Какви са плюсовете и минусите на избелващата паста за зъби?

С времето, естествената белота на зъбите намалява и се заменя от жълтеникави и други оттенъци. Те се дължат предимно на храните и напитките, като кафе, вино, безалкохолни, сладки, както и вредните навици, като тютюнопушенето.

Не всеки разполага с възможността да се подложи на професионално избелване, а има и много хора, които предпочитат да се справят самостоятелно в домашни условия.

За щастие, съществуват ефективни продукти, които може да използвате от комфорта на собствения си дом, и зъбите ви отново да придобият желания цвят. Като такъв се окачествява избелващата паста за зъби, която ние от дентална клиника Medical Dent ще обсъдим с вас. Въпреки силното действие, съществуват и много противоречия. Запознайте се с предимствата и недостатъците на този метод.

Какви са предимствата на избелващата паста за зъби?

Неслучайно този метод е много популярен. Плюсовете на избелващите пасти, са:

  • Лесен начин за употреба – тези продукти за възвръщане на естествената белота са много лесни за приложение. Употребата им не се различава от тази на обикновената паста, като единственото което трябва да направите е да съобразите интензитета на използване и време на четкане;
  • Удобство и достъпност – те са достъпни и могат да бъдат открити във всяка аптека, супермаркет или дрогерия. Това обстоятелство ги прави много удобни за употреба. Можете да ги използвате у дома, без да се нуждаете от посещение на стоматолог;
  • Спестяване на финанси – този метод има силно действие и същевременно няма да ви коства почти никакви средства, защото малко количество от тази паста ще ви бъде достатъчна за обработка на всички зъби. Разликата между професионалното възвръщане на белотата и това в домашни условия е в изгодността и разликата в парите;
  • Постепенно избелване – една от големите предимства на избелващите пасти е, че те осигуряват постепенно избелване на зъбите. Това означава, че резултатите не са драстични, а по-естествени и се постигат постепенно с редовна употреба. Освен това, те премахват достатъчно добре повърхностните петна.

Какви са недостатъците на избелващата паста за зъби?

Въпреки множеството положителни страни, тези продукти притежават и минуси, като:

  • Ограничени резултати – те обикновено не могат да постигнат дълготрайни и отлични резултати за много тъмни или вътрешни петна на дъвкателните органи;
  • Възможност за чувствителност – това е една от причините много хора да се въздържат от използването на паста за възвръщане на естествената белота на дъвкателните органи. Те могат да доведат до повишена чувствителност особено ако се използват неправилно или прекомерно. Този дискомфорт обаче обикновено е временен и може да бъде облекчен със специализирани продукти за чувствителност;
  • Съдържание на агресивни вещества – някои избелващи пасти съдържат силни агенти които могат да увредят емайла на зъбната повърхност, ако се използват неправилно или прекалено често. Поради тази причина е много важно да избирате правилно желания от вас продукт.

Защо да се доверите на дентална клиника Medical Dent?

Независимо дали изберете да използвате избелваща паста или да се въздържите от употребата на такава, а да изберете друг начин за избелване, е важно е да бъдете информирани. Най-добрият начин за постигане на това, е да се консултирате със своя стоматолог преди да започнете самоинициирана употреба.

Нашите специалисти, от дентална клиника Medical Dent, ще ви предоставят съвети за правилната употреба и ще определят дали този метод е подходящ за вас.

Запомнете, че ефективната устна грижа се основава на редовна хигиена, правилно използване на всички продукти и посещения при денталния специалист на всеки шест месеца.

Доверете ни се, за да получите усмивката, за която мечтаете, без да излагате здравината на дъвкателните органи на опасност.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button