Show Menu

3 съвета как да поддържате здравето на зъбите си през нощта

 3 съвета как да поддържате здравето на зъбите си през нощта
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Вашите здрави зъби изискват много грижи, които включват спазването на правила не само през деня, но и нощно време.

Независимо дали имате фасети или изцяло естествени зъби, времето, в което спите оказва критично въздействие върху цялостното здраве на устната кухина. Спазването на хигиенни навици през нощта е най-надеждната превантивна мярка срещу развиването на плаката, кариесите, зъбният камък.

Предлагаме ви 3 ефикасни начина, благодарение на които ще знаете, че зъбите ви са защитени, дори докато спите:

1.Задължително мийте добре зъбите си вечер, преди да заспите. Това е най-важното правило в оралната хигиена, именно защото предпазва от натрупване на плаката и формиране на зъбен камък. Стоматолозите препоръчват при пациенти, чиито зъби са склонни към инфекции, зъбите да се мият с паста за зъби, веднага след вечеря и втори път - непосредствено преди лягане. Ако имате фасети, миенето вечер също е строго задължително, за да поддържате белотата им.

2.Използвайте вода за уста - освен че, оставя свеж дъх, ползата от водата за уста е че, тя съдържа специални съставки, които подсилват емайла на зъбите и спомагат за издръжливостта срещу инфекции. Водата за уста е перфектният начин да премахнете евентуалните остатъци от храна. Строго се препоръчва непосредствено след миене с четка за зъби, нощем, да ползвате водата за уста, тъй като тя има лечебни свойства и за венците. Поради различните видове от този продукт на пазара, добре е да се съветвате със стоматолога си, за да сте сигурни, че се доверявате на качествен и доказано ефикасен, за оралното здраве, продукт.

3.Помислете за електрическа четка за зъби – електрическата четка е двойно по ефикасна в премахването на плаката и остатъците от храна, в сравнение с нормалната четка за зъби. Тя използва въртеливи движения и е способна да отстрани всички възможни замърсявания по зъбите. Разбира се, може да се допитате до стоматолога си – той ще ви препоръча най-подходящата за вас електрическа четка, която да е удобна и лесна за употреба.

Не забравяйте, че въпреки системните грижи, които полагате за зъбите и фасетите си, редовните профилактични посещения при стоматолога са един от факторите, които не бива да пренебрегвате, когато се стремите да поддържате блестящата си холивудска усмивка.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.