Лечението с импланти е все по-достъпно

През последните години лечението с импланти в България става все по-популярно. Добрата новина е, че вече е и по-достъпно.    

Няколко са факторите за това:

  • Повече хора се интересуват от възможността да се лекуват с импланти.
  • Повече дентални лекари предлагат на пациентите си лечение с импланти. В последните години се обособиха специализирани центрове, предлагащи лечение с импланти, където има изключително добре подготвени специалисти.


Няколко са начините да се постигне оптимална цена на лечението с импланти:

1. Намаляване на броя на поставените импланти.

Все повече научни изследвания сочат, че необходимият брой импланти може да бъде редуциран, като при долна челюст броят на нужните импланти се сведе до 4 броя, а при горна челюст до 6 броя и това да не се отрази на постигането на успешно лечение.

2. Разработка на специални оперативни методи, с които да се избегне нуждата от увеличение на костния обем у пациенти, при които имаме напреднала костна атрофия или резорбция.

Типичен пример за това е концепцията за лечение с импланти и фиксирана конструкция (мост) Fast & Fixed, при която се постига оптимален функционален резултат, много добър комфорт и се елиминира нуждата от увеличение на костния обем в областта на синуса на горната челюст, както и в областта на долната челюст.

3. Намаляване на броя на операциите.

Все повече се разработват лечебни методики, с които да се намали броя на оперативните интервенции, които са нужни за постигане на оптимален резултат.

4. Създаване на импланти със специален дизайн за фиксиране на цели протези, даващи възможност за постигане на една по-добра цена на лечението с импланти.

5. Все по-голямата автоматизация при изработка на протезните конструкции.

През последните години навлязоха различни системи за автоматизиране на технологиите по изработка на протетичните конструкции, които от своя страна дадоха възможност да се постигне една по-добра крайна цена за изработка на въпросните конструкции.

6. Развиващата се пазарна икономика и конкурентните цени в България, предоставят възможността българските пациенти да се възползват от по-ниските цени на съвременната стоматология.


Прочетете повече за 
имплантологията и вижте нашите полезни съвети при оглеждане на различните оферти за зъбни импланти цени.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button