Show Menu

5 начина да имате по-искряща усмивка /част 1/

5 начина да имате по-искряща усмивка /част 1/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Винаги сте искали да имате красива бяла усмивка? Професионалното избелване на зъби е един от най-ефикасните начини да се сдобиете с такава, но разбира се не трябва да забравяте, че блестящата усмивка изисква редовна поддръжка.

За да си осигурявате белотата, за която мечтаете, то се препоръчва да посещавате периодично стоматолога си и да спазвате някои прости правила, с които да поддържате искряща усмивка.   

1.Редовното почистване

Напълно очаквано, редовното почистване и четкане на зъбите е първата и най-важна стъпка в създаването на мечтаната усмивка. Старайте се след всяко хранене да почиствате зъбите си с четка или конец за зъби. Запомнете, че миенето с паста за зъби съвсем не е единственият фактор за бяла усмивка. Водата за уста и конецът за зъби също са необходими атрибути, с които е добре да разполагате, особено имайки предвид, че именно с конеца можете да премахнете всяка остатъчна плака в устата ви. Не пренебрегвайте стриктната хигиена на устата и нека тя да бъде първата крачка към вашата холивудска усмивка.   

2.Увеличете приема на калций и витамин С

Балансираното ядене, което ви осигурява важни хранителни вещества и витамини, всъщност може да ви предпази от развитието на кариеси или пародонтит.

Запомнете, че калцият е от първостепенно значение за изграждането на здрави и бели зъби както на малките деца, така и на възрастните. След избелване на зъбите, ако искате не само да поддържате дълго време белотата им, но и да имате добро здраве на цялата уста, то се препоръчва да наблегнете на листните зеленчуци, богатите на калций храни, ниско масленото мляко, соевите продукти и сирената.

Витамин С е другата чудесна съставка, която действа изключително благоприятно за здравата и красива усмивка. Например, зеленчуци като броколи, които са богати както на калций, така и на витамин С, са един перфектен продукт, който трябва да присъства максимално често в менюто ви.

В допълнение, повечето хрупкави плодове и зеленчуци, като ябълките и морковите, са много полезни за вашите зъби. Причината е, че дъвченето им генерира доста слюнка, която отмива ненужните остатъци по зъбите и се бори срещу киселините. Към всичко това, разбира се, добавете поне няколко чаши вода, за да знаете, че се грижите за бялата си и здрава усмивка, дори когато нямате четка за зъби под ръка.

Вижте останалите начини да поддържате бялата си усмивка в следващия ни материал.   

Вижте още любопитни факти за естетиката в стоматологията, като например какво представлява естетичното реконтуриране.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.