Show Menu

Кои са основните правила за здрава усмивка? /част 1/

Кои са основните правила за здрава усмивка? /част 1/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

За да имате здрава и красива усмивка трябва да се наясно с някои първостепенни правила за поддържането на добра устна хигиена. Без значение, дали имате фасети или зъбите ви са с естествена белота, то вие непрестанно се стремите да притежавате искряща усмивка и здрави венци. При това – чрез разнообразни методи. Ние ви показваме, кои са главните неща, от които е добре да започнете изграждането на вашата мечтана усмивка.

  • Миенето на зъбите е поне два пъти дневно

Ако миете зъбите си правилно, поне два пъти на ден, то вие си осигурявате добра защита срещу развитието на кариеси. Това е така, защото редовно се премахва плаката по емайла, която е останала от храните и напитките. Миенето с четка и паста за зъби, разбира се, трябва да е по правилен начин, за да изпълни перфектно функцията си на превантивна мярка срещу кариеси и възпаления на венците. Конецът за зъби също не трябва да бъде пренебрегван, тъй като почистването с него е допълнителна грижа за емайла.

  • Периодичните профилактични прегледи са задължителни

Прегледите при стоматолога определено не са само с цел да разберете дали са ви необходими фасети за по-искряща усмивка или импланти вместо  зъбни протези. Всъщност, периодичните посещения при стоматолога са и превантивна мярка срещу рак на устата. При всеки профилактичен преглед в зъболекарския кабинет, вие не само се информирате за евентуални кариеси и възпаления на венците, но и за симптоми за развитие на рак. Това изключително опасно заболяване може да се разпространи бързо и да обхване всички части на устната кухина, но е лечимо, ако се установи в ранен стадий. Затова ви съветваме да не пренебрегвате редовните посещения при зъболекаря.

  • Възпалените венци оказват влияние на общото здраве на организма

Полезно е да знаете, че възпаленията на венците имат последствия за здравето на целия ви организъм. Освен че са основна причина за загубата на зъби, възпалените венци са свързвани и със сърдечните проблеми, според редица експерти. При условие, че се диагностицира на ранен етап, гингивитът може да бъде излекуван успешно. В случай обаче, че не се предприемат действия за лечението на венците, то гингивитът най-често преминава в пародонтит. Подобно заболяване се отразява негативно не само на устната кухина, но и на целия организъм. За да си осигурите надеждна протекция, мийте зъбите си два пъти дневно посещавайте стоматолога си на всеки няколко месеца.

Вижте останалата част от материала в следващата ни статия.   

Прочетете за ползите и преимуществата от  поставянето на фасети.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.