Прозрачни алайнери

Алайнери Invisalign

Invisalign представляват прозрачни шини, които се изработват чрез дигитална технология от висококачествен патентован материал по индивидуален проект за всеки пациент.

Алайнери 01
Алайнери 02

Алайнери Invisalign

Денталните алайнери вече се прочуха като изключително ефективна, а в същото време естетична алтернатива на брекетите. Те често се оказват предпочитано средство за ортодонтско лечение сред пациентите, защото съчетават три сериозни предимства:

  • Дискретни са, защото са прозрачни
  • Удобни са, защото могат да се свалят и поставят обратно
  • Ефективни са, защото се изработват според индивидуалните нужди на всеки пациент

Заради всичко това можем да препоръчаме този тип лечение за широк спектър ортодонтски казуси – от изправяне на зъби и коригиране на неправилна захапка, до затваряне на междузъбните пространства и идеалното подреждане на Вашата усмивка. 

Предимства и Особености

Алайнери Invisalign

Технологията за изработване на прозрачни алайнери се развива, подобрява и усъвършенства от десетилетия, за да отговори на желанието у пациентите ортодонтското им лечение да бъде максимално комфортно и естетично. Прозрачен пластмасов материал е използван за изработването на такива шини още през 60-те години на XX век. Но техният истински успех настъпва едва в края на века, когато на бял свят се появяват Invisalign – бранд, специализиран изцяло в създаването на прозрачни алайнери както за деца, така и за възрастни. Бранд, вече познат по цял свят заради високото качество на своя продукт и множеството му предимства. Бранд, с който работим и ние в дентална клиника Medical Dent.

Какво представляват?

Invisalign представляват прозрачни шини, които се изработват чрез дигитална технология от висококачествен материал по индивидуален проект за всеки пациент. 

Едно от най-големите им преимущества пред брекетите според нашите пациенти е възможността те да се свалят и да се поставят обратно. Това от една страна позволява прецизно почистване, което е ключово за успешния изход от лечението. А от друга дава на пациентите свободата да избират времето и моментите, в които ги носят. 

Разбира се, ние горещо препоръчваме това време да е стриктно съобразено с препоръките на Вашия ортодонт!

Кога мога да поставя алайнерте?

За кого са подходящи?

Алайнерите постигат блестящи резултати в корекцията на зъбната дъга при редица ортодонтски казуси. Някои от тях са:

  • Неправилна захапка, която би могла да бъде обратна, ръбцова, кръстосана
  • Неправилно подредени зъби
  • По-големи разстояния между зъбите – т. нар. диастема

Все пак алайнерите не са приложими в 100% от случаите. Преценката дали да изберете тях или друго лечение най-добре ще направи Вашият ортодонт. Доверете му се!

Но пък възрастови ограничения няма никакви. Invisalign са подходящи

За тийнейджъри

Всички знаем, че за младежите в тази възраст външният вид е абсолютен приоритет. Invisalign също знае това и поради тази причина е перфектното “Две в едно” за суетните младежи: Почти не се забелязва, докато тихо и невидимо коригира усмивката завинаги.

За възрастни

Много хора в зряла възраст изпитват неудобство да се подложат на ортодонтско лечение, въпреки че разбират и усещат нуждата от него – заради социални фактори, публични ангажименти и редица други причини. За тях алайнерите са изключително подходящо решение поради гъвкавата си концепция – можете да ги свалите, когато преценявате, че ще Ви причинят неудобство. А те от своя страна ще сложат веднъж завинаги край на друго, много по-голямо неудобство – да се усмихвате широко без тревога, че нещо със зъбите Ви не е наред. 

Invisalign

Стъпки и предимства

През какви стъпки преминава лечението?

В дентална клиника Medical Dent имаме богат опит в ортодонтското лечение и още по-богат лист с доволни от него пациенти. Затова сме утъпкали добре пътеката, по която преминаваме в шест лесни стъпки – без спешности, непредвидени обстоятелства и изненади:

1. Първоначална консултация с ортодонт

На първо място е важно да се консултирате с професионалист, който да Ви насочи към най-подходящия метод за изправяне на Вашите зъби. С него можете да обсъдите какви са Вашите желания, както и за методите за лечение. По време на първоначалната консултация ще получите детайлна информация за този процес, който накратко сме описали и тук.

2. Сканиране и фотографиране

Създаването на Вашите дентални алайнери стъпва изцяло на дигиталните технологии. Затова е необходимо да снемем прецизно Вашия зъбен отпечатък и да направим своеобразна карта на Вашето съзъбие чрез сканиране и фотографиране. Тази карта ще послужи на Вашия ортодонт за максимална прецизност при следващите стъпки.

3. Предварителна подготовка

Към ортодонско лечение се пристъпва само ако зъбите са напълно здрави. Затова ще Ви прегледаме внимателно и, ако се установи дентално заболяване, то първо трябва да бъде излекувано.

4. Първа проба

Няма какво да се лъжем – при първото поставяне вероятно ще усетите алайнерите доста стегнати. Това е идеята! Те са изработени изцяло по модела на Вашите зъби и е необходимо да има натиск (разбира се, той не бива да бъде непоносим), за да работят. Ако се налага, въз основа на първата проба ще бъдат направени корекции, докато не се постигне оптималният според преценката на ортодонта и според Вашия комфорт резултат.

5. Подмяна през определен период

В процеса на Вашето лечение ще сменяте Вашите алайнери през определен период от време в зависимост от прогреса. Срокът е строго индивидуален и зависи от преценката на ортодонта, но средно варира около две седмици. Това се прави, защото коригирането на зъбите започва почти веднага. За да може шината да продължи с оказването на ефективен натиск, е необходимо тя да се “актуализира” спрямо новото разположение на зъбната дъга. 

6. Кога ще видя резултатите от лечението?

Много бързо! Видими резултати ще забележите още през първите седмици. Но срокът за окончателните резултати варира спрямо сложността на всеки отделен случай. За него по-конкретна информация можете да получите от Вашия ортодонт. 

Избелване на зъби 03

Защо в Medical Dent?

Дентална клиника Medical Dent е една от първите, които започнаха да предлагат на своите пациенти лечение с Invisalign, защото бързо установихме техните предимства. Затова може да се каже, че сме набрали скорост както по отношение на опита, прецизността и вниманието, с което препоръчваме и прилагаме този тип лечения, така и с високия брой пациенти, които и до ден днешен се усмихват широко и спокойно, благодарение на него.

Гордеем се с експертизата на специалистите по ортодонтия в нашия екип. Тя ни дава самочувствието да Ви уверим още отсега в блестящите резултати от лечението с дентални алайнери в Medical Dent. 

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button