Какъв е процесът по пълна промяна на усмивката?

Как го правим в Медикъл дент

Лечението зависи от реакцията на организма. Технологиите и опитът на специалиста помагат процеса да бъде по-кратък, но определяща е индивидуалната даденост. Компонентите за всяка красива усмивка са бялата и розовата естетика – това са размерът, позицията, формата и цветът на зъбите и формата, цветът на венечната рамка и каква част от зъбите и венците се виждат. Красивата усмивка е съчетание от тези компоненти. Когато позицията на зъбите е проблем, тогава пациентът се нуждае от ортодонтско лечение. Най-бързите срокове за подготовка на зъбите, когато има нужда от поставяне на брекети или алайнери преди това са от 6 до 8 месеца, понякога и година и половина до 2 години. Ако обаче имаме един по-стандартен случай, в който става въпрос само за промяна на формата и размера на зъбите, тогава с помощта на съвременните технологии, можем да сбъднем мечтата за перфектната усмивка от 7 до 10 дни.

Има ли метод, чрез който да се сдобием с мечтаната усмивка бързо и лесно?

Ако не се налага ортодонтска намеса, а искате да направите естетична корекция на усмивката си, поставянето на фини керамични фасети е добро решение за вас. Освен че променят цвета на зъбите, те коригират и формата, както и някои малки несъвършенства в подреждането на зъбите. Мит е, че те се чупят или падат. Ако се случи такова нещо, това означава, че някой етап от процеса е пропуснат или сгрешен. Циментите, с които се фиксират порцелановите люспи наречени фасети, правят химическа връзка между емайла на зъба и порцелана, от който са направени. Тоест, когато се залепят, зъбът и фасетите се сливат чрез цимента и стават едно цяло. Проблемът с падането или чупенето идва, когато е нарушен четвъртият компонент на бялата естетика – позицията на зъба. Ако не сме подготвили зъба, а директно сме го изпилили, това означава, че в някои части на зъба ще махнем емайла и ще преминем в дентин. Когато лепим фасета в този долен слой, добрата химическа връзка я няма и така може да предизвикаме нежелания ефект от падане на фасетата. Цялото планиране е много важно, за да се прецени точно пътят, по който трябва да мине пациентът, така че да получи това за което си е мечтал. Порцелановите фасети са едно от най-дълготрайните решения за постигане на красива усмивка при неумъртвени зъби. Коронките са друго подобно решение, но по-подходящо за умъртвени зъби и такива с нарушена цялост и форма. С помощта на Smile design ще видите как точно ще изглеждат фасетите и коронките във вашата усмивка и ще прецените коя е най-подходящата форма и цвят, за да постигнете истински забележителни резултати.

Възможно ли е да видим предварителен проект на усмивката си?

В търсене на методи за създаване на идеална хармонична усмивка, естетичната стоматология достигна в последните години до много високо ниво на развитие. Иновативният стоматологичен метод Smile design стои в основата на този процес. Това е комплексен подход, който включва няколко етапа. Зъбите и венечната рамка на пациента се сканират и се създава 3D модел, за да се направи дизайн на усмивката. Благодарение на готовия проект, пациентът има възможност да види бъдещата си усмивка като инженерно решение, преди да започнем работа по нея. Чак след като той е възприел и одобрил бъдещата си визия се пристъпва и към реализиране на проекта. Красивата усмивка е съчетание на две неща – бяла и розова естетика, това са зъбите и венечната рамка. При зъба водещи са четири компонента, които определят естетичната му визия – позицията, формата, размера и цвета. При венеца това са неговия контур, каква част се вижда от него и цветът му. Проектът, който създаваме с технологията Smile design, ориентира дали и колко да се вижда от венеца, какъв да е контурът, каква да е формата и размерът на зъба, както и по най-прецизния начин да се планират лечебните стъпки, за да се постигне идеална хармония между зъбите и индивидуалните черти на пациента. Стъпките, които следват след създаване на дигиталния модел чрез системата Smile design, могат да включват един или няколко подготвителни етапа – избелване на зъбите, подреждане на зъбите с прозрачни шини или корекция на венечната рамка.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button