Show Menu

Кои напитки да избягвате, за да имате здрави зъби?

Кои напитки да избягвате, за да имате здрави зъби?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

За да се радвате на блестяща бяла усмивка, сияйна като фасети и здрави венци, то освен редовно почистване на устната кухина, трябва да се съобразявате с храните и напитките, които приемате.

Има редица напитки, които оцветяват зъбите, оставят упорити петна по тях, а някои дори са вредни за здравето на устата, като цяло.

Вижте няколко напитки, които е добре да избягвате, ако държите на белотата и здравето на зъбите си.

Кафе – известни са ефектите на кафето за емайла на зъбите – трайни петна и постепенна загуба на белия цвят. Повечето хора имат навик да прибавят захар в напитката, което я прави още по-вредна. Освен, че оцветява зъбите, кафето води до изсъхване на устната кухина, така че, ако попада сред любимите ви напитки – пийте го задължително с чаша вода.

Газираните напитки – те са кошмарът на здравите зъби, увреждат в голяма степен емайла и пресушават устата. Ако избелвате зъбите си с професионални процедури или имате фасети, то е препоръчително да избягвате точно този тип течности. Дори газираните напитки, при които е упоменато, че не съдържат захари, имат киселини в състава си, които от своя страна са виновни за много от проблемите с оралното здраве.

Енергийни напитки – захарта много често е основната съставка тук. Бъдете внимателни и проверявайте съдържанието, когато закупувате енергийна напитка, а ако имате фасети, по-добре ограничете или преустановете консумирането им.

Красивите и блестящо бели зъби са един от критериите за орално здраве, а за да сте сигурни, че държите инфекциите и плаката надалеч, ви препоръчваме да посещавате периодично стоматолога и да се възползвате от методите за професионално избелване или от естетичните фасети.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.