Show Menu

Полезни факти за протекторите за уста

Полезни факти за протекторите за уста
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Протекторите за уста са изключително важни, когато става въпрос за защита на вашата устна кухина от външни наранявания. Протекторите трябва да се носят, по всяко време, когато практикувате спорт или активност, които имат висок риск от наранявания. Например хокей, футбол и бойни спортове са най-честите активности, които изискват играчите да поставят протектори за уста, за да минимизират риска от нараняване на зъбите, венци и челюст.

Има много спортове, при които често се стига и до сериозни инциденти и вадене на зъб. Понякога, дори само карането на скейтборд или ролери, може да крие риск от болезнени травми на челюстта и зъбите. Точно затова, протекторите за уста са необходимо предпазно средство, което се явява чудесна превантивна мярка срещу евентуални проблеми в устната кухина.

Видовете протектори за уста

Протектори по поръчка – те се изработват от стоматолози в професионални лаборатории, след като е осигурена отливка на зъбите и челюстите ви. Протекторите за уста са уникални и пасват идеално на захапката ви, гарантирайки надеждна защита. Освен това те са достатъчно тънки, за да позволяват свободно да говорите и дишате, носейки ги. Определено това са най-комфортните протектори за уста.

Протектори, изработени чрез преваряване – те също прилягат перфектно на формата на захапката ви, но за целта не се прави отливка на захапката. Самият протектор за уста се поставя във вряща вода, за да омекне материалът, след което трябва да бъде захапан, за да придобие съответната форма на зъбите.

Предварително готовите протектори за уста – за разлика от горните два вида, тези протектори са предварително създадени за масова употреба и имат значително по-ниски цени. Може да намерите подобни в повечето спортни магазини, но има опасност формата да не пасне добре на захапката ви. Друг недостатък на масовите протектори за уста е фактът, че те не осигуряват максимална зашита на венците и зъбите ви, затова и не са толкова препоръчвани от стоматолозите.

За да сте сигурни, че се грижите за здравето на усмивката си, ви препоръчваме да не пренебрегвате носенето на протектор за уста, когато е необходимо. Не забравяйте и да се посъветвате със стоматолога си, за да получите пълна информация за тази протекция.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.