Топ 5 опции за перфектна усмивка

Естетичната стоматология в днешно време предлага безброй опции за постигане на холивудска усмивка. Освен избелването и поставянето на фасети, иновационните технологии ще ви изненадат с бързи и ефикасни решения, с които освен че ще се сдобиете с перфектен външен вид, но и ще имате чудесно здраве на цялата зъбна кухина.

Опциите, които имате съвсем не са малко, но има такива, които категорично се нареждат сред най-предпочитаните и ефикасни методи за постигане на целта. В този материал ви представяме най-популярните опции да постигнете желания резултат, с помощта на иновационната естетична стоматология.

Фасети

Дори да имате добро общо здраве на зъбите и венците, то винаги е полезно да прибавите малко искряща белота към иначе здравата си усмивка. В това начинание, фасетите са перфектният помощник. Именно те могат да изградят един съвършено нов външен вид за вас. Зъбните фасети представляват тънък изкуствен външен слой, който се поставя като „облицовка“ на вашия емайл. Разбира се, стоматологът предварително взема точния отпечатък и след това се изработва перфектната фасета. Преди това се преценява конкретният бял нюанс, който ще бъде подходящ именно за вас, за да не стои изкуствено и натрапчиво.

Избелване на зъби

Благодарение на модерното избелване, всеки може да се сдобие с мечтаната бяла усмивка. Този популярен метод за искряща усмивка е бърз, лесен, дълготраен и не стои изкуствено, стига да полагате нужните грижи за поддържане на резултата.

Преди да преминете към тази ефективна опция на естетичната стоматология, зъболекарят ви трябва да направи обстоен преглед и да прецени дали моментът е подходящ за избелване. Ако имате настоящи проблеми с венците или дъвкателните органи, то първо е добре те да бъдат излекувани и след това да се предприеме въпросното избелване.

Опциите за избелване са две – клинично избелване в зъболекарския кабинет и процедури, които се извършват у дома. Вие сами преценявате как предпочитате да постигнете желания бял цвят на зъбите си. Трябва да бъдете внимателни в прекомерния ефект, който да не се превърне в дефект – да стои изкуствено бяло и неестествено.

Зъбни импланти

На практика, зъбните импланти са перманентни „изкуствени зъби“. Обикновено имплантите се използват, за да заменят липсващ или увреден зъб. Именно зъбните импланти са най-ефикасното решение за постигане на перфектната усмивка, тъй като те са изключително дълготрайни и са съставени от съвместим изкуствен материал с естествения. Ако страдате от липси, то най-добрият вариант определено са зъбните импланти, защото при тях има вграждане на изкуствения материал в самата кост, след което вие получавате красота и здраве, без да се притеснявате за последващи усложнения.

Мостове

Когато става въпрос за липса само на един или два зъба, мостовете също са ефективно решение, което ще възстанови вашата красива бяла усмивка за дълъг период. Въпросните неподвижни изкуствени конструкции на зъбните мостове могат да бъдат изградени от керамика и от други разнообразни материали. Те се поставят върху два съседни зъба, наречени мостоносители. Понякога тези мостоносители могат да бъдат повече от два, ако липсващите дъвкателни органи, които се заместват, са няколко. Благодарение на зъбните мостове, захапката отново може да функционира нормално, т.е. дъвченето и говоренето се подобряват. Разбира се, мостовете помагат и за естетичния вид на усмивката ви.

Коронки

Последната опция на стоматологията, която е често срещана за изграждане на желания краен резултат, са добре познатите коронки. Те се поставят върху изпилен зъб, за да възстановят неговата големина и правилна форма. Конкретната коронка засяга само видимата част, за разлика от зъбните импланти. Обикновено коронките се използват, когато пациентите страдат от разрушени или счупени дъвкателни органи.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button