В коит случаи се нуждаете от:

Поставяне на ретайнери

Ретайнерите са задължителна последна стъпка при леченията с брекети, за които обаче се знае сравнително малко. Те са от ключово значение за запазване на постигнатите с ортодонтското лечение резултати. 

Поставяне на ретайнери 01

Какво правят ретайнерите?

Т. нар. ретенционен апарат се изработва, след като лечението е приключило и брекетите бъдат свалени. Функцията на този апарат е да придържа зъбите още известно време, докато тъканите около тях окончателно се реорганизират.

Това време зависи от преценката на ортодонта и е индивидуално за всеки пациент. Важното е, че редовното и правилно носене на ретайнерите е гаранция за стабилността, устойчивостта и оттам – естетиката на захапката.

Подвижен ретайнер

Той най-често се носи нощем – по време на сън. Разбира се, пациентът може да го поставя и през деня, без това да възпрепятства нормалното му общуване и дейности. Ретенционните апарати са прозрачни, така че не причиняват никакви естетически тревоги. В същото време могат да бъдат свалени винаги, когато пожелаете това.

Фиксиран ретайнер

Той се закрепва за вътрешната повърхност на предните зъби и не може да се сваля. Представлява нещо като тънка метална “струна”, която е много здрава и се залепва върху задната повърхност на долните и на горните резци и кучешките зъби. Фиксираният ретайнер е много дискретен, не се вижда и не пречи нито на храненето, нито на говора, нито на почистването. 

Колко време е нужно да се носят?

В най-общия случай ретайнерите се носят през първите години след премахване на ортодонтския апарат. Възможно е за отделни пациенти да препоръчаме по-продължителен период от време. То зависи от множество фактори, сред които възрастта на пациента, спецификите на преминалото ортодонтско лечение, “упорството” на челюстта и др. 

Важно е в този период да не преустановявате редовните контролни прегледи при ортодонта, за да може той да следи състоянието Ви и да даде навременните правилни препоръки за последващите грижи.

Ретайнерите не лекуват, те пазят постигнатите от лечението резултати. Затова е необходимо пациентът да пази тях чрез подходяща грижа и поддръжка.

Фиксираните се почистват при всекидневната хигиена на устата с четка и конец за зъби. Снемаемите апарати от своя страна трябва редовно да се измиват с мека четка и вода, след което да се поставят в специални кутии за предпазване от развитие на микроорганизми.

Нашите специалисти по ортодонтия ще Ви напътстват по време на целия процес. Щом заедно сте стигнали до ретенционния апарат, значи зад гърба Ви е едно успешно проведено ортодонтско лечение на Вашата усмивка. Можете да разчитате на тяхната експертиза и във финалните стъпки при носенето, поддръжката, грижите и съхранението на Вашите ретайнери.

Поставяне на ретайнери 02
Доверете се на най-добрата клиника!

Защо да се доверите на Medical Dent?

Една от причините Medical Dent да бъде сред водещите дентални клиники не само в София, но и в цялата страна, е дългосрочната проследяемост в леченията. Правило и закон за нас е да съхраняваме пълната информация за състоянието на пациента при всеки етап от неговото лечение при нас. Това ни позволява да сме подготвени за всички възможни развития и да му предложим най-ефективните и навременни решения. Тези правила важат с пълна сила и при ортодонтските лечения. Ние знаем, че от страна на пациента те изискват дисциплина, търпение и грижа. А от наша – абсолютна прецизност, задълбочена експертиза, безупречни материали, надеждни технологии и – разбира се – уважение и зачитане на желанията Ви при избора на метод за лечението.

С други думи – за нас нищо не е приключило, докато всичко не е приключило. А “всичко” в този случай означава окончателно, трайно, устойчиво и красиво постигане на мисията “Красива и здрава усмивка”.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button