Show Menu

Естетична стоматология

Естетична стоматология

Естетична стоматология - пътят към мечтаната холивудска усмивка. 

   

Естетичната стоматология е онзи дял от стоматологията, който сбъдва мечтата ви за красиви зъби и ви дава възможност да се видите с вашата индивидуална холивудска усмивка. Живеем във време, в което изискванията към нас стават все по-високи, навсякъде се говори за здравословен начин на живот като съчетание на активност и почивка, здравословно хранене и грижа за здравето ни. Невъзможно е да се мисли, че ще бъдем добре социално адаптирани без да имаме красива усмивка. Това е причината за повече хора мечтаната усмивка да бъде холивудската усмивка.

Естетичната стоматология в MEDICAL DENT е развита според най-съвременните и иновативни решения за постигане на холивудска усмивка, подкрепена с минимално инвазивни методи.

Бяла и червена естетика

При бялата естетика има значение позицията, формата, размерът на зъба и каква част от него се вижда при усмивка. Тук лечението е свързано с брекети и подвижни шини Aligner. При неправилна форма на зъба, процедурата, която се използва е Бондинг - промяна на формата и контурът на зъбите, чрез поставяне на фотополимери. Фасетите са едно от най-ефективнитерешения в естетическата стоматология, а резултатът е великолепен и подмладен външен вид.

При червената естетика се обръща внимание главно на венеца – контурът, релефът и каква част от самия него се вижда, когато се усмихваме. Има така наречена гингивална усмивка, при която се вижда прекалено голяма част от венеца. Тук решението отново е брекети или промяна позицията на венеца чрез съчетание на леки хирургически намеси и фасетиране. Благодарение на тези процедури нашите пациенти преоткриват красивата си усмивка и подобряват стила си на живот.

Здравите, бели и правилно оформени и подредени зъби са най-красивият подарък, който можете да направите на самочувствието си. В дентална клиника MEDICAL DENT сме се посветили на това да връщаме красотата в усмивката и предлагаме своя опит и професионализъм във всички видове корекции - във формата, размера и цвета на зъбите.

В денталната клиниката са внедрени и се ползват най-новите процедури, технологии и материали за естетична стоматология:

  • Порцеланови коронки и фасети, които осигуряват блестяща и красива усмивка - Фасетите са едно от най-трайните решения в естетичната стоматология, тъй като за разлика от други опции за избелване, при които с времето зъбите пожълтяват отново, тук искрящата белота се запазва с години. Фрактурирани или умъртвени зъби се предпазват, благодарение на коронки, при които в MEDICAL DENT се придържаме към минималната инвазия в процедурите. Коронките са изработени изцяло от керамика, като по този начин се доближават максимално до естествената структура и прозрачност на зъба. Фасетите са тънки полупрозрачни керамични люспи, които се поставят само на предната повърхност на живи зъби. Фасетите могат да коригират всички несъвършенства на зъбната корона като цвят, форма, големина, като в същевременно са изключително здрави.
  • Бондинг – процедура, при която се регулиратразлични дефекти на зъбите, като цвят, форма, големина, отчупвания или разстояния между тях. Използват се фотополимерни материали и изпиляването на зъба е минимално.
  • Лазерно естетично реконтуриране - регулиране на извивките на венеца.
  • Избелване на зъби - има два вида избелване – клинично и в домашни условия. Избелването в домашни условия е с помощта на специални изработени шини, в които се поставя избелващ гел. Един цикъл на избелване трае 3 седмици. През този период шините се носят по желание на пациента – през деня или нощта – за 2 часа.

Клиничното избелване се извършва отново за период от 3 седмици, но в рамките на 3 посещения в зъболекарския кабинет. Като всяко едно трае 1 час. Ако в края на периода полученият резултат ви удовлетворява, следващата стъпка е профилактика след 6 месеца и последващо поддържане на желания цвят. В случай, че полученият бял нюанс не е удовлетворяващ, 3-седмичната клинична процедура се повтаря след 3 месеца пауза, с цел да се достигне искания цвят. Преди да се премине към избелване зъбите – клинично или в домашни условия, задължително условие е зъбите да бъдат в добро цялостно състояние. Като за тази цел, зъбният камък и кариесите трябва да са премахнати. От основно значение за ефективността на избелването на зъбите е избягването на пигментни напитки – кафе, кола, чай, червено вино.

  • CEREC(Chairside Economical Restorations of Esthetic Ceramics) - високо технологичен и иновативен продукт за взимане на дигитален отпечатък и изработка на порцеланова коронка в рамките на един час, в клинични условия. Всички знаем, че всяко едно посещение в стоматологичния кабинет изисква време и е ангажимент. С CEREC едно посещение е достатъчно, за да се изработи коронка чрез дигитален отпечатък. Следва виртуален моделаж на бъдещата коронка, изрязване на съответната форма и залепването и към зъба. Резултатът за вас е бързо и естетично възстановяване.

Фасетите винаги са били най-популярното решение и кралицата в естетическите стоматологични решения. В MEDICAL DENT държим на минималната инвазия при всяка една услуга, която предлагаме. Така се стремим да запазваме здравите тъкани и да постигаме максимално улеснение за всички пациенти. Запознайте се с детайлната процедура за възстановяване на красивата усмивка:

Как протича естетическото лечение с фасети?

  • Първата стъпка е детайлно планиране на усмивката на база Smiledesign – т.е. вземане на отпечатъци от двете челюсти и фотоснимки, за да се направи дизайн на усмивката. Благодарение на готовия проект, пациентът има възможност да види бъдещата си усмивка като инженерно решение. След възприемане на бъдещата визия на красивата усмивка се пристъпва към реализиране на проекта чрез фасети.
  • Следващата стъпка при поставянето на фасети е подготовката на зъбите. Този етап е от решаващо значение за здравината на фасетите. Не е препоръчително прекалено изпиляване на зъбите, за да може фасетата да бъде залепена към емайла на зъба и да се получи добра химическа връзка между тях. Така резултатът ще бъде неразрушим.
  • Мечтаната холивудска усмивка при нас е възможна, като ние се стараем да отговорим на вашата индивидуалност и поставяме на първо място вашето здраве. Лекарите и дентални асистенти-специалисти по естетична стоматология в дентална клиника MEDICAL DENT са добили своята професионална квалификация във водещи центрове, специализирани в постигането на красивата усмивка.
  • Благодарение на нашите специалисти по естетична стоматология, вие може да получите мечтаната си усмивка и да бъдете неотразими с минимално инвазивни процедури.

Приемете решенията в естетичната стоматология като посещенията при фризьор – за да поддържате прическата си винаги в перфектен вид са нужни периодични посещения. На този принцип е и поддържането на холивудска усмивка – редовни визити и профилактика са ключът към здрави зъби. Като ние даваме 10 години гаранция на всяко едно решение, извършено от нашите специалисти по естетична стоматология.

Всичко за вашата мечтана и красива, холивудска усмивка.

Често задавани въпроси за естетична стоматология

ПОЛИТИКА ЗА ОБРАБОТВАНЕ И ЗАЩИТАНА ЛИЧНИ ДАННИ

Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.