Show Menu

Детският зъболекар - подход не само към зъбите, но и към страховете на децата

Детският зъболекар - подход не само към зъбите, но и към страховете на децата
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Изградете доверие към стоматолога, а не страх.   

Всеки от нас се е сблъсквал с определен страх и всеки един от нас е усещал какво е да полагаш усилилия, за да превъзмогнеш страха си. Сега се поставете на мястото на петгодишно дете, което намира Света за непознат, необятен и стряскащ. Представете си, че това дете има зъбобол и никога не е ходило на зъболекар... Болката сама по себе си поражда чувство на тревожност. Страхът на децата допълнително се засилва от факта, че ще се сблъска с непознат човек, в непозната обстановка и ще му се случват неприятни неща.

За превенция на появата на страх от зъболекар е необходимо първото посещение в стоматологичен кабинет да бъде максимално рано, т.е около първата година на детето. Не е необходимо да има причина за визитата в кабинета, това е просто едно запознанство с нов човек, който ще се грижи за здравето на Вашето дете. Правете профилактични посещения на всеки три месеца, за да може постепенно да се изгради доверие и приятелство между „детето-пациент” и зъболекаря. Не е необходимо да навлизате в детайли, когато подготвяте детето за предстоящия стоматологичен преглед. Оставете нещата да се случат в реалната обстановка, а и детският зъболекар е специално подготвен да обясни всичко на език, разбираем за детето Ви. Съветваме Ви да не споделяте ваш негативен опит като пациент, трябва да успокоявате детето си с „Не се притеснявай, няма да боли”, а не да го заплашвате с „Ако не слушаш, ще те заведа при зъболекаря”.

Отговорността за здравето на детето Ви стартита от момента на неговото зачеване. Родителите са тези, които стоят в основата на психологическото развитие на всеки човек и тъй като всичко започва от детството, нека тогава да поставим основите за грижата за здравите зъбки за цял живот.

Дентален център MEDICAL DENT разполага със специалиризан детски кабинет, в който нашите специалистите в детска стоматология се грижат не само за правилното лечение, но и за въвеждането на децата в интересния свят на стоматологията без страх и усещане за болка.

Запишете час за консултация още сега!

Medical Dent
Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Детска стоматология "
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.