Фотополимерни пломби – особености и предимства на материала

Много хора имат скептично мнение към вида на пломбите. Може би това е така, защото се сещат за изработките от 10-20 години назад.

Към днешна дата обаче, денталната медицина стремглаво върви напред и измисля всякакви минимално инвазивни и максимално красиви и функционални варианти за корекция на усмивката. Един от тях включва поставянето на естетически композити, известни още като фотополимерни пломби.

Научете всичко за фотополимерния материал и неговите предимства от нас – екипът на дентална клиника Medical Dent.

Какво представляват фотополимерните пломби?

Това са вид композити, които служат за реконструкция на дъвкателните органи. Те се използват след провеждане на процеси по премахване на кариеси, както и за корекция на някои зъбни несъвършенства.

Фотополимерните композити се отличават с факта, че максимално се доближават до текстурата и цвета на вашите зъби, което ги прави неразличими от естествените.

Това е много ключово условие за хората, които търсят не само функционално, но и естетическо решение за проблемите.

Характерно за фотополимерът е че той е в по-течна и мека структура и се моделира в устата на пациента, след което се втвърдява посредством специално стоматологично оборудване.

На кои зъби се поставят и кои са техните предимства?

Фотополимерните пломби могат да се поставят както на предни зъби, така и на задни. Този материал е по-предпочитан за обтурация на зъб, защото при тях се търси най-голяма естетическа прилика с естествените зъбни структури.

Предимствата на материалът, използван за обтурацията, са:

  1. Устойчивост и издръжливост във времето – освен красиви, тези композити са и много здрави. Те са износоустойчиви и са подходящи за изграждане на предни зъби.
  2. Лесно моделиране – преди да се подложи на обработка, фотополимерът е в гъвкаво състояние, лесно за моделиране и оформяне по възможно най-добрия начин.
  3. Красиви и функционални резултати – това ефективно средство за пломбиране гарантира умело съчетание между естетика и функционалност. 
  4. Безболезнена процедура по поставяне – поставянето на композита е минимално инвазивна процедура и не предизвиква болка. След като специалистът оформи слоя върху естествения ви зъб, той ще използва специално устройство, за да го втвърди. Като финална част от процеса се извършва полиране, което също е безболезнено. След процедурата няма да изпитвате дискомфорт, а до 2 часа след това може да се храните безпроблемно.

Това са основните предимства, които правят фотополимерът предпочитан материал от пациенти и дентални специалисти по цял свят.

Защо Medical Dent е правилното място за поставяне на фотополимерни пломби?

Нашата дентална клиника е мястото, където ще получите най-съвременните, качествени и минимално инвазивни услуги, сред които се нарежда и поставянето на фотополимерна пломба.

За направата на тези композити използваме най-първокласни материали, които благодарение на нашия опит и квалификация моделираме директно върху вашия зъб. Това ни гарантира естествени и максимално прецизни резултати, а високото качество определя дълъг експлоатационен живот на материала.

За да получите качествена и издръжлива пломба, ние работим със специални материали и медикаменти, които контролират влагата около зъба и възпрепятстват възможни проблеми.

Освен това, за да се доближим максимално до нюансите на вашите дъвкателни органи, ние ще използваме различни видове фотополимери – за дентина и емайла.

Цените на нашите услуги са повече от достъпни, а чрез персоналната грижа, която влагаме във всеки един пациент, ще се почувствате комфортно и ще получите мечтаната усмивка.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button