Show Menu

Какво трябва да знаете за порцелановите фасети ?/част 1/

Какво трябва да знаете за порцелановите фасети ?/част 1/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Порцелановите фасети са сред най-популярните и ефикасни начини за постигане на красива бяла усмивка. Екипът от специалисти в MEDICAL DENT по естетичната стоматология, залага на минимално инвазивни методи, съчетани с модерни технологии, за да изгради всяка една усмивка съвършена.

Освен че са трайно решение за вашите зъби, има и други любопитни факти, които е добре да знаете за фасетите. Вижте кои са най-важните:

  • Тъй като фасетите изискват изтъняване на зъбния емайл с приблизително 0.5 мм., то те не се считат за обратима форма на лечение.
  • Не винаги при подготовка за поставянето на фасета е необходима локална упойка. И все пак, за пациентите, които са чувствителни в по-голяма степен, се прилага местна упойка.
  • Лабораторното време за подготвяне на порцеланова фасета е обикновено една седмица. Разбира се – този срок може да варира, според обстоятелствата.
  • Нормално е, след процедурата по поставянето на фасети, да се изпитва повече чувствителност към горещи и студени храни и напитки. Разбира се, повишената чувствителност изчезва до няколко дни след самата процедура.
  • Самото поставяне на фасетите върху зъбите, също може да се осъществи без използването на упойка, стига пациентът да пожелае. Обикновено, посещението при стоматолога за фактическото поставяне на фасетите, трае малко по-дълго.
  • Фасетите се поставят с чувствително към светлина лепило.
  • Веднъж поставени, фасетите са изключително устойчиви. Това обаче съвсем не означава, че трябва да пренебрегвате грижата за тях. Захапването на извънредно твърди неща например, може да повреди фасетите.
  • Процедура, като поставянето на фасети, изисква опитни специалисти в естетичната стоматология. Затова се препоръчва, да правите внимателно избора си на дентална клиника и стоматолог, когато става въпрос за подобна интервенция.

Вижте още интересни съвети и полезни факти за фасетите, в следващия ни материал.      

Прочетете за ползите и преимуществата от

поставянето на фасети, както и полезни съвети при оглеждане на фасети цени.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.