Show Menu

Кои храни са полезни за зъбите ни?

Кои храни са полезни за зъбите ни?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Всички знаем, че здравите зъби са предпоставка за доброто здраве на целия организъм. За блестяща и здрава усмивка, освен спазването на стриктна орална хигиена, е нужно да обърнете внимание и на ежедневното си меню.

Красивата усмивка е пряк резултат от храните, които приемате, от правилното почистване на зъбите и редовните профилактични прегледи при стоматолога.

Ако искате да имате бели и здрави зъби, с блясък, напомнящ фасети, то ефективната грижа за холивудската ви усмивка започва с добре съставено хранително меню.

Запознайте се с най-здравословните храни, с които да поддържате красиви зъби:

  • Всички видове млечни продукти – те съдържат калций, който играе жизнено важна роля за здравата усмивка, а световните дентални организации препоръчват млечните продукти като едни от най-добрите източници на калций.
  • Боровинки – изключително богати на антиоксиданти, които надеждно предпазват устната кухина от възпаления и сериозния пародонтит.
  • Морска храна – богат източник на калций и фосфор – доказан лек за повечето заболявания на зъбите.
  • Бадеми, кашу, лешници – едни от най-известните източници на минерали и витамини, с основно значение за здравите зъби.
  • Целина, моркови, ябълки – това са само част от хрупкавите храни, които действат като естествен скраб за емайла, а усиленото дъвчене, което се предизвиква неутрализира опасните бактерии по зъбите.
  • Ягоди и киви – осигуряват здравословни запаси от витамин С, който заздравява венците и им доставя колаген.
  • Листни зеленчуци, като спанак, броколи и зеле – предпазват венците и зъбите от инфекции, благодарение на разнообразието от витамини.

За да сте сигурни в здравето на красивата си усмивка, следвайте съветите на стоматолозите и не пропускайте профилактичните прегледи. В дентална клиника MEDICAL DENT ще намерите качество на световно ниво и сертифицирани специалисти по имплантология и естетична стоматология. 

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.