Show Menu

3 съвета за по-здрави зъби

3 съвета за по-здрави зъби
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

За да имате по-здрави зъби, да се предпазите от  възпалени венци и да постигнете бяла усмивка, изисква комплексни грижи и постоянство.

Точно както кожата ви, така и зъбите се изменят и изтощават с течение на времето. Именно затова трябва да им отделяте време и средства, гарантирайки си искрящо бяла и здрава усмивка.

Представяме ви 3 от най-често срещаните проблеми със зъбите и как да се преборите успешно с тях:

  • Защита срещу киселините

Похапването на свежи плодове, като ананаси, портокали и малини може да е много полезно за пречистването на организма ви, но съвсем не е благоприятно за емайла на зъбите. Огромното количество киселини, съдържащи се в цитрусовите плодове и фрешове разяждат зъбния емайл и го изтъняват. Безалкохолните напитки имат същия ефект, правейки зъбите по-тънки и жълтеникави.

За да избегнете подобни заплахи за красивата ви усмивка, специалистите съветват да пиете вода, заедно с приема на плодове, а за безалкохолните напитки да използвате сламка – така течността не стига до всички зъби в устата. Не забравяйте, че водата е едно доста универсално решение за премахване на ненужната плака по зъбите ви.

  • Лошият дъх

Почистването на езика с четката за зъби е основно правило, ако искате да премахнете лошия дъх. Но всъщност повечето специалисти препоръчват не просто да търкате езика, а да го „стържете“ със специалните стъргалки за език.

  • Кариесите

Доказано е, че хората, които приемат повече захар, имат повече кариеси, но освен да намалите сладкишите, стоматолозите съветват и да използвате конеца за зъби всеки ден. При това, първо да почиствате зъбите с конец, за да отстраните плаката, а след това да миете с паста за зъби. Така ще избегнете и заплахата за възпалените венци и ще предпазите емайла от бактериите.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Кариес и профилактика"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.