Show Menu

Какво трябва да знаете за ортодонтията? /част 1/

Какво трябва да знаете за ортодонтията? /част 1/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Навярно знаете, че ортодонтията се фокусира върху лечение на неправилната захапка. Неправилната захапка е известна и като малоклузия. Въпросното изкривяване на нормалната позиция на захапката може да се дължи на неправилно съотношение на челюстите, изкривяване на зъбите или на двете.

Всъщност ортодонтското лечение се свързва най-вече с подреждането на зъбите на пациента и с използването на брекети. Това е един от ефективните начини да се постигне желаната блестяща и здрава усмивка.

Разбира се, целта на ортодонтското лечение не е само естетичен резултат, а правилно подредени зъби и на двете челюсти, от което идва и функционалната захапка. Добре подредените зъби са предпоставка, която предпазва пациента от развиването на инфекции и други проблеми в устната кухина, сред които:

  • Зъбен кариес
  • Заболяване на венците
  • Трудности при правилното изговаряне на някои думи
  • Трудности при дъвченето на храна
  • Загуба на зъби
  • Проблеми с челюстта      

   

Ортодонтът е стоматолог, който е специализиран в ортодонтското лечение. Ортодонтите са тези, които ще ви убедят, че формата на усмивката, визията ѝ и доброто здраве вървят ръка за ръка. Трябва да знаете, че позицията на зъбите ви е определяща за тяхното правилно функциониране и за да постигнат точното подреждане на всички зъби, ортодонтите от три главни принципа:

  • Развитие: растежът и развитието на зъбите и челюстите
  • Подравняване: подравняване на самите зъби, с намесата на брекети или сменяеми шини
  • Запушване: осигуряване на хармония между всички зъби и техните функции, както и правилна захапка

Ортодонтското лечение може да включва традиционни методи като сменяемите шини или пък по-модерни практики като специални брекети, които са трудно забележими или пък иновативните невидими Aligner шини. Видът на лечението се решава от самия  ортодонт, който може да прецени най-подходящото за вас решение.

В клиника MEDICAL DENT залагаме само на последните и най-ефикасни решения в ортодонтията, затова предлагаме на пациентите си минимално инвазивни решения, в това число и Aligner.

Вижте в следващия ни материал още полезна информация за ортодонтското лечение и колко е важна правилната захапка. 

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Ортодонтия"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.