Циркониева коронка

Циркониева коронка и останалите видове  

Коронките са предпочитано решение за възстановяване на зъбите в случай на разрушаване, счупване или девитализиране. Те действат като шини, покривайки и обхващайки зъба напълно. Към настоящия момент в стоматологичната сфера се работи основно с три вида. А това са именно метало – керамична, керамична и циркониева. Въпреки, че трябва да платят по-висока за цирконовия модел, много потребители я предпочитат пред останалите видове коронки заради преимуществата във функционален и естетически аспект. В следващите редове ще научите всичко най-важно, което трябва да знаете, за ползите ѝ.

Циркониева коронка – ползи и преимущества  

Множество разнообразни преимущества ще получите, ако заложите на циркониева коронка. Преимущества по отношение на здравината и способността ѝ да се запази за дълъг период от време, на нейната безопасност за човешката здраве и кондиция, както и на красотата и естетиката. Ето малко повече информация за споменатите ползи:

  1. Здравина и устойчивост във времето – тя се отличава с изключителна здравина, която я прави доста трудна за счупване. Освен това тя е устойчива на триене, на петна, на бактериална плака и на редица други рискови фактори. Инвестирайки в нея, вие ще си гарантирате здрава и устойчива коронка, която би запазила отличното си състояние за много дълко време напред.
  2. Безопасност за човешкото здраве и кондиция – друг фактор, насочващ към нейния избор, е безопасността ѝ за човешкото здраве и кондиция. Тъй като не е направена от метал, този модел не носи риск от възникване на нежелани алергични реакции. Поставянето ѝ е перфектен избор за пациенти, които имат алергии към метала или пък като цяло са по-чувствителни.
  3. Красота и естетика – когато заложите на този вариант, вие няма да загубите своята красива и естетична усмивка. Тя се слива оптимално с естестения зъб и наличието й е доста трудно уловимо от човешкото око. Изборът ѝ ще ви позволи да продължите да се усмихвате без притеснение и да се чувствате максимално комфортно по време на разговорите с околните. 

Циркониева коронка – цена: какво трябва да имате предвид по отношение на този аспект?  

Аспектът „цена“ е от голямо значение за пациента. Факт е, че този модел е по-скъп от останалите, които се предлагат на пазара. Не бързайте обаче да се отказвате от него. Споменатите дотук преимущества никак не са за подценяване и означават, че напълно си заслужава отделените финансови средства. От една страна тя няма да развали обичайната ви усмивка и няма да създаде никакви рискове за вашето здраве. От друга, ще можете да я използвате за години напред без нужда от смяна, което означава спестени разходи.

Как да откриете най-изгодната цена? Най-лесният начин е да сравните ценовите оферти на различни дентални клиники. Подобно сравнение позволява бързо да се разпознаят клиниките, които са некоректни към потребителя и си позволяват прекалено големи и необосновани надценки. В същото време обаче не бива да се доверявате и на дентални клиники, предлагащи съмнително ниска ценова стойност, която не отговаря на пазарната логика. Твърде вероятно е подобна цена да означава недобро качество на лечението, което би могло да доведе до сериозни последствия за вашето орално здраве. По-скоро се стреемете да откриете оптималното съотношение между цена и качеството на извършваните процедури.

Циркониева коронка – каква поддръжка е необходима?  

За да може поставената ви циркониева коронка наистина да се запази в отлично състояние за максимално дълъг период от време, трябва да полагате необходимите грижи за нея. Спазвайте стриктно базовите хигиенни навици, като например миене на зъбите поне по два пъти на ден и почистване с конец за зъби на междузъбните пространства след хранене. Също така ходете редовно на профилактични прегледи при своя стоматолог, за да се следи внимателно състоянието ѝ. В крайна сметка е важно да се уверите, че заплатения от вас за циркониев модел и цена действително си заслужава, нали?

Поставяне на циркониева коронка – защо да се доверите на Медикъл Дент? 

Медикъл Дент е най-подходящото място за вас, ако имате нужда от поставяне на циркониева коронка. Ние ще ви гарантираме процедура, извършена по-най-високите стандарти в бранша, както и максимално конкурентна цена. Вижте защо да се доверите именно на нашата дентална клиника:

Висококвалифицирани и опитни специалисти – разполагаме с висококвалифицирани специалисти, които притежават солиден опит в стоматологичната сфера. Специалисти, които са носители на редица местни и международни награди в областта. Те ще ви осигурят първокласна процедура с отлични резултати за вашето орално здраве.

Модерна апаратура и материали – разполагаме с най-модерната апаратура и материали в бранша. Апаратура и материали, които позволяват на специалистите ни да не правят никакви компромиси по отношение на качеството и ефективността на провежданото лечение. Бъдете сигурни, че при нас ще получите прецизно изработен модел, която е способна да издържи 10, 15 или дори повече години.

Конкурентни цени –  дентална клиника Медикъл Дент предлага максимално конкурентна за цена. Цена, която е съобразена с особеностите на българския пазар и с финансовите възможности на средностатистическия потребител. Можете да сте уверени, че при нас ще откриете оптималното съотношение между качество и цена.

Удобна локация – дентална клиника Медикъл Дент е разположена на удобна локация, до която има достъпен транспорт от всички квартали и зони на София. Независимо дали се намирате в дома или офиса си, ще можете да дойдете бързо и лесно при нас за поставянето ѝ или всяка друга стоматологична процедура, която ви е необходима.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button