Show Menu

Какво трябва да знаете за ортодонтията? /част 1/

Какво трябва да знаете за ортодонтията? /част 1/
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

Навярно знаете, че ортодонтията се фокусира върху лечение на неправилната захапка. Неправилната захапка е известна и като малоклузия. Въпросното изкривяване на нормалната позиция на захапката може да се дължи на неправилно съотношение на челюстите, изкривяване на зъбите или на двете.

Всъщност ортодонтското лечение се свързва най-вече с подреждането на зъбите на пациента и с използването на брекети. Това е един от ефективните начини да се постигне желаната блестяща и здрава усмивка.

Разбира се, целта на ортодонтското лечение не е само естетичен резултат, а правилно подредени зъби и на двете челюсти, от което идва и функционалната захапка. Добре подредените зъби са предпоставка, която предпазва пациента от развиването на инфекции и други проблеми в устната кухина, сред които:

  • Зъбен кариес
  • Заболяване на венците
  • Трудности при правилното изговаряне на някои думи
  • Трудности при дъвченето на храна
  • Загуба на зъби
  • Проблеми с челюстта      

   

Ортодонтът е стоматолог, който е специализиран в ортодонтското лечение. Ортодонтите са тези, които ще ви убедят, че формата на усмивката, визията ѝ и доброто здраве вървят ръка за ръка. Трябва да знаете, че позицията на зъбите ви е определяща за тяхното правилно функциониране и за да постигнат точното подреждане на всички зъби, ортодонтите от три главни принципа:

  • Развитие: растежът и развитието на зъбите и челюстите
  • Подравняване: подравняване на самите зъби, с намесата на брекети или сменяеми шини
  • Запушване: осигуряване на хармония между всички зъби и техните функции, както и правилна захапка

Ортодонтското лечение може да включва традиционни методи като сменяемите шини или пък по-модерни практики като специални брекети, които са трудно забележими или пък иновативните невидими Aligner шини. Видът на лечението се решава от самия  ортодонт, който може да прецени най-подходящото за вас решение.

В клиника MEDICAL DENT залагаме само на последните и най-ефикасни решения в ортодонтията, затова предлагаме на пациентите си минимално инвазивни решения, в това число и Aligner.

Вижте в следващия ни материал още полезна информация за ортодонтското лечение и колко е важна правилната захапка. 

Вижте още
Назад към "Ортодонтия"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.