Show Menu

Циркониева коронка

Циркониева коронка
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Циркониева коронка и останалите видове коронки  

Коронките са предпочитано решение за възстановяване на зъбите в случай на разрушаване, счупване или девитализиране. Те действат като шини, покривайки и обхващайки зъба напълно. Към настоящия момент в стоматологичната сфера се работи основно с три вида коронки. А това са именно метало – керамична, керамична и циркониева коронка. Въпреки че трябва да платят по-висока за циркониева коронка цена, много потребители я предпочитат пред останалите видове коронки заради преимуществата във функционален и естетически аспект. В следващите редове ще научите всичко най-важно, което трябва да знаете, за ползите от избирането  на циркониева коронка.

Циркониева коронка – ползи и преимущества  

Множество разнообразни преимущества ще получите, ако заложите на циркониева коронка. Преимущества по отношение на здравината и способността на коронката да се запази за дълъг период от време, на нейната безопасност за човешката здраве и кондиция, както и на красотата и естетиката. Ето малко повече информация за споменатите ползи от поставянето на циркониева коронка: 

  1. Здравина и устойчивост във времето – качествената циркониева коронка се отличава с изключителна здравина, която я прави доста трудна за счупване. Освен това тя е устойчива на триене, на петна, на бактериална плака и на редица други рискови фактори. Инвестирайки в циркониева коронка, вие ще си гарантирате здрава и устойчива коронка, която би запазила отличното си състояние за много дълко време напред.
  2. Безопасност за човешкото здраве и кондиция – друг фактор, насочващ към избор на циркониева коронка, е нейната безопасност за човешкото здраве и кондиция. Тъй като не е направена от метал, този тип коронка не носи риск от възникване на нежелани алергични реакции. Поставянето на циркониева короннка е перфектен избор за пациенти, които имат алергии към метала или пък като цяло са по-чувствителни.
  3. Красота и естетика – когато заложите на циркониева коронка, вие няма да загубите своята красива и естетична усмивка. Тя се слива оптимално с естестения зъб и наличието й е доста трудно уловимо от човешкото око. Изборът на циркониева коронка ще ви позволи да продължите да се усмихвате без притеснение и да се чувствате максимално комфортно по време на разговорите с околните. 

Циркониева коронка – цена: какво трябва да имате предвид по отношение на този аспект?  

Аспектът „циркониева коронка - цена“ е от голямо значение за пациента. Факт е, че този тип коронка е по-скъпа от останалите, които се предлагат на пазара. Не бързайте обаче да се отказвате от нея. Споменатите дотук преимущества никак не са за подценяване и означават, че заплатената за циркониева коронка цена напълно си заслужава. От една страна тя няма да развали обичайната ви усмивка и няма да създаде никакви рискове за вашето здраве. От друга, ще можете да я използвате за години напред без нужда от смяна, което означава спестени разходи.    

Как да откриете най-изгодната за циркониева коронка цена? Най-лесният начин е да сравните ценовите оферти на различни дентални клиники. Подобно сравнение позволява бързо да се разпознаят клиниките, които са некоректни към потребителя и си позволяват прекалено големи и необосновани надценки. В същото време обаче не бива да се доверявате и на дентални клиники, предлагащи съмнително ниска за циркониева коронка цена, която не отговаря на пазарната логика. Твърде вероятно е подобна цена да означава недобро качество на лечението, което би могло да доведе до сериозни последствия за вашето орално здраве. По-скоро се стреемете да откриете оптималното съотношение между предлаганата ви за циркониева коронка цена и качеството на извършваните процедури.

Циркониева коронка – каква поддръжка е необходима?  

За да може поставената ви циркониева коронка наистина да се запази в отлично състояние за максимално дълъг период от време, трябва да полагате необходимите грижи за нея. Спазвайте стриктно базовите хигиенни навици, като например миене на зъбите поне по два пъти на ден и почистване с конец на междузъбните пространства след хранене. Също така ходете редовно на профилактични прегледи при своя стоматолог, за да се следи внимателно състоянието на поставената циркониева коронка. В крайна сметка е важно да се уверите, че заплатената от вас за циркониева коронка цена действително си заслужава, нали?  

Поставяне на циркониева коронка – защо да се доверите на Медикъл Дент? 

Медикъл Дент е най-подходящото място за вас, ако имате нужда от поставяне на циркониева коронка. Ние ще ви гарантираме процедура, извършена по-най-високите стандарти в бранша, както и максимално конкурентна за циркониева коронка цена. Вижте защо да се доверите именно на нашата дентална клиника:

Поставяне на циркониева коронка в Медикъл Дент: Висококвалифицирани и опитни специалисти – разполагаме с висококвалифицирани специалисти, които притежават солиден опит в стоматологичната сфера. Специалисти, които са носители на редица местни и международни награди в областта. Те ще ви осигурят първокласна процедура по поставяне на циркониева коронка с отлични резултати за вашето орално здраве.

Поставяне на циркониева коронка в Медикъл Дент: Модерна апаратура и материали – разполагаме с най-модерната апаратура и материали в бранша. Апаратура и материали, които позволяват на специалистите ни да не правят никакви компромиси по отношение на качеството и ефективността на провежданото лечение. Бъдете сигурни, че при нас ще получите прецизно изработена циркониева коронка, която е способна да издържи 10, 15 или дори повече години. 

Поставяне на циркониева коронка в Медикъл Дент: Конкурентни цени -  дентална клиника Медикъл Дент предлага максимално конкурентна за циркониева коронка цена. Цена, която е съобразена с особеностите на българския пазар и с финансовите възможности на средностатистическия потребител. Можете да сте уверени, че при нас ще откриете оптималното съотношение между качество и цена за циркониева коронка.

Поставяне на циркониева коронка в Медикъл Дент: Удобна локация – дентална клиника Медикъл Дент е разположена на удобна локация, до която има достъпен транспорт от всички квартали и зони на София. Независимо дали се намирате в дома или офиса си, ще можете да дойдете бързо и лесно при нас за поставяне на циркониева коронка или всяка друга стоматологична процедура, която ви е необходима.      

Циркониева коронка и останалите видове коронки

Циркониева коронка – ползи и преимущества

Циркониева коронка – цена: какво трябва да имате предвид по отношение на този аспект?

Циркониева коронка – каква поддръжка е необходима?

Поставяне на циркониева коронка – защо да се доверите на Медикъл Дент?

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.