Show Menu
Топ 5 опции за перфектна усмивка /част 2/

Топ 5 опции за перфектна усмивка /част 2/

Естетичната стоматология в днешно време предлага безброй опции за постигане на холивудска усмивка. В тази статия ще ви представим най-популярните от тях. Освен избелването на зъби и поставянето на фасети, иновационните технологии на стоматологията ще ви изненадат с бързи и ефикасни решения, с които освен че ще се сдобиете с блестяща усмивка, но и ще имате чудесно здраве на цялата зъбна кухина.

3. Зъбни импланти

На практика, зъбните импланти са перманентни „изкуствени зъби“. Обикновено имплантите се използват, за да заменят липсващ или увреден зъб. Именно зъбните импланти са най-ефикасното решение за постигане на перфектната усмивка, тъй като те са изключително дълготрайни и са съставени от съвместим материал с естествения зъб. Ако страдате от липса на зъби, то най-добрият вариант определено са зъбните импланти, защото при тях има вграждане в самата кост, след което вие получават красиви и здрави зъби, без да се притеснявате за последващи усложнения.

4. Мостове

Когато става въпрос за липса само на един или два зъба, мостовете също са ефективно решение, което ще възстанови вашата красива бяла усмивка за дълъг период. Въпросните неподвижни конструкции на зъбните мостове могат да бъдат изградени от керамика и от други разнообразни материали. Те се поставят върху два съседни зъба, наречени мостоносители. Понякога тези мостоносители могат да бъдат повече от два, ако липсващите зъби, които се заместват са няколко. Благодарение на зъбните мостове, захапката отново може да функционира нормално, т.е. дъвченето и говоренето се подобряват. Разбира се, мостовете спомагат и за естетичния вид на усмивката ви.

5. Коронки

Последната опция на стоматологията, която е често срещана за изграждане на желаната красива усмивка, са добре познатите коронки. Те се поставят върху изпилен зъб, за да възстановят неговата големина и правилна форма. Конкретната коронка засяга само видимата част на зъба, за разлика от зъбните импланти. Обикновено коронките се ползват, когато пациентите страдат от разрушени или счупени зъби. 

Вижте още
Назад към "Имплантология"
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Medical Dent

Дентален Център
Medical Dent

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Петък:
от 8:00 ч. до 17:00 ч.
Събота:
При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар. Моля, позвънете на 02 963 07 37

Telephone

Телефон

+359 (02) 963 07 37

E-mail

office@medicaldent.bg