Show Menu

10 съвета за здрави зъби в семейството /част 1/

10 съвета за здрави зъби в семейството /част 1/
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

Усмивките на любимите ви хора ще бъдат още по-сияйни и лъчезарни, ако всеки има здрави зъби и венци. За да могат членовете на семейството ви да се хранят безпрепятствено и да посещават само профилактично зъболекаря, е важно да полагат правилните грижи за цялата си устна кухина. Още повече, че вече има научно доказана връзка между възпалените венци и сърдечно-съдовите проблеми в организма. Това е една от многото причини за спазването на стриктна хигиена не само при децата, но и при хората на средна възраст.

Разбира се, напълно е възможно цялото ви семейство да има блестящи здрави усмивки, благодарение на най-важните универсални правила за красиви зъби:   

1.Научете децата отрано

Грижата за детските зъбки трябва да започне в момента, в който се покаже първото зъбче на мъника. Задължително е да научите детенцето отрано да придобие полезни навици за почистване на зъбите, тъй като в днешно време половината малчугани на възраст между 12 и 15 години имат поне един кариес.

Докато мъникът навърши 2 години е добре да почиствате сами зъбките му със специална четка с меки влакна, а след навършването на тази възраст, малчуганът може да започне и сам да мие зъбите си. Не забравяйте обаче да покажете предварително на детето начините за правилно почистване и да му осигурите най-добрите детски продукти за устна хигиена. Това се явява превантивна мярка не само срещу кариеси, но и срещу развитието на инфекции и възпалени венци.   

2.Силантите са чудесна опция

На практика поставянето на силанти на детските дъвкателни зъбки, може значително да намали риска от кариеси. Този модерен метод за превенция все още не е толкова популярен в нашата страна, но най-добрите дентални клиники предлагат точно тази ефикасна опция за здравето на детето ви. Заповядайте в MEDICAL DENT и нашите специалисти ще ви разяснят всичко, което е нужно да знаете за усмивката на вашето малко съкровище.   

3.Не забравяйте флуорида, но и не прекалявайте с него

Вече навярно знаете, че флуоридът заздравява емайла и затруднява развитието на кариеси по зъбите. Обикновено, ако пиете вода, която съдържа флуорид, най-вероятно приемате дневната си „доза“, която спомага за превенцията на кариесите. Ако обаче в питейната ви вода няма флуорид, то е добре да обсъдите със стоматолога си друга възможност да с набавяте полезното вещество. Не е задължително вашата паста за зъби да съдържа флуорид, но е строго препоръчително децата ви да мият зъбките си с детска паста с флуорид. Това гарантирано ще заздрави емайла им.

Вижте останалата част от съветите ни в следващия материал.

Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.