Show Menu

Възпалени венци

Възпалени венци
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Кои са основните причини?

Явлението „възпалени венци“ е проблем, с който се сблъскват доста хора. То обикновено е резултат на натрупване на бактерии и вредни микроорганизми в устната кухина, предизвикващи инфекция. При появяване на този проблем, незабавно трябва да се вземат необходимите мерки за лечение. В противен случай последствията биха могли да бъдат доста сериозни, като е възможно дори да се наложи вадене на зъб. Разбира се, най-добре би било въобще да не се стига до него. Ето някои от основните причини за възникването му:

  • лоша орална хигиена – първата и главна причина за наличието на заболяването е лошата орална хигиена. Имаме предвид най-вече нередовното и некачествено почистване на зъбите и междузъбните пространства, както и позволяването на зъбната плака да се натрупа в големи количества. Именно бактериите във въпросната зъбна плака съдържат токсините, които в крайна сметка водят до този проблем.
  • наранявания на венците – до него може да се стигне и в резултат на многократни наранявания, предизвикващи редовно кървене. Подобни наранявания най-често са предизвикани от прекалено твърда четка или пък от неправилно използване на конец за зъби и оказване на твърде голям натиск върху меката тъкан.
  • цялостно отслабване на имунитета – цялостното отслабване на имунитета на човек, както и прекалено високите нива на стрес в неговото ежедневие също могат да се превърнат в причини за заболяването. Доказано е, че тези фактори са напълно способни да предизвикат подуване и кървене, а с времето да се стигне и до възпален процес.
Възпалени венци 1

Как можете да разберете за наличието на заболяването?

Както вече отбелязахме по-горе, при наличие на възпалени венци трябва във възможно най-кратки срокове от време да се вземат необходимите мерки за лечение. За да можете да направите това обаче, първо е нужно да разпознавате най-често срещаните симптоми. Вижте кои са те:

  • зачервяване и кървене на възпалените венци – признак за проблема може да бъде тяхното зачервяване или пък периодичното им кървене. Въпросното кървене е възможно да става както спонтанно, така и предизвикано от най-различни външни фактори.
  • отдръпване на възпалените венци от зъбите – то е сигурен признак, че нещо не е наред. В такива случаи обикновено става въпрос за заболяването или пародонтит, така че незабавно трябва да се направи преглед при стоматолог. По принцип то е лесно забележимо, тъй като зъбите буквално се оголват.
  • лош дъх – за съжаление доста хора пренебрегват лошия дъх, защото той може да се дължи на редица фактори, като например консумирана храна, тютюнопушене и т.н. Имайте предвид обаче, че лошият дъх също така е възможно да бъде симптом за възпалени тъкани в устната кухина, така че при редовното му наличие е препоръчително да се направи преглед при стоматолог.
Възпалени венци 2

Полезни съвети за справяне с проблема

Продължаваме с няколко полезни съвета, които биха ви помогнали да се справите с този проблем:

  • посетете стоматолог – преди да предприемете каквото и да било по отношение на своите дентални проблеми, задължително направете посещение при стоматолог. Той ще може да установи със сигурност дали става въпрос за възпалени венци и да ви предпише подходящо лечение, както и ежедневни практики и навици, които да следвате.
  • спазвайте добра орална хигиена – особено важно е в периода на провеждане на лечението да се спазва добра орална хигиена. Мийте поне по два пъти на ден своите зъби с четка и паста. Също така използвайте конци за почистване на междузъбното пространство, където обикновено се събират голямо количество бактерии и вредни микроорганизми.
  • стремете се да не наранявате своите венци - както отбелязахме по-горе, тези наранявания, предизвиквани от твърда четка и от неудачно използване на конец за зъби, също е възможно да се превърнат в причини за заболяването. Затова ви препоръчваме да обърнете повече внимание на тези аспекти. Изберете четка с меки влакна, която ще бъде максимално безопасна и комфортна за венците ви, и бъдете по-прецизни при употребата на конеца за зъби, така че да не се стига до натиск и наранявания върху меката тъкан.
Възпалени венци 3

Защо да посетите MEDICAL DENT?

Дентална клиника MEDICAL DENT е най-подходящото място за всеки, който има проблеми с възпалени венци и иска да ги разреши бързо и ефективно. Ето защо да изберете именно нас:

Екип от висококвалифицирани специалисти MEDICAL DENT разполага с екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит в сферата на стоматологията. Специалисти, които са наясно с най-новите стандарти и методи в тази сфера, и могат да ги приложат по най-добрия начин. Посещавайки денталната ни клиника, вие ще получите пълен дентален преглед, както и точна и прецизна оценка за състоянието им. При наличие на възпалени венци ще ви предпишем ефективно лечение и ще ви препоръчаме ежедневни практики, които да улеснят и ускорят процеса.

Модерна апаратура – наясно сме колко е важно всеки един специалист – стоматолог да разполага с необходимата апаратура, за да може да си свърши работата. Поради тази причина сме оборудвали всички кабинети с модерна апаратура, отговаряща на последните изисквания в сферата. Апаратура, която ще позволи на нашите специалисти да ви приложат качествено лечение и да разрешат напълно проблемите ви.

Удобна локация – дентална клиника MEDICAL DENT се намира на удобна локация, до която има транспорт от всички квартали и части на София. Това е особено важно за съвременния работещ човек, чието ежедневие е разкъсано между поредица от професионални и лични ангажименти. Локацията на дентална клиника MEDICAL DENT ще ви позволи да пристигнете при нас бързо и лесно, независимо дали се намирате в своя дом, офис или на някое друго място.

Дентална клиника MEDICAL DENT – мястото, на което ще бъдат напълно разрешени проблемите ви с възпалени венци!

Кои са основните причини ?

Как можете да разберете за наличието на заболяването?

Полезни съвети за справяне с проблема

Защо да посетите MEDICAL DENT?

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.