Керамичните фасети – най-мощното оръжие на естетичната стоматология

Какво представляват фасетите, тяхната история и магия…

Зъбните фасети представляват фини плочки от стоматологична керамика. Те се залепят върху предните повърхности на зъбите, като по този начин могат да променят техния цвят, форма и позиция. Фактът, че за изработването на 
фасети се налага минимално изпиляване само на предната стена на зъбите, както и добрата им устойчивост във времето, ги прави популярни сред пациентите. Фасетите правят усмивката красива и са щадящи за зъбите.

Кратка история

За откривател на фасетите се счита калифорнийският стоматолог Чарлз Пинкус. През 1900 г. той започнал да използва порцеланови фасети, с които да променя усмивките на холивудските актьори. В началото това се използвало само като временно средство поради несъвършените методи на залепвне на фасетите, докато днес изследванията показват, че успеваемостта на порцелановите фасети е отлична дори и на 15-тата година от поставянето им.

Как се случва магията?

Всеки, който цял живот е искал да има красива усмивка може лесно да сбъдне мечтата си. Нужни са две или три посещения при стоматолога, в които той ще ви прегледа внимателно, ще ви обясни, а и след това ще ви демонстрира на място в устата какво може да постигнете с помощта на фасетите, ще подготви зъбите ви и няколко дни по-късно ще постави грижливо готовите фасети. Надали предполагате колко много може да промени живота ви красивата усмивка, колко по-уверени и пълноценни ще се почувствате. И бъдете сигурни, че тя ще изглежда по същия начин и 15 години по-късно!

Какво друго можем да направим за красотата на усмивката си?

Подмяната на старите и неестетични възстановявания на страничните зъби с изцяло порцеланови ще осигурят здраве на зъбите, но и ще допълнят естетичната хармония в устата ви. С помощта на съвременните CAD/CAM технологии това може да стане в рамките на едно посещение при стоматолога, без загуба на време за пациента, без отпечатъци, без не дотам комфортните временни конструкции.

Сутринта погледнете в огледалото пред вас, и ако искате да се усмихвате по-уверено, запишете час при стоматолога си, той ще ви помогне.   

Прочетете как да направите правилния избор измежду 
коронки и фасети.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button