Show Menu

Детският зъболекар - подход не само към зъбите, но и към страховете на децата

Детският зъболекар - подход не само към зъбите, но и към страховете на децата
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

Изградете доверие към стоматолога, а не страх.   

Всеки от нас се е сблъсквал с определен страх и всеки един от нас е усещал какво е да полагаш усилилия, за да превъзмогнеш страха си. Сега се поставете на мястото на петгодишно дете, което намира Света за непознат, необятен и стряскащ. Представете си, че това дете има зъбобол и никога не е ходило на зъболекар... Болката сама по себе си поражда чувство на тревожност. Страхът на децата допълнително се засилва от факта, че ще се сблъска с непознат човек, в непозната обстановка и ще му се случват неприятни неща.

За превенция на появата на страх от зъболекар е необходимо първото посещение в стоматологичен кабинет да бъде максимално рано, т.е около първата година на детето. Не е необходимо да има причина за визитата в кабинета, това е просто едно запознанство с нов човек, който ще се грижи за здравето на Вашето дете. Правете профилактични посещения на всеки три месеца, за да може постепенно да се изгради доверие и приятелство между „детето-пациент” и зъболекаря. Не е необходимо да навлизате в детайли, когато подготвяте детето за предстоящия стоматологичен преглед. Оставете нещата да се случат в реалната обстановка, а и детският зъболекар е специално подготвен да обясни всичко на език, разбираем за детето Ви. Съветваме Ви да не споделяте ваш негативен опит като пациент, трябва да успокоявате детето си с „Не се притеснявай, няма да боли”, а не да го заплашвате с „Ако не слушаш, ще те заведа при зъболекаря”.

Отговорността за здравето на детето Ви стартита от момента на неговото зачеване. Родителите са тези, които стоят в основата на психологическото развитие на всеки човек и тъй като всичко започва от детството, нека тогава да поставим основите за грижата за здравите зъбки за цял живот.

Дентален център MEDICAL DENT разполага със специалиризан детски кабинет, в който нашите специалистите в детска стоматология се грижат не само за правилното лечение, но и за въвеждането на децата в интересния свят на стоматологията без страх и усещане за болка.

Запишете час за консултация още сега!

Medical Dent
Вижте още
Назад към "Детска стоматология "
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.