Какво представлява тя?

Детска стоматология

Детската стоматология не е това, което беше. Дълги коридори, строги доктори, бели престилки и онази силна, натрапчива миризма “на зъболекарски кабинет”, която не може да бъде объркана с нищо друго – в Medical Dent всичко това е минало. 

Детска Стоматология

Нашата мисия: Да възпитаме у малките си пациенти правилно отношение към редовната дентална грижа и да не позволим у тях да се загнезди страхът от зъболекаря. Защото вярваме, че превенцията винаги е за предпочитане пред дългите и сложни лечения в зряла възраст, за които често се плаща висока цена. 

Рецептата: В Medical dent най-малките получават най-голямото внимание. За тях сме оборудвали специален цветен детски кът за забавление, докато изчакват реда си да седнат на стола. Обясняваме на техния език процедурите и леченията така, че да ги приемат като предизвикателство и игра. Подхождаме с грижа, нежност и търпение към страховете им – докато ги елиминираме напълно и изградим доверие у малчуганите към зъболекаря.

Задачата: Редовни посещения при детския стоматолог за превенция, профилактика и навременни лечения. Те са гаранция за цветущо дентално здраве през цялото детство и през целия живот. 

Какво съветва детската стоматология?

Първото посещение при детския стоматолог трябва да бъде още при появата на първото зъбче. Може би Ви се струва твърде рано, но не е. Ето защо:

Детската стоматология е категорична: Доброто дентално здраве на подрастващия организъм зависи от простата комбинация между добрата орална хигиена и редовната профилактика. И докато първото зависи повече от родителите, за второто сме отговорни ние. Затова полагаме всички усилия да сме винаги на разположение за своите малки пациенти.

Medical Dent

Детската стоматология и превенцията

Една от иновациите, които се утвърдиха през последните години в детската стоматология, и които с две ръце препоръчваме, е силанизацията. Тя представлява фино, незабележимо покритие, което се полага по зъбите, и ги защитава от кариозни процеси. Вероятно сте забелязали, че най-често в детската възраст кариесите се появяват по дъвкателните зъби – кътниците. Това е така, защото тяхната минерализация все още не е напълно завършена и те са уязвими на атаки от бактерии. 

Невидимият филм на силантите предпазва именно тези по-слабо минерализирани участъци от натрупване на биофилм, зъбна плака и в крайна сметка – кариес. Процедурата е изключително лека и е препоръчителна за деца с изразен рисунък на зъбите или по-ранен пробив на постоянните зъби. 

Детската стоматология и лечението

Превенцията в почти 100% от случаите успява да предотврати сериозни дентални заболявания и усложнения при децата. Но все пак понякога се стига до такива, а тогава е важно да разчитате на своя детски стоматолог. 

Затова в спешен случай можете да разчитате на дентална клиника Medical Dent. В София разполагаме с обособен денонощен екип от зъболекари, които ще се погрижат за детето и ще оценят необходимостта от по-нататъшна спешна намеса.

Подготвени сме и за пациенти със специални потребности. Ако състоянието им го изисква, можем да предложим лечение под обща анестезия, стриктно провеждана и наблюдавана от опитен анестезиолог. Процедурите под обща упойка се препоръчват и за подрастващи със силно изразен страх от стоматологично лечение, стига да няма противопоказания в това отношение. 

Най-доброто за нашите деца!

Защо да заведа детето си в Medical Dent?

Дентална клиника Medical Dent разполага със специализирано детско отделение, екип от детски стоматолози и специален протокол за работа с деца. Технологичното оборудване в клиниката е на световно ниво. Работим с най-висококачествените материали, а на разположение винаги имаме квалифициран анестезиолог и възможност за мигновен тест на алергии.

Детската стоматология в Medical Dent е качество без компромис, но в същото време на разумна цена. Чакалните ни са оборудвани с с PlayStation за нашите пациенти.

Фокусът върху децата и тяхното дентално здраве е част от историята на Medical Dent. Тя започва много назад в годините, когато нашите лоялни пациенти станаха родители и започнаха да водят при нас и децата си. Така по естествен път станахме своеобразна семейна клиника, с което истински се гордеем!

Това е доверие, което за нас означава голяма отговорност. Държим да я оправдаваме – всеки ден!

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button