Често задавани въпроси за пилар процедура

Какво е Пиллар процедурата?

Това е лечебен метод за повлияване на хъркането. Пиллар процедурата е призната от FDA. Извършва се в денталния кабинет. Хирургът работи само върху мекото небце, като по този начин се премахва хъркането и обструктивната сънна апнеа (OSA).

По време на Пиллар процедурата, докторът поставя три малки импланта в мускулите на мекото небце – мястото в задната част на тавана на устната кухина. Тези Пиллар небни импланти, в комбинация с естесвената възможност на организма да произвежда фиброза, структурират и стабилизират мекото небце. Това стабилизиране спомага за редуцирането или елиминирането на трептенето и вибрациите на мекото небце, причиняващи звука при хъркане, а също така и спомагат да не се получи колапс на палатиналните тъкани, който да блокира горните дихателни пътища и да причини обструктивната сънна апнеа (OSA).

Колко голям е Пиллар имплантът? Как изглежда той? От какво е направен?

Всеки малък имплант е изработен прецизно – с дължина около 18 мм (0.7 инча) и с диаметър 2 мм (0.08 инча). Пиллар имплантите са направени от полиестерен материал, който се използва повече от 50 години при медицинските продукти за имплантология.

Какви усложнения може да предизвика Пиллар процедурата?

Тъй като не се извършва с отпрепариране на меки тъкани, рискът от усложнения е нисък. Няма регистрирани много такива. Благодарение на популярността на процедурата и всичките 25 000 хирурзи, които я предлагат в цял свят, усложненията са сведени до по-малко от 1 %, като най-често е налице частично екструдиране на импланта. Имплант се екструдира, ако е поставен твърде плитко или твърде дълбоко и краят му се подава над повърхността на мекото небце. Ако има частична екструзия, лекарят може да извади импланта и да постави нов на мястото му.

Болезнена ли е Пиллар процедурата?

Пиллар процедурата причинява минимален дискомфорт. Лекарят поставя локална анестезия, за да обезболи мекото небце, преди да започне да оперира. Някои пациенти вземат обезболяващо след процедурата и така възстановяват още същия ден нормалния си ритъм.

Ще усети ли пациентът имплантите в мекото небце?

Пациентът няма как да усети или види имплантите си, а също така те по никакъв начин не се отразяват на говоренето, храненето, гълтането и на която и да е нормална функция. Малък процент усещат малко „чуждо тяло” след процедурата. Това усещане е временно и отшумява до няколко дни след процедурата.

Колко дълго продължава Пиллар процедурата?

Пиллар процедурата продължава около 20 минути – колкото трае една кратка визита в стоматологичен кабинет.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button