Какви са предимствата на силиконовите протези?

Силиконовите протези са модерно и изключително иновативно решение за проблема с липсващите зъби. За разлика от традиционните акрилни модели, тези продукти предлагат удобство, дълготрайност и по-естествен вид. Пластичният материал на изработка позволява на силиконовата протеза да се установи точно по модела на зъбната ви структура за максимално удобство. Ще разгледаме повече за това какво всъщност представляват този тип продукти, къде намират приложение и защо са добър избор.

Какви видове протези се срещат на пазара?

В днешно време браншът на денталната медицина е изключително развит и съответно изборът на протеза е много богат. На пазара се срещат много видове, но най-точният модел за пациента ще зависи от конкретните му нужди и желания. Консултация с добър дентален лекар може да бъде от полза при решаването на вида на протезата. Все пак, нека разгледаме какви опции се предлагат:

  • акрилни – това е стандартният вариант, при който се използва твърд акрил, който в последствие се адаптира към формата на устата на пациента. Те са най-широко разпространени като употреба, но подлежат на счупвания, повреди и могат да бъдат некомфортни в дадени ситуации;
  • метални – състоят се от метална рамка с прикрепени за нея акрилни или порцеланови зъби. Като качества, категорично са по-стабилния вариант, но удобството не е сред първите им качества;
  • частични – тези се използват в случаите, когато пациентът има останали здрави зъби и не е нужна цялостна структура. Частичните опции могат да бъдат изработени от някои от гореспоменатите материали. Те работят на принципа,на създаването на отделен елемент с необходимия брои зъби, който се прикрепя около другите, по специална технология, чрез която удобно и неразличимо да прилягат до другите естествени зъби.

Какво представляват силиконовите протези?

Те са последно разработеният модел в тази категория. Направени са от силикон, който е гъвкав, прозрачен и антибактериален материал. Процесът по изработка е пълен с много важни малки детайли.

След като се разбере проблемът, който трябва да бъде коригиран, денталните специалисти изработват план на челюстта, като включват информация за всички тънкости, които дадената силиконова протеза трябва да съдържа.

След това идва най-важната част. Този тип продукти са изцяло индивидуални, за да може да паснат перфектно на всеки пациент и максимално да покрият нуждите му. По специален начин се прави отливка на зъбната структура – взима се отпечатък от зъбите и от венеца. След това, калъфът се запълва с разтопената силиконова течност , който след втвърдяване създава основата на протезата. Следва изграждането на същинската част и нагласянето ѝ, така че да бъде максимално удобна и персонализирана.

С какво силиконовите протези превъзхождат конкурентите си?

Денталната медицина в наши дни се е разраснала до огромна ниша в лекарските среди. Нови и нови открития биват правени ежедневно. Най-доброто качество на голямото разнообразие е, че всеки може да открие точно своето нещо – това, което има най-голям успех в поправянето на личните му проблеми.

Голям брой от хората, които се нуждаят от зъбни протези в днешно време, се спират на силиконовите и то по няколко причини. Ето кои са главните:

  • адаптивност – лесното приспособяване ги прави много избирани, тъй като са са в пъти по-удобни от останалите опции. Силиконовата мекота позволява идеално пасване по зъбите и венците, като това намалява неприятното усещане на болка в по-чувствителните точки;
  • естетически предимства – комбинацията от силикон, като материал и прецизност на изработката пък, правят продукта да изглежда натурално, което подобрява комфорта и увереността на пациентите;
  • дълготрайност – този тип продукти са доказани, като по-малко вероятни да се счупят или повредят, което ги прави дългосрочно решение. Макар понякога цената им да е по-висока, много пациенти категорично заявяват мнение, че инвестицията си заслужава, защото носи със себе си гарантирани комфорт и дълготрайност;
  • лесна поддръжка – този тип продукти имат много голямо предимство пред останалите с факта, че не се нуждаят от специални лепила или кремове, за да останат на мястото си. Поддържат се лесно и почистването им не представлява трудност;
  • хигиена – важно е да се отбележи, че силиконовата структура е биосъвместима, което значи, че тялото я понася без излишни проблеми, което води до минимални шансове за алергични реакции и прочие.

Защо да се доверим на Medical Dent?

В дентална клиника Medical Dent сме събрали екип от опитни специалисти, които ежедневно дават най-доброто от себе си, за да постигнат мечтите на клиентите си, за изграждане на сияйни усмивки. Всеки преглед е съпроводен с топло посрещане, в комбинация с високо ниво на професионално отношение. Апаратурата ни е подбрана по най-нови стандарти, като бива редовно проверявана и подобрявана.

Специалистите от сферата държат изключително високо професионално ниво на обслужване, като гарантират точност на диагностиката и качествено и дълготрайно лечение. Инвестирането в силиконова протеза е голяма стъпка и изключително важно да се доверите на професионалисти, които да работят изцяло във ваша полза.

Не се колебайте, а заповядайте на място при нас, за да разберете, че когато сте в ръцете на професионалисти, ходенето на зъболекар всъщност е удоволствие!

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button