Show Menu

Защо е важно при пломбата, която ни поставят, да е от качествен материал?

Защо е важно при пломбата, която ни поставят, да е от качествен материал?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

За да поддържате общото си благополучие, е необходимо да обърнете внимание и на денталното си здраве. Един от най-честите проблеми при дъвкателните органи, е протичане на кариозни процеси. След тяхното отстраняване, най-често се поставя пломба на зъб, която може да бъде временна и постоянна.

Въпреки че звучи като много лесна процедура, която може да бъде извършена от всеки – това далеч не е така. Ключова роля има и материалът, от който се изработват тези елементи.

Много е важно да се насочите към квалифицирани професионалисти, каквито са нашите в дентална клиника Medical Dent.

Какви са предимствата на пломбите, изработени от качествен материал?

Несъмнено качеството на материала, от който е изработен композита за възстановяване на тъканта, говори много за издръжливостта и ефективността на процедурата. С висококачествените изработки получавате:

  • Дълготрайна функционалност – качествените изработки осигуряват дълготрайна функционалност и издръжливост. Те се грижат за стабилната структура на дъвкателните органи и с тях възможността за неприятни последствия е минимална. Този аспект е изключително важен, тъй като тези елементи трябва да издържат на ежедневните натоварвания и да запазят своята форма и функция във времето;
  • Естетика и естествен вид на усмивката – те се съчетават по-добре с естествените зъби и предоставят естетичен вид, което е търсен резултат от всички пациенти. Те се подбират според цвета и текстурата на вашите зъби, което е допълнително предимства. Така тези изработки не само възстановяват зъбите, но и подобряват външния вид на усмивката ви;
  • Комфорт – предоставят по-голям комфорт. Те са по-гладки на допир и по-малко вероятно е да причиняват раздразнения, чувство за наличие на чуждестранно тяло или дори болка.

Кой материал е най-предпочитан за изработка на пломби и защо?

Фотополимерните пломби са сред най-съвременните и иновативни решения в стоматологията за възстановяване на зъбната тъкан. Те предлагат редица предимства, които ги правят предпочитан избор за пациентите.

Фотополимерните варианти се изготвят от специални композитни елементи, като целта им е да се интегрират към вида на естествения цвят на дъвкателните органи и да се слеят с тях, без да създават контраст или да повлияят на естетиката.

Те са пластични, което позволява на специалистите лесно да моделират спрямо спецификата на устната кухина.

Поставянето им е щадящо за дъвкателните органи, не е инвазивно и е безболезнено. Това позволява запазване на здравата тъкан при поставянето.

Според техните механични качества, те се определят като близки по структура на естествените зъби.

Защо е важно материалът да бъде качествен?

При използването на първокласни елементи се елиминира възможността от това пломбата ви да бъде паднала скоро след поставянето ѝ, както и да получите неприятни усещания и дори болка.

Защо да се доверите на специалистите от Medical Dent?

В дентална клиника Medical Dent държим на високото качество на услугите, които предлагаме. Тук се класифицира и поставянето на пломби. Съставните части, от които се изработват, са висококачествени, устойчиви и с дълготраен ефект.

Полимерният е сред най-предпочитаните, защото освен да възстанови функционалността и целостта на зъба, възвръща самочувствието и спомага за постигането на безупречна усмивка.

Извършваме поставяне на пломби на всички дъвкателни органи – на преден зъб и дори на мъдрец. Възползвайте се от скъпоструващото оборудване, с което работим, и качествените материали, гарантиращи отличен краен резултат. Цените на услугите ни са достъпни.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Кариес и профилактика"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.