Show Menu

Още полезни факти за ортодонтията

Още полезни факти за ортодонтията
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

Вече ви запознахме с основните аспекти и ползи от ортодонтското лечение и как един ортодонт е способен да създаден съвършена усмивка от наистина увредени зъбни редици.

Ортодонтията има мисия да изгражда красива усмивка, която да функционира правилно. Всъщност, главната цел на ортодонта не е само да създаде красиви зъби, но и да ги направи отново здрави. Причината е, че изкривени зъби са фактор за много заболявания на устната кухина, както и постоянна поява на зъбен камък. С други думи, пренебрегването на изкривявания на зъбите, би довело до много по-сериозни последици, засягащи не само несъвършената усмивка.

Ортодонтското лечение се препоръчва главно за корекции на изпъкнала долна челюст, криви зъби или изпъкнали горни зъби.

Единствено редовните посещения в зъболекарския кабинет, са в състояние да предотвратят усложнения със зъбите ви, тъй като само стоматологът може да се забележи евентуални наченки на изкривяване при зъбните редици. Колкото по-рано започне ортодонтското лечение, толкова по-ефикасно и бързо ще бъде то.

Обичайните способи за изправяне на зъбите са:

  • Брекети – фиксирани за предната част на всеки зъб, те се нуждаят от периодична корекция, за да се синхронизират с движението на зъбите.
  • Сменяеми шини – те са изключително подходящи за деца и подрастващи. Често се използват и след употребата на брекети, с цел да подпомогнат задържането на зъбите в новата позиция.
  • Специална шина, поставяща се около главата – подобно средство е доста разпространено в западните страни, когато става въпрос за сериозни проблеми с челюстите при деца.

MEDICAL DENT е клиника, в която може да се възползвате от най-модерните решения в ортодонтията, затова и тук е въведен един от най-новите методи за изправяне на зъби, а именно Aligner. Тези удобни прозрачни шини са лесни за ползване и постигат оптимален ефект за красива усмивка. Освен това, могат да бъдат сваляни по всяко време, според желанието ви.

Трябва да знаете, че при което и да е ортодонтско лечение, хигиената е на първо място, имайки предвид, че  брекетите например затрудняват перфектното почистване на плаката. Затова трябва да сте още по-внимателни от обикновено, с четката за зъби и конеца. Не позволявайте плаката да се натрупва, заради трудностите при почистването ѝ и превърнете в навик почистването с конец, след всяко хранене. 

Вижте още
Назад към "Ортодонтия"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.