Show Menu

Предвидим ли е резултатът при корекция на усмивката с порцеланови фасети?

Предвидим ли е резултатът при корекция на усмивката с порцеланови фасети?
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

Внимателно изготвения временен проект върху зъбите е гаранция за добър краен резултат.

Много пациенти усещат неувереност в комуникацията си с колеги и приятели поради вида на усмивката си. Те са изправени пред дилемата дали да коригират естетиката на предните си зъби с  фасети или не, често обаче леко обезкуражени от неяснотата какво ще се получи накрая и дали ще възприемат новата визия на усмивката си.

Опита ни в естетичните възстановявания, който сме придобили през годините, и който опит е до голяма степен взаимстван от американската козметична школа, определено е показал, че единственият начин да се постигне добър краен резултат е чрез внимателно изготвен временен проект върху зъбите на пациента. Това се постига с помощта на пробен материал, най-често фотополимер, с цвета на зъбите. Така се възстановява временно, за няколко дни, бъдещата форма, дължина и всякакви козметични детайли на зъбите, за да може пациентът сам да прецени как стои всичко това като естетика. Важна е и реакцията и мнението на околните през този пробен период, тъй като това е момента за нанасяне на нужните корекции във визията на предните зъби, ако се счете за нужно. Едва след възприемането на проекта и анализът му на фотоснимки, с цел оптимално възстановяване на златните пропорции между размерите на отделните зъби, се преминава към изработването на постоянните порцеланови фасети в зъботехническа лаборатория.

Работата в тази последователност дава възможност за постигането на предвидим резултат и от гелдна точка на това, че зъботехникът има зададени едни твърде точни параметри при изработката на постоянните фасети, които параметри са доказано правилни чрез проиграването им в реална ситуация на лицето на пациента посредством фотополимерния проект на бъдещата усмивка.   

Прочетете как да направите правилния избор измежду  коронки и фасети.

Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.