Show Menu

Детска стоматология | Детски стоматологичен кабинет София | Дентална клиника MEDICAL DENT

Детска стоматология

Грижа за лечение и обучение най-малките

Оралната хигиена и профилактика започва още от ранното детство и има огромно значение за оралното здраве на децата в бъдеще. Затова в MEDICAL DENT сме обособили детски кабинет, в който децата ви могат да получат индивидуална програма за дентална грижа и третиране на проблемните зони без болка и страх. В допълнение към балансирания ни подход, тук могат да бъдат научени на правилни хигиенни навици и техника за миене на зъбите, която ще им гарантира по-чисти и здрави зъби.При първата среща със зъболекаря децата имат възможност да се запознаят със зъболекарския стол, да преодолеят първоначалните си съмнения. При следващо посещение се организират игри, свързани със зъболекарските принадлежности, с цел детето да приеме зъболекарската работа с любопитство.

За подрастващите клиника MEDICAL DENT предлага и най-модерната система за превенция на кариеса на дъвкателните зъби - поставяне на силанти. Силантите се поставят върху зъбите с дълбоки участъци, които са труднодостъпни за почистване и предразполагат развитието на кариеси. Процедурата е изключително лека и е препоръчителна за деца с изразен рисунък на зъбите или по-ранен пробив на постоянни зъби.

За малките пациенти с показания в общото здравословно състояние (например деца с множествена склероза), предлагаме лечение под пълна упойка с опитен анестезиолог. Деца със силен страх от стоматологично лечение също се повлияват от лечение под упойка.  

Често задавани въпроси за детската стоматология

ПОЛИТИКА ЗА ОБРАБОТВАНЕ И ЗАЩИТАНА ЛИЧНИ ДАННИ

Medical Dent
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.