Show Menu

Създават ли проблеми порцелановите фасети във времето?

Създават ли проблеми порцелановите фасети във времето?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

   

Порцелановите фасети, противно на очакваното, изхождайки от тяхната малка дебелина, имат най-добрия коефициент на успеваемост измежду всички порцеланови конструкции.    

Изключително важно за издръжливостта на фасетите е те да са много тънки и да са залепени в емайл. Това означава, че изпиляването на зъбите за  фасети трябва да е много щадящо, така че зъбният емайл да не се отстрани напълно. За да се постигне това условие, твърде важно при изработването на порцеланови фасети е предварителното планиране на случая. Най-често преди да се започне лечение с фасети, се изработва восъчен проект на бъдещата форма на зъбите, който дава възможност на стоматолога да бъде много прецизен при изпиляването за фасети, като отстранява само минимално количество зъбна тъкан.

Най-често пациентите, колебаещи се дали да се подложат на лечение с керамични фасети, се притесняват, че те ще се отлепват или чупят. Отново ключът към успеха е в дебелината на фасетата, колкото по-тънка е тя, и колкото повече запазен емайл има зъба, толкова по-сигурно е възстановяването с фасети. Една коректно изработена фасета има живот 10 и повече години.

Не на последно място за крайния успех на лечението с фасети е и добрата зъботехническа лаборатория. Подтикнати от стремежа си да предоставим най-доброто на нашите пациенти, ние в MEDICAL DENT работим с лидерите в областта на реконструкциите на усмивката с фасети – лабораториите Да Винчи, олицетворяващи над 20 годишния опит в областта на естетиката в една от точките на света, където изискванията към усмивкта са най-високи - Лос Анжелис.

Всеки, който би искал да има по-красива усмивка с помощта на фасети, не бива да се колебае. Едиснтвеното условие е стоматологът му да има знанията, уменията и опита необходим, за да може да изпълни прецизно манипулациите, водещи до успех.   

Прочете как да направите правилния избор между  коронки и фасети.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.