Show Menu

Често задавани въпроси за пилар процедура

Често задавани въпроси за пилар процедура
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Какво е Пиллар процедурата?

Това е лечебен метод за повлияване на хъркането. Пиллар процедурата е призната от FDA. Извършва се в денталния кабинет. Хирургът работи само върху мекото небце, като по този начин се премахва хъркането и обструктивната сънна апнеа (OSA).

По време на Пиллар процедурата, докторът поставя три малки импланта в мускулите на мекото небце – мястото в задната част на тавана на устната кухина. Тези Пиллар небни импланти, в комбинация с естесвената възможност на организма да произвежда фиброза, структурират и стабилизират мекото небце. Това стабилизиране спомага за редуцирането или елиминирането на трептенето и вибрациите на мекото небце, причиняващи звука при хъркане, а също така и спомагат да не се получи колапс на палатиналните тъкани, който да блокира горните дихателни пътища и да причини обструктивната сънна апнеа (OSA).

Medical Dent

Колко голям е Пиллар имплантът? Как изглежда той? От какво е направен?

Всеки малък имплант е изработен прецизно – с дължина около 18 мм (0.7 инча) и с диаметър 2 мм (0.08 инча). Пиллар имплантите са направени от полиестерен материал, който се използва повече от 50 години при медицинските продукти за имплантология.

Medical Dent

Какви усложнения може да предизвика Пиллар процедурата?

Тъй като не се извършва с отпрепариране на меки тъкани, рискът от усложнения е нисък. Няма регистрирани много такива. Благодарение на популярността на процедурата и всичките 25 000 хирурзи, които я предлагат в цял свят, усложненията са сведени до по-малко от 1 %, като най-често е налице частично екструдиране на импланта. Имплант се екструдира, ако е поставен твърде плитко или твърде дълбоко и краят му се подава над повърхността на мекото небце. Ако има частична екструзия, лекарят може да извади импланта и да постави нов на мястото му.

Medical Dent

Болезнена ли е Пиллар процедурата?

Пиллар процедурата причинява минимален дискомфорт. Лекарят поставя локална анестезия, за да обезболи мекото небце, преди да започне да оперира. Някои пациенти вземат обезболяващо след процедурата и така възстановяват още същия ден нормалния си ритъм.

Medical Dent

Ще усети ли пациентът имплантите в мекото небце?

Пациентът няма как да усети или види имплантите си, а също така те по никакъв начин не се отразяват на говоренето, храненето, гълтането и на която и да е нормална функция. Малък процент усещат малко „чуждо тяло” след процедурата. Това усещане е временно и отшумява до няколко дни след процедурата.

Medical Dent

Колко дълго продължава Пиллар процедурата?

Пиллар процедурата продължава около 20 минути – колкото трае една кратка визита в стоматологичен кабинет.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Назад към "Пиллар процедура"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.