Show Menu

5 начина да имате по-искряща усмивка /част 2/

5 начина да имате по-искряща усмивка /част 2/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

В тази статия ще ви представим ефикасните съвети, с които да ви улесним в поддържането на блестяща холивудска усмивка.

3. Селектирайте приема на напитки и храни

Опитайте се да селектирате напитките и храните, които приемате, защото има такива от тях, които са открити врагове на бялата ви усмивка. Например, цитрусовите плодове може би изглеждат много здравословни, но не и за зъбите. Всъщност, киселините, които съдържат цитрусите, създават благоприятна среда за развитието на бактерии и образуването на кариеси. Освен това тези киселини могат да доведат и до обезцветяване на зъбите.

Газираните напитки, желираните бонбони и други сладки дъвчащи изкушения отдавна са популярни с нездравословните си последствия за усмивката ни. А, ние можем да ви посъветваме, че ако скоро сте имали избелване на зъбите си, то е добре да намалите приема и на оцветяващи напитки като кафе, червено вино, черен чай.

4. Не пропускайте профилактичните прегледи при зъболекаря

Естествено, за да прибегнете до най-правилното решение за вашите зъби, е добре да се посъветвате със стоматолога си. Той ще умее да анализира вашето състояние правилно и да препоръча подходящото за вас решение.

Ако искате искряща усмивка за дълъг период от време, специалистът по  естетична стоматология винаги е най-добрият вариант. Професионалното избелване на зъби си остава ефективен начин да се сдобиете с холивудски блясък и белота, които ще можете да поддържате по-лесно. Разбира се, трябва да спазвате съветите на стоматолога си, за да удължите ефекта на избелването максимално.

5 . Използвайте правилните избелващи продукти

Всъщност, това правило е с огромна важност, защото дори да спазвате хигиена и да миете зъбите си постоянно, ако използвате продукти, които не са подходящи за вас и вашите зъби, ефектът няма да е очакваният.

Затова, изберете паста за зъби и вода за уста, които отговарят на вашите индивидуални потребности. За тази цел, може да се посъветвате със стоматолога си, тъй като той ще прецени какво е най-доброто решение за усмивката ви.


Прочетете полезни съвети при оглеждане на различните оферти за  избелване на зъби цени.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.