Show Menu
Възпалени венци

Възпалени венци

Кои са основните причини за явлението „възпалени венци“?

Явлението „възпалени венци“ е проблем, с който се сблъскват доста хора. То обикновено е резултат на натрупване на бактерии и вредни микроорганизми в устната кухина, предизвикващи инфекция. При появяване на възпаление на венците, незабавно трябва да се вземат необходите мерки за лечение. В противен случай последствията биха могли да бъдат доста сериозни, като е възможно дори да се наложи вадене на зъб. Разбира се, най-добре би било въобще да не се стига до ялението „възпалени венци“. Ето някои от основните причини за възникването му:

  • причини за възпалени венци: лоша орална хигиена – първата и главна причина за наличието на възпалени венци е лошата орална хигиена. Имаме предвид най-вече нередовното и некачествено почистване на зъбите и междузъбните пространства, както и позволяването на зъбната плака да се натрупа в големи количества. Именно бактериите във въпросната зъбна плака съдържат токсините, които в крайна сметка водят до възпалени венци.
  • причини за възпалени венци: наранявания на венците – до възпалени венци може да се стигне и в резултат на многократни наранявания, предизвикващи редовно кървене на венците. Подобни наранявания най-често са предизвиквани от прекалено твърда четка или пък от неправилно използване на конец за зъби и оказване на твърде голям натиск върху меката тъкан.
  • причини за възпалени венци: цялостно отслабване на имунитета – цялостното отслабване на имунитета на човек, както и прекалено високите нива на стрес в неговото ежедневие също могат да се превърнат в причини за възпалени венци. Доказано е, че тези фактори са напълно способни да предизвикат подуване и кървене на венците, а с времето да се стигне и до възпалителен процес. 
Възпалени венци 1

Как можете да разберете за наличието на възпалени венци?

Както вече отбелязахме по-горе, при наличие на възпалени венци трябва във възможно най-кратки срокове от време да се вземат необходимите мерки за лечение. За да можете да направите това обаче, първо е нужно да разпознавате най-често срещаните симптоми за възпалени венци. Вижте кои са те:

  • наличие на възпалени венци: зачервяване и кървене на венците – признак за възпалени венци може да бъде тяхното зачервяване или пък периодичното им кървене. Въпросното кървене е възможно да става както спонтанно, така и предизвикано от най-различни външни фактори.
  • наличие на възпалени венци: отдръпване на венците от зъбите – отдръпването на венците от зъбите е сигурен признак, че нещо не е наред. В такива случаи обикновено става въпрос за възпалени венци или пародонтит, така че незабавно трябва да се направи преглед при стоматолог. По принцип подобно отдръпване на венците е лесно забележимо, тъй като зъбите буквално се оголват.
  • наличие на възпалени венци: лош дъх – за съжаление доста хора пренебрегват лошия дъх, защото той може да се дължи на редица фактори, като например консумирана храна, тютюнопушене и т.н. Имайте предвид обаче, че лошият дъх също така е възможно да бъде симптом за възпалени венци, така че при редовното му наличие е препоръчително да се направи преглед при стоматолог.   
Възпалени венци 2

Полезни съвети за справяне с възпалени венци

Продължаваме с няколко полезни съвета, които биха ви помогнали да се справите с проблема „възпалени венци“:

  • справяне с възпалени венци: посетете стоматолог – преди да предприемете каквото и да било по отношение на своите проблеми с венците, задължително направете посещение при стоматолог. Той ще може да установи със сигурност дали става въпрос за възпалени венци и да ви предпише подходящо лечение, както и ежедневни практики и навици, които да следвате.
  • справяне с възпалени венци: спазвайте добра орална хигиена – особено важно е в периода на провеждане на лечението на възпалени венци да се спазва добра орална хигиена. Мийте поне по два пъти на ден своите зъби с четка и паста. Също така използвайте конци за почистване на междузъбното пространство, където обикновено се събират голямо количество бактерии и вредни микроорганизми.
  • справяне с възпалени венци: стремете се да не наранявате своите венци - както отбелязахме по-горе, наранявания на венците, предизвиквани от твърда четка и от неудачно използване на конец за зъби, също е възможно да се превърнат в причини за възпалени венци. Затова ви препоръчваме да обърнете повече внимание на тези аспекти. Изберете четка с меки влакна, която ще бъде максимално безопасна и комфортна за венците ви, и бъдете по-прецизни при употребата на конеца за зъби, така че да не се стига до натиск и наранявания върху меката тъкан.   
Възпалени венци 3

Защо да посетите MEDICAL DENT при проблеми с възпалени венци?

Дентална клиника MEDICAL DENT е най-подходящото място за всеки, които има проблеми с възпалени венци и иска да ги разреши бързо и ефективно. Ето защо да изберете именно нас:

Лечение на възпалени венци в MEDICAL DENT: Екип от висококвалифицирани специалисти – MEDICAL DENT разполага с екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит в сферата на стоматологията. Специалисти, които са наясно с най-новите стандарти и методи в тази сфера, и могат да ги приложат по най-добрия начин. Посещавайки денталната ни клиника, вие ще получите пълен преглед на вашите венци, както и точна и прецизна оценка за състоянието им. При наличие на възпалени венци ще ви предпишем ефективно лечение и ще ви препоръчаме ежедневни практики, които да улеснят и ускорят процеса.

Лечение на възпалени венци в MEDICAL DENT: Модерна апаратура – наясно сме колко е важно всеки един специалист – стоматолог да разполага с необходимата апаратура, за да може да си свърши работата. Поради тази причина сме оборудвали всички кабинети с модерна апаратура, отговаряща на последните изисквания в сферата. Апаратура, която ще позволи на нашите специалисти да ви приложат качествено лечение и да разрешат напълно проблемите ви, свързани с възпалени венци.

Лечение на възпалени венци в MEDICAL DENT: Удобна локация – дентална клиника MEDICAL DENT се намира на удобна локация, до която има транспорт от всички квартали и части на София. Това е особено важно за съвременния работещ човек, чието ежедневие е разкъсано между поредица от професионални и лични ангажименти. Локацията на дентална клиника MEDICAL DENT ще ви позволи да пристигнете при нас бързо и лесно, независимо дали се намирате в своя дом, офис или на някое друго място.

Дентална клиника MEDICAL DENT – мястото, на което ще бъдат напълно разрешени проблемите ви с възпалени венци!   Кои са основните причини за явлението „възпалени венци“?
Как можете да разберете за наличието на възпалени венци?
Полезни съвети за справяне с възпалени венци
Защо да посетите MEDICAL DENT при проблеми с възпалени венци?

Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.