Show Menu

Още полезни факти за ортодонтията

Още полезни факти за ортодонтията
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Вече ви запознахме с основните аспекти и ползи от ортодонтското лечение и как един ортодонт е способен да създаден съвършена усмивка от наистина увредени зъбни редици.

Ортодонтията има мисия да изгражда красива усмивка, която да функционира правилно. Всъщност, главната цел на ортодонта не е само да създаде красиви зъби, но и да ги направи отново здрави. Причината е, че изкривени зъби са фактор за много заболявания на устната кухина, както и постоянна поява на зъбен камък. С други думи, пренебрегването на изкривявания на зъбите, би довело до много по-сериозни последици, засягащи не само несъвършената усмивка.

Ортодонтското лечение се препоръчва главно за корекции на изпъкнала долна челюст, криви зъби или изпъкнали горни зъби.

Единствено редовните посещения в зъболекарския кабинет, са в състояние да предотвратят усложнения със зъбите ви, тъй като само стоматологът може да се забележи евентуални наченки на изкривяване при зъбните редици. Колкото по-рано започне ортодонтското лечение, толкова по-ефикасно и бързо ще бъде то.

Обичайните способи за изправяне на зъбите са:

  • Брекети – фиксирани за предната част на всеки зъб, те се нуждаят от периодична корекция, за да се синхронизират с движението на зъбите.
  • Сменяеми шини – те са изключително подходящи за деца и подрастващи. Често се използват и след употребата на брекети, с цел да подпомогнат задържането на зъбите в новата позиция.
  • Специална шина, поставяща се около главата – подобно средство е доста разпространено в западните страни, когато става въпрос за сериозни проблеми с челюстите при деца.

MEDICAL DENT е клиника, в която може да се възползвате от най-модерните решения в ортодонтията, затова и тук е въведен един от най-новите методи за изправяне на зъби, а именно Aligner. Тези удобни прозрачни шини са лесни за ползване и постигат оптимален ефект за красива усмивка. Освен това, могат да бъдат сваляни по всяко време, според желанието ви.

Трябва да знаете, че при което и да е ортодонтско лечение, хигиената е на първо място, имайки предвид, че  брекетите например затрудняват перфектното почистване на плаката. Затова трябва да сте още по-внимателни от обикновено, с четката за зъби и конеца. Не позволявайте плаката да се натрупва, заради трудностите при почистването ѝ и превърнете в навик почистването с конец, след всяко хранене. 

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Ортодонтия"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.