Защо е важно при пломбата, която ни поставят, да е от качествен материал?

За да поддържате общото си благополучие, е необходимо да обърнете внимание и на денталното си здраве. Един от най-честите проблеми при дъвкателните органи, е протичане на кариозни процеси. След тяхното отстраняване, най-често се поставя пломба на зъб, която може да бъде временна и постоянна.

Въпреки че звучи като много лесна процедура, която може да бъде извършена от всеки – това далеч не е така. Ключова роля има и материалът, от който се изработват тези елементи.

Много е важно да се насочите към квалифицирани професионалисти, каквито са нашите в дентална клиника Medical Dent.

Какви са предимствата на пломбите, изработени от качествен материал?

Несъмнено качеството на материала, от който е изработен композита за възстановяване на тъканта, говори много за издръжливостта и ефективността на процедурата. С висококачествените изработки получавате:

  • Дълготрайна функционалност – качествените изработки осигуряват дълготрайна функционалност и издръжливост. Те се грижат за стабилната структура на дъвкателните органи и с тях възможността за неприятни последствия е минимална. Този аспект е изключително важен, тъй като тези елементи трябва да издържат на ежедневните натоварвания и да запазят своята форма и функция във времето;
  • Естетика и естествен вид на усмивката – те се съчетават по-добре с естествените зъби и предоставят естетичен вид, което е търсен резултат от всички пациенти. Те се подбират според цвета и текстурата на вашите зъби, което е допълнително предимства. Така тези изработки не само възстановяват зъбите, но и подобряват външния вид на усмивката ви;
  • Комфорт – предоставят по-голям комфорт. Те са по-гладки на допир и по-малко вероятно е да причиняват раздразнения, чувство за наличие на чуждестранно тяло или дори болка.

Кой материал е най-предпочитан за изработка на пломби и защо?

Фотополимерните пломби са сред най-съвременните и иновативни решения в стоматологията за възстановяване на зъбната тъкан. Те предлагат редица предимства, които ги правят предпочитан избор за пациентите.

Фотополимерните варианти се изготвят от специални композитни елементи, като целта им е да се интегрират към вида на естествения цвят на дъвкателните органи и да се слеят с тях, без да създават контраст или да повлияят на естетиката.

Те са пластични, което позволява на специалистите лесно да моделират спрямо спецификата на устната кухина.

Поставянето им е щадящо за дъвкателните органи, не е инвазивно и е безболезнено. Това позволява запазване на здравата тъкан при поставянето.

Според техните механични качества, те се определят като близки по структура на естествените зъби.

Защо е важно материалът да бъде качествен?

При използването на първокласни елементи се елиминира възможността от това пломбата ви да бъде паднала скоро след поставянето ѝ, както и да получите неприятни усещания и дори болка.

Защо да се доверите на специалистите от Medical Dent?

В дентална клиника Medical Dent държим на високото качество на услугите, които предлагаме. Тук се класифицира и поставянето на пломби. Съставните части, от които се изработват, са висококачествени, устойчиви и с дълготраен ефект.

Полимерният е сред най-предпочитаните, защото освен да възстанови функционалността и целостта на зъба, възвръща самочувствието и спомага за постигането на безупречна усмивка.

Извършваме поставяне на пломби на всички дъвкателни органи – на преден зъб и дори на мъдрец. Възползвайте се от скъпоструващото оборудване, с което работим, и качествените материали, гарантиращи отличен краен резултат. Цените на услугите ни са достъпни.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button