Show Menu

Предвидим ли е резултатът при корекция на усмивката с порцеланови фасети?

Предвидим ли е резултатът при корекция на усмивката с порцеланови фасети?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Внимателно изготвения временен проект върху зъбите е гаранция за добър краен резултат.

Много пациенти усещат неувереност в комуникацията си с колеги и приятели поради вида на усмивката си. Те са изправени пред дилемата дали да коригират естетиката на предните си зъби с  фасети или не, често обаче леко обезкуражени от неяснотата какво ще се получи накрая и дали ще възприемат новата визия на усмивката си.

Опита ни в естетичните възстановявания, който сме придобили през годините, и който опит е до голяма степен взаимстван от американската козметична школа, определено е показал, че единственият начин да се постигне добър краен резултат е чрез внимателно изготвен временен проект върху зъбите на пациента. Това се постига с помощта на пробен материал, най-често фотополимер, с цвета на зъбите. Така се възстановява временно, за няколко дни, бъдещата форма, дължина и всякакви козметични детайли на зъбите, за да може пациентът сам да прецени как стои всичко това като естетика. Важна е и реакцията и мнението на околните през този пробен период, тъй като това е момента за нанасяне на нужните корекции във визията на предните зъби, ако се счете за нужно. Едва след възприемането на проекта и анализът му на фотоснимки, с цел оптимално възстановяване на златните пропорции между размерите на отделните зъби, се преминава към изработването на постоянните порцеланови фасети в зъботехническа лаборатория.

Работата в тази последователност дава възможност за постигането на предвидим резултат и от гелдна точка на това, че зъботехникът има зададени едни твърде точни параметри при изработката на постоянните фасети, които параметри са доказано правилни чрез проиграването им в реална ситуация на лицето на пациента посредством фотополимерния проект на бъдещата усмивка.   

Прочетете как да направите правилния избор измежду  коронки и фасети.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.