Show Menu

Invisalign – цената на красивата усмивка, която наистина си заслужава!

Invisalign – цената на красивата усмивка, която наистина си заслужава!
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

През последните години Invisalign се превърна в доста популярна и обсъждана тема в страната. Все повече хора предпочитат този метод на ортодонтско лечение пред класическите шини. И има защо. Ако все още не сте запознати какво точно представлява Invisalign и как може да ви помогне на вас, то продължете да четете и следващите редове.

Какво представлява Invisalign?

Invisalign или известни още като невидими шини са ефективен метод за козметично изправяне на зъбите. Те са изключително предпочитани от по-възрастните хора, чиято работа или начин на живот не позволява поставянето на брекети или просто хората не желаят да се възползват от този метод на лечение. Invisalign са практически незабележими шини, които не съдържат никакви метали и са изработени изцяло върху модел на вашите зъби. Начинът, по който Invisalign работи е чрез постепенното движение на зъбите. Това означава, че по време на курса на лечение с Invisalign ще трябва периодично да сменяте вашите шини. Най-често това се случва на около 2 седмици, но вашият ортодонт ще ви инструктира конкретно спрямо вашето Invisalign лечение. Всяка следваща шина е направена така, че да се доближава до крайния резултат с една стъпка по-близо от предходната. Обикновено с една шина на Invisalign зъбите ви може да сменят разположението си с до 0.25 милиметра.

Как да постигнете ефективни резултати с Invisalign?

За разлика от класическите брекети, които се закрепят към вашите зъби, Invisalign шините са подвижни. Тоест можете да ги сложите и махнете по всяко време, когато решите. Така докато се храните, миете си зъбите или почиствате с конец, можете да махнете вашите Invisalign шини и след това да ги поставите отново. Предимството на свободата да ги махате и сваляте по всяко време ви дава възможност да се наслаждавате на всякакви храни и напитки, без притеснения, че ще ги повредите или разхлабите – както се случва с брекетите. Подвижността на Invisalign шините има и своята негативна страна – ако не ги носите достатъчно дълго време през деня, няма как да постигнете ефективни резултати. За да видите ефект от вашето Invisalign лечение трябва да стоите с шините поне 22 часа от денонощието, като 20 часа са абсолютният минимум. Всички стойности, под това, се смятат за непродуктивни за вашето Invisalign лечение.

Кога можете да започнете лечение с Invisalign?

Всеки възрастен, след консултация с ортодонт и определен като подходящ кандидат, може да се подложи на лечение с Invisalign шини. Това е важно уточнение, защото макар и Invisalign да е подходящ за по-голямата част от пациентите, има случаи, които изискват друго ортодонтско лечение и подход. Затова е важно да се консултирате с вашия ортодонт, който ще ви посъветва кой метод е най-добрия спрямо вашата конкретна ситуация.

При децата, които имат проблеми с разположението на зъбите, може също да се използват тези шини, като лечение. Препоръчителната възраст при тях е не по-малки от 6 години. Адресирането на проблемите в ранна детска възраст позволява на ортодонтите да изготвят ефективен план за лечение с шини Invisalign.

Болезнено ли е лечението с Invisalign?

В по-голямата част от случаите, лечението с шини Invisalign не е болезнено или протича със съвсем лек дискомфорт по време на началните фази на изправяне на зъбите. Сред пациентите, които споделят, че изпитват болка или дискомфорт по време на носене на шините Invisalign, над 80% са такива, които току що поставят нови шини. Пациентите, използващи Invisalign споделят, че каквато и да е болка или дискомфорт отшумяват в рамките на 2 до 3 дни. Абсолютно нормално е да чувствате подобно усещане при смяната на шините, защото се променя напрежението върху зъбите. Това е и причината за изместването им в желаната посока, определена от шините Invisalign.

Какво трябва да знаете при използването на Invisalign?

За да постигнете ефективни резултати не е важно само да носите вашите Invisalign шини достатъчно време. Важно е в началото да си поставите реалистични очаквания как ще протече вашето лечение, защото то не работи като магия. Изправянето на зъбите е процес, който може да отнеме много време, в зависимост от конкретния случай на пациента. Макар и времето за лечение с Invisalign шините да е по-кратко от конвенционалното изправяне с помощта на брекети, процесът изисква време, търпение и постоянство за ефективни резултати.

По време на използването на шини Invisalign препоръчваме да избягвате напитките, които причиняват петна и оцветяване по зъбите, защото те ще повлияят и на цвета на вашите шини. Препоръчваме да намалите кафето и червеното вино, тъй като те ще нарушат прозрачността на вашите шини Invisalign и ще ви се налага да ги сваляте, когато пиете тези напитки. А това ще отнема от времето, което ви е позволено да не носите вашите Invisalign шини. Ако все пак искате да се насладите на чаша кафе, чай или червено вино, след това задължително измийте вашите зъби и поставете отново вашите Invisalign шини.

Още едно важно нещо за правилната употреба на Invisalign шини – избягвайте да ги миете с паста за зъби. Макар и да са предназначени за вашите зъби, Invisalign шините изискват друга поддръжка. Абразивните частици, които се добавят към формулата на пастата за зъби могат да доведат до микродраскотини във вашите Invisalign шини и да се създаде среда за развитие на неблагоприятни бактерии. Вместо това е важно да почиствате вашите Invisalign шини с безвреден сапун или препарат и след това да ги изплакнете обилно с вода!

Invisalign – цената на перфектно подредените зъби

Като всяко ортодонтско лечение Invisalign цената зависи много от конкретния пациент и степента на сложност на ситуацията. Определянето на Invisalign цена зависи от продължителността, която се изисква за постигане на желаните резултати, постоянството на пациентите, както и поведението на самите зъби в процеса. Със сигурност вярваме, че когато решите да се доверите на Invisalign, цената не трябва да е факторът, който да повлияе на вашето решение. А резултатите, които само Invisalign ви позволява да постигнете. Доверете се на качествен, модерен и доказан продукт с отлични резултати при изправянето на зъбите. С помощта на Invisalign цената на перфектната усмивка е по-достъпна от всякога! 

Какво представлява Invisalign?

Как да постигнете ефективни резултати с Invisalign?  

Кога можете да започнете лечение с Invisalign?  

Болезнено ли е лечението с Invisalign?  

Какво трябва да знаете при използването на Invisalign?  

Invisalign – цената на перфектно подредените зъби

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.