Пътят към мечтаната холивудска усмивка

Естетична Стоматология

Естетичната стоматология не лекува. Тя твори!
Професионалистите в Medical dent са художниците. Дигиталните технологии, първокласните материали и оборудването от най-висок клас са техните четки и бои. А платното е Вашата усмивка.
Ще я “нарисуваме” така, че да бъде съвършена!

Естетична стоматология 01
Естетична стоматология 02
Предимства и Особености

Какво е естетична стоматология?

Здравата, бяла, блестяща и красиво оформена усмивка отдавна не е привилегия само на холивудските звезди. 

Естетичната стоматология е онзи дял от денталната медицина, който Ви води към вашата безупречна усмивка. Тя си служи с внушителен “арсенал” от методи, технологии и материали, които се развиват стремглаво, и предлагат на пациентите все повече възможности да отстранят всяко несъвършенство в своята усмивка. При това – чрез минимално инвазивни процедури.

Ето част от тези процедури, които Ви очакват в дентална клиника Medical Dent в София.

Разделяме ги условно на два типа – бяла и розова естетика в сферата на стоматологията. И докато първата се занимава основно с позицията, формата, визията и цвета на зъбите, то втората се фокусира върху техния неизменен “спътник” – венците. 

Видове естетика

Бяла естетика

Естетичната стоматология предлага широк спектър от решения, които могат да подобрят както подредбата, така и визията на зъбите. Те се простират от ортодонтските лечения с брекети и прозрачни алайнери Invisalign, които ще се погрижат за правилното разположение на зъбната дъга. 

И стигат до изобилие от съвременни средства и технологии в областта на стоматологията за подобряване на естетиката. Гордеем се, че в дентална клиника разполагаме с оборудване и материали на световно ниво, които гарантират блестящи (в пряк и преносен смисъл) резултати: 

1. Бондинг

Бондингът е една от най-предпочитаните процедури в естетичната стоматология, защото съчетава отлични резултати, бързина и максимално неинвазивен подход. При нея директно върху зъба по предварително създаден проект са полага фотополимерен материал, който регулира различни несъвършенства във формата, цвета и формата.

Бондингът може да коригира широк спектър несъвършенства като отчупвания, пукнатини, остри ръбове или разстояния между зъбите. Големият му плюс е, че виждате резултата веднага – само в рамките на едно посещение. Именно заради това той се предлага и на по-достъпни за широк кръг пациенти цени, тъй като при него не е необходима лабораторна работа. Лек недостатък е, че бондингът се нуждае от поддръжка през няколко години. 

2. Фасети

Фасетите са едно от най-трайните решения в естетичната стоматология, тъй като за разлика от други опции за избелване, при които с времето зъбите пожълтяват отново, тук искрящата белота се запазва и не се нуждае от допълнителни грижи. Фасетите са тънки полупрозрачни керамични люспи, които се закрепят само върху предната повърхност на живи зъби. Те успешно и трайно коригират всички несъвършенства на зъбната корона – цвят, форма, големина. В същото време са изключително здрави, защото специалистът осигурява ненарушимо сцепление между тях и зъба чрез леко изпиляване на неговата повърхност. Именно тяхната устойчивост ги прави най-предпочитаното и най-препоръчваното средство за постигане на желаната усмивка в естетичната стоматология.

Често ни питат – какво ще стане, ако не се харесам след поставяне на фасетите. Не е възможно това да се случи! Финалният вид на Вашата усмивка ще бъде предварително планиран, благодарение на дигиталната програма Smile Design, която в аванс подготвя проекта на Вашата усмивка. Ще го Видите, ще нанесем желаните корекции и ще пристъпим към изработване и поставяне на фасетите едва след Вашето окончателно “Да”. А след приключването на лечението ще имате съвършена, блестяща и очарователна перлена усмивка. Неслучайно наричат фасетите “Перлите на естетичната стоматология”.

3. Порцеланови Коронки

Красивата коронка се познава по това, че не се познава. Майсторството в изработването на протетиката за фрактурирани или умъртвени зъби е от ключово значение, защото от една страна коронката трябва да се доближава матксимално до естествената структура и прозрачност на истинския зъб, а от друга – да го предпазва ефективно. Medical Dent работи със зъботехници, чийто професионализъм ни кара с гордост да ги наричаме истински творци. А благодарение на дигиталните технологии вече можете да си тръгнете с готова коронка от кабинета само в рамките на час – иновативният апарат CEREC ни дава възможност да я изработим чрез бързо вземане на дигитален отпечатък, виртуален моделаж на бъдещата коронка, експресното ѝ изрязване н желаната форма и залепянето ѝ за зъба. Резултатът за Вас е бързо и естетично възстановяване.

4. Избелване на зъби

Избелването на зъбите в наши дни вече не е екстравагантен лукс, предназначен за висшата класа. То е признак, че се грижите за себе си, държите на естетиката и инвестирате в своето самочувствие. Дори в някакъв смисъл вече не бихме го причислили към естетичната стоматология, а към редовната козметична грижа. 

Все пак процедурата по избелване на зъбите има своите специфики, а естетичната стоматология дава ясни препоръки за трайни и ефективни резултати, които в Medical Dent стриктно спазваме. На първо място – има два вида избелване: Клинично и в домашни условия.

1.1. Избелване в домашни условия

Избелването в домашни условия е с помощта на специални изработени шини, в които се поставя избелващ гел. Един цикъл на избелване трае 3 седмици. През този период шините се носят по желание на пациента – през деня или нощта – за 2 часа. 

Препоръчваме при избелване в домашни условия да се доверите на утвърдена дентална клиника с опит в тези процедури и доказано високо качество на своите материали и консумативи. Пазарът в момента предлага изобилие от домашни системи за избелване, но не всички имат гаранция за качество и безопасност.

1.2 Клинично избелване

Клиничното избелване се извършва отново за период от 3 седмици, но в рамките на 3 посещения в зъболекарския кабинет. Всяко от тях трае по един час. Ако в края на периода полученият резултат Ви удовлетворява, следващата стъпка е профилактика след 6 месеца и последващо поддържане на желания цвят. В случай, че полученият бял нюанс не е удовлетворяващ, 3-седмичната клинична процедура се повтаря след 3 месеца пауза, за да постигнем желания цвят.

Задължително условие е, преди да се пристъпи към избелване на  зъбите, те да бъдат в добро общо състояние. За тази цел, ако е нужно, ще започнем с почистването им от плака и зъбен камък, и ще излекуваме кариесите. След приключване на процедурата по избелване е важно да избягвате консумирането на оцветяващи храни и напитки – кафе, кока-кола, чай, червено вино, боровинки, тъмно грозде, череши.

Розова естетика

Докато процедурите, които естетичната стоматология предлага за корекция на зъбите, са относително добре познати на повечето пациенти, то розовата естетика е по-слабо разпознаваема.

И това е обяснимо, защото тя се занимава с контура, релефа и видимата част на венеца. А понякога корекциите на тези компоненти изискват наистина висш пилотаж в работата на денталния лекар. В Medical Dent сме горди с множество случаи, които доказват, че владеем този висш пилотаж.

Понякога той се свежда до правилното коригиране на венеца чрез ортодонтско лечение. То се прилага, когато се вижда прекалено голяма част от венеца – т. нар. гингивална усмивка. Тогава на пациента се препоръчва носене на брекети, които да “приберат” венечната дъга. Възможно е обаче да се прибегне и до леки хирургически намеси или фасетиране на зъбите.

Подходът към всеки пациент в Medical Dent е строго индивидуален, а Вие ще бъдете информирани предварително за възможните решения, които ще дадат най-добрите резултати във Вашия случай. Можем обаче отсега да гарантираме едно – естетичната стоматология в Medical Dent е на изключително високо ниво. Казваме го не ние, а хилядите наши пациенти, които днес се усмихват широко, уверено и спокойно! 

Процес на лечение

Какво са фасетите? От дентална клиника Medical Dent

Процес на лечение, изисквания и зададени въпроси от наши пациенти! Бъдете уверени и спокойни по време на лечението си при нас!

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button