Създават ли проблеми порцелановите фасети във времето?

   

Порцелановите фасети, противно на очакваното, изхождайки от тяхната малка дебелина, имат най-добрия коефициент на успеваемост измежду всички порцеланови конструкции.    

Изключително важно за издръжливостта на фасетите е те да са много тънки и да са залепени в емайл. Това означава, че изпиляването на зъбите за 
фасети трябва да е много щадящо, така че зъбният емайл да не се отстрани напълно. За да се постигне това условие, твърде важно при изработването на порцеланови фасети е предварителното планиране на случая. Най-често преди да се започне лечение с фасети, се изработва восъчен проект на бъдещата форма на зъбите, който дава възможност на стоматолога да бъде много прецизен при изпиляването за фасети, като отстранява само минимално количество зъбна тъкан.

Най-често пациентите, колебаещи се дали да се подложат на лечение с керамични фасети, се притесняват, че те ще се отлепват или чупят. Отново ключът към успеха е в дебелината на фасетата, колкото по-тънка е тя, и колкото повече запазен емайл има зъба, толкова по-сигурно е възстановяването с фасети. Една коректно изработена фасета има живот 10 и повече години.

Не на последно място за крайния успех на лечението с фасети е и добрата зъботехническа лаборатория. Подтикнати от стремежа си да предоставим най-доброто на нашите пациенти, ние в MEDICAL DENT работим с лидерите в областта на реконструкциите на усмивката с фасети – лабораториите Да Винчи, олицетворяващи над 20 годишния опит в областта на естетиката в една от точките на света, където изискванията към усмивкта са най-високи – Лос Анжелис.

Всеки, който би искал да има по-красива усмивка с помощта на фасети, не бива да се колебае. Едиснтвеното условие е стоматологът му да има знанията, уменията и опита необходим, за да може да изпълни прецизно манипулациите, водещи до успех.   

Прочете как да направите правилния избор между 
коронки и фасети.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button