Show Menu

Използването на вода за уста при устна хигиена на деца

Използването на вода за уста при устна хигиена на деца
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Ежедневно почистване за здрави зъби

Защо е необходимо да спазваме стриктна орална хигиена всеки ден? Защото редовното и правилно почистване на зъбите Ви гарантира здрава усмивка за цял живот. Защото профилактиката на всяко заболяване е в пъти по-евтина от неговото лечение.

Употребата на разтвори за плакнене не изключва механичното почистване на зъбите, а го допълва. Доказано е, че употребата на вода за уста редуцира образуването на плака и тежестта на възпалението на венците в значителна степен, сравнение само с четкане. Т.е чрез употребата й се цели допълнително химическо потискане на развитието на бактериалната флора в устната кухина.

Включването на този продукт за устна хигиена към ежедневното почистване на детските зъби подпомага създаването на правилни хигиенни навици от най-ранна възраст. Препоръчително е децата да започнат използване на разтвори за плакнене след шест годишна възраст, т.к преди това съществува риск от поглъщане на част от разтвора, с който се жабури. Съставът на детските води за устна хигиена е съобразен с възрастта на детето и обикновено е предназначен за деца от 6 до 12 години. В съдържанието им е включен флуор, антиплакови агенти, противовъзпалителни съставки (обикновено растителни екстракти или прополис). Не съдържат алкохол и захарни подсладители.

Водата за уста е задължително хигиенно средство при деца, носещи брекети. Зъбната повърхност около самите брекети е трудна за почистване. Тя допълнително предпазва зъбния емайл около брекетите от киселините, продуцирани от бактериите в плаката.

Използването й е два пъти дневно, след старателното измиване на зъбите. Устата се изплаква за около 30 секунди и се изплюва цялото количество разтвор. Не се препоръчва изплакването на устата с чиста вода след това. Тъй като пазарът е богат на изключително широка гама продукти за устна хигиена, желателно е да не избирате сами какъв разтвор за плакнене да използвате. Нека вашият стоматолог или дентален хигиенист препоръча най – подходящия за Вас.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Детска стоматология "
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.