Show Menu

Как ортодонтското лечение създава перфектната усмивка?

Как ортодонтското лечение създава перфектната усмивка?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Брекетите са най-често използваните ортодонтски средства, чрез които се извършва лечението на зъбно-челюстни деформации и отклонения. Разбира се, когато става въпрос за ортодонтско лечение, няма как да не споменем сред методите и широко използваните шини. Те влизат в употреба най-вече при деца и подрастващи, като самият  ортодонт преценява за какъв период е нужно да се носят, за да се установят трайни резултати.

Как действат шините и брекетите, за да подредят зъбите по един правилен и естетичен начин, който е в основата на красивата холивудска усмивка? На практика, те оказват силен и постоянен натиск върху зъба, като по този начин стопяват една кост и създават нова.

Защо обаче подобно лечение е толкова необходимо? Причината съвсем не е само естетичната гледна точка, въпреки че всички знаем как добре подредените зъби изглеждат далеч по-красиви и оформят една наистина перфектна усмивка. Основният фактор обаче се крие другаде, а именно във функционалността на самите зъби. Ако зъбите не са добре подредени, те не могат да изпълняват правилно дъвкателната си функция. Нещо повече – заради деформациите на челюстите е невъзможно да се поддържа нужната хигиена и да се почистват междузъбните пространства. Това води до доста неприятни последствия, едно от които е честата поява на зъбен камък. Всъщност има редица проблеми в устната кухина, за които причината може да се крие точно в изкривените зъби. Затова е добре да знаете, че ортодонтията е начин не само да се сдобиете с холивудска усмивка, но и да възстановите здравето си.

Не забравяйте, че ортодонтското лечение е от полза както за възрастни, така и за деца и не бива да търпи отлагане.

Обикновено едно лечение с брекети отнема поне 1 година, а понякога, за да се постигнат наистина ефикасни и трайни резултати, може да се наложи носене на брекетите до 3-4 години. Самите брекети могат да бъдат метални или керамични. В MEDICAL DENT ще намерите и най-иновативния метод, наречен Aligner, чрез който зъбите се коригират, посредством невидими шини. Отново ефектът е максимално ефикасен, а комфортът е гарантиран.

За да разберете повече за ортодонтското лечение и модерните способи на дентална клиника MEDICAL DENT, заповядайте на профилактичен преглед и стартирайте създаването на мечтаната си усмивка.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Ортодонтия"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.