Show Menu

Керамичните фасети - най-мощното оръжие на естетичната стоматология

Керамичните фасети - най-мощното оръжие на естетичната стоматология
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Какво представляват фасетите, тяхната история и магия...

Зъбните фасети представляват фини плочки от стоматологична керамика. Те се залепят върху предните повърхности на зъбите, като по този начин могат да променят техния цвят, форма и позиция. Фактът, че за изработването на  фасети се налага минимално изпиляване само на предната стена на зъбите, както и добрата им устойчивост във времето, ги прави популярни сред пациентите. Фасетите правят усмивката красива и са щадящи за зъбите.

Кратка история

За откривател на фасетите се счита калифорнийският стоматолог Чарлз Пинкус. През 1900 г. той започнал да използва порцеланови фасети, с които да променя усмивките на холивудските актьори. В началото това се използвало само като временно средство поради несъвършените методи на залепвне на фасетите, докато днес изследванията показват, че успеваемостта на порцелановите фасети е отлична дори и на 15-тата година от поставянето им.

Как се случва магията?

Всеки, който цял живот е искал да има красива усмивка може лесно да сбъдне мечтата си. Нужни са две или три посещения при стоматолога, в които той ще ви прегледа внимателно, ще ви обясни, а и след това ще ви демонстрира на място в устата какво може да постигнете с помощта на фасетите, ще подготви зъбите ви и няколко дни по-късно ще постави грижливо готовите фасети. Надали предполагате колко много може да промени живота ви красивата усмивка, колко по-уверени и пълноценни ще се почувствате. И бъдете сигурни, че тя ще изглежда по същия начин и 15 години по-късно!

Какво друго можем да направим за красотата на усмивката си?

Подмяната на старите и неестетични възстановявания на страничните зъби с изцяло порцеланови ще осигурят здраве на зъбите, но и ще допълнят естетичната хармония в устата ви. С помощта на съвременните CAD/CAM технологии това може да стане в рамките на едно посещение при стоматолога, без загуба на време за пациента, без отпечатъци, без не дотам комфортните временни конструкции.

Сутринта погледнете в огледалото пред вас, и ако искате да се усмихвате по-уверено, запишете час при стоматолога си, той ще ви помогне.   

Прочетете как да направите правилния избор измежду  коронки и фасети.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.