Show Menu

10 съвета за здрави зъби в семейството /част 1/

10 съвета за здрави зъби в семейството /част 1/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Усмивките на любимите ви хора ще бъдат още по-сияйни и лъчезарни, ако всеки има здрави зъби и венци. За да могат членовете на семейството ви да се хранят безпрепятствено и да посещават само профилактично зъболекаря, е важно да полагат правилните грижи за цялата си устна кухина. Още повече, че вече има научно доказана връзка между възпалените венци и сърдечно-съдовите проблеми в организма. Това е една от многото причини за спазването на стриктна хигиена не само при децата, но и при хората на средна възраст.

Разбира се, напълно е възможно цялото ви семейство да има блестящи здрави усмивки, благодарение на най-важните универсални правила за красиви зъби:   

1.Научете децата отрано

Грижата за детските зъбки трябва да започне в момента, в който се покаже първото зъбче на мъника. Задължително е да научите детенцето отрано да придобие полезни навици за почистване на зъбите, тъй като в днешно време половината малчугани на възраст между 12 и 15 години имат поне един кариес.

Докато мъникът навърши 2 години е добре да почиствате сами зъбките му със специална четка с меки влакна, а след навършването на тази възраст, малчуганът може да започне и сам да мие зъбите си. Не забравяйте обаче да покажете предварително на детето начините за правилно почистване и да му осигурите най-добрите детски продукти за устна хигиена. Това се явява превантивна мярка не само срещу кариеси, но и срещу развитието на инфекции и възпалени венци.   

2.Силантите са чудесна опция

На практика поставянето на силанти на детските дъвкателни зъбки, може значително да намали риска от кариеси. Този модерен метод за превенция все още не е толкова популярен в нашата страна, но най-добрите дентални клиники предлагат точно тази ефикасна опция за здравето на детето ви. Заповядайте в MEDICAL DENT и нашите специалисти ще ви разяснят всичко, което е нужно да знаете за усмивката на вашето малко съкровище.   

3.Не забравяйте флуорида, но и не прекалявайте с него

Вече навярно знаете, че флуоридът заздравява емайла и затруднява развитието на кариеси по зъбите. Обикновено, ако пиете вода, която съдържа флуорид, най-вероятно приемате дневната си „доза“, която спомага за превенцията на кариесите. Ако обаче в питейната ви вода няма флуорид, то е добре да обсъдите със стоматолога си друга възможност да с набавяте полезното вещество. Не е задължително вашата паста за зъби да съдържа флуорид, но е строго препоръчително децата ви да мият зъбките си с детска паста с флуорид. Това гарантирано ще заздрави емайла им.

Вижте останалата част от съветите ни в следващия материал.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.