Какво представлява адхезивният мост?

По една или друга причина, липсата на зъби е проблем, който е често срещан при много хора – както при млади, така и по-възрастни. Решение за този проблем се търси от  мнозина, защото това повлиява не само естетиката, но и функционалността на усмивката.

Поставянето на адхезивен мост на зъб е удачно решение, предвид положителните мнения на професионалистите. Но какво представлява адхезивен мост на дъвкателен зъб, каква е трайността му и какво трябва да знаете за цените на услугата? Научете повече по темата от нашите професионалисти в дентална клиника Medical Dent.

Какво представлява адхезивен мост?

Смята се, че адхезивният мост е част от модерните решения за възстановяване на липсващи зъби. Характерно за него, е че се задържа върху зъбната повърхност по начина, по който и пломбите.

За неговата изработка се използва висококачествен материал – фибростъклено влакно. Този материал изгражда композитна маса, която обхваща тези два зъба, обграждащи липсващия. Те служат като средство за закрепване.

За поставянето на адхезивен мост обаче, е необходимо съседните дъвкателни органи да бъдат здрави, а липсващите да не бъдат повече от един.

Какви са предимствата на тези композити?

Поставянето на адхезивен мост се превръща в популярно решение, което има следните предимства:

  • не е необходимо да се изпилват здравите структури, за да се постави. Достатъчно е само да се направят отвори, които да служат за закрепване, чрез фиксиране на влакното. Това означава, че процедурата е минимално инвазивна за дъвкателните органи;
  • подходящ временен метод за хората, които искат да си поставят зъбни импланти, но не разполагат с финансовите средства към момента;
  • изработката на композитната маса е много бърза. Не е необходимо да се вземат отпечатъци от зъбите, които да се изпращат в лаборатория за изработка. Всичко се случва в рамките на едно посещение при денталния специалист;
  • може да се изработи и от други материали, като керамика или фотополимер. Всички материали, от които се изработва тази композитна маса, са устойчиви, характеризират се с голяма здравина и са отлични от естетическа гледна точка;
  • цените за поставянето на тези композити са много атрактивни и посилни за повечето пациенти.

Колко трайна е тази процедура?

Като недостатък на този тип заместване на липсващи зъби, е че трайността не е толкова голяма, колкото поставянето на зъбни импланти. Смята се, че процедурата е временна.

С добра поддръжка и чести посещения при денталния специалист обаче, функционалността и видът им могат да останат за поне няколко години.

Мненията на специалистите показват, че те насърчават поставянето, дори и като временен метод, докато се извършат истинските имплантологични процедури.

Причината е, че когато липсва дъвкателен орган, костта започва да се топи, което може да доведе до по-сериозни проблеми. Чрез наличието на временен заместител, костта се съхранява, както и функционалността на дъвкателния апарат.

Защо Medical Dent е правилното място за лечение на вашите зъби?

При нас ще получите разнообразие от предложения за корекция на вашата усмивка, като ще изберем най-подходящия, съответстващ на вашите нужди и индивидуални предпочитания.

Преди поставянето, ще извършим щателна оценка на състоянието ви, за да сме сигурни, че този метод за попълване на липсващите зъби е правилен за вас.

За изработката на адхезивния мост ще използваме висококачествен материал, който ще гарантира трайността на композита. Освен това, цените на които работим са достъпни.

Свържете се с нас, за да направим оценка на състоянието ви и да преценим заедно как да възстановим липсващите дъвкателни органи.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button