Винтови импланти

YouTube player

Бързото развитие на лечението с дентални импланти довежда до най-различни методи за подобряване на резултатите.

Опитите за лечение с имплантиране датират още от най-дълбока древност. Правени са опити да се имплантират зъби, направени от седеф, слонова кост, злато и др.

Съвременните дентални импланти водят началото си от 60-те години на 20-ти век, когато Бранелерх и екип от специалисти в Гьотеборгския университет работят по въпроса за взаимодействие между титаниевите и костта около тях.

Процесът на заздравяване на костта около имплантираните места се нарича остеоинтеграция.

Всички световни центрове, занимаващи се с дентална имплантология, признават нуждата от остеоинтеграция с цел дългосрочност на резултатите.

В историческото развитие на имплантологията се наблюдава стремеж към това:

 1. Да се съкрати времето за заздравяване.
 2. Да се поставят зъби максимално скоро след операцията.

Тези цели пред нас се поставят като изискване от пациентите, които са все по-информирани и търсят все по-добър комфорт и бърза социална адаптация.

Защо да изберете винтови импланти?

 • Причина 1: Многократно по-добра естетика

Те са от две части, което позволява тяхното донагласяне и спомага за много по-добри естетически резултати.

 • Причина 2: По-бързо заздравяване

При тях се създава малък Т-образен прорез, благодарение на който се запазва нормалният вътрешен поток на кръв и течности в костта. Това спомага предстоящото възстановяване да е значително по-бързо.

 • Причина 3: Дългосрочност на резултатите

Според всички световни центрове, занимаващи се с дентална имплантология, бързото оздравяване е от изключителна важност, за да бъдат постигнати дългосрочни резултати.

Оздравяването след интервенция при винтово имплантиране е значително по-бързо от това при друг вид имплементиране, което гарантира дългосрочност на резултатите.

 • Причина 4: Редуциран риск от усложнения и инфекции

Винтовите импланти редуцират инфекции и други нежелани странични ефекти, тъй като интервенцията е по-щадяща за организма.

 • Причина 5: Безболезнено оздравяване

Тъй като винтовите са по-малко инвазивни, бързото и безболезнено оздравяване е сигурно.

 • Причина 6: Моментални резултати

При винтовите веднага след изваждането на зъба могат да бъдат поставени здраво фиксирани зъби, дори при пациенти с пародонтални заболявания, което дава високо ниво на комфорт и възможно най-кратък срок, в който да получите своите нови зъби и да възвърнете красивата си и лъчезарна усмивка.

 • Причина 7: В дългосрочен план винтовите импланти са по-добрият избор спрямо лечението с протези и мостове.

Протезите и мостовете са остарелият начин за заместване на падащи зъби.

Винтовото имплантиране са направени от титан – най-добре съвместимия с човешкото тяло метал.

Лечението с тях е минимално инвазивно и здравите съседни зъби са предпазени от изпиляване. Те са подходящи за почти всички пациенти, независимо дали им липсват един, няколко или голямо количество зъби.

Защо да изберете лечение в дентална клиника „MEDICAL DENT“?

Екипът на дентална клиника „MEDICAL DENT“ се състои от опитни и висококвалифицирани професионалисти в сферата на стоматологията. Много от тях са автори на курсове и обучения, както и носители на редица местни и международни награди. На сайта ни можете да разгледате повече информация за всички специалисти и техните квалификации.

Всички кабинети на клиниката са оборудвани с модерна апаратура и най-иновативните технологии и материали, за да Ви гарантираме максимално ефективни и дълготрайни резултати.

Също така всички нужни процедури по лечението ви се извършват на място при нас, без да се налага да се разкарвате за снимка, изследване или скенер.

„MEDICAL DENT“ се намира в централна и оживена зона с удобен транспорт от всички квартали на София. Тъй като много от процедурите изискват неколкократни посещения, това е голямо предимство. Можете да стигнете до нас бързо и лесно, без да се налага да преобръщате целия си график.

Етапи на лечение с импланти

 1. Предварителен преглед, на който се изяснява и анализира настоящото цялостно състояние на зъбите и устната кухина на пациента и се изготвя индивидуален план за лечение според нуждите и изискванията му.
 2. Планиране на необходимия брой импланти и прецизното им поставяне с 3D навигация.
 3. След поставянето са необходими няколко месеца, в които имплантът да се свърже стабилно със съответната кост. Когато изтече този срок, се преминава към поставяне на надстройка.
 4. Последният етап е свързан със създаване проект за дизайн на усмивката и изработка на необходимите възстановявания (напр. коронка или мост) в специална зъботехническа лаборатория. При поставянето на тези възстановявания специалистите обръщат внимание най-вече на това да се съчетават по най-добрия начин с останалите зъби, за да бъде постигната хармонията между цвета и формата на възстановените зъби и тези на останалите зъби.

Концепция за лечение ALL ON 4

Живеем във време, в което ни се иска всичко да става все по-бързо и да имаме резултати веднага.

При лечението с дентално имплантиране това се нарича имедиатно натоварване или натоварване след поставянето на имплантите! В историческото им развитие моменталното натоварване се нарича All on four и е описано през 80-те години на 20-ти век. През този период от време в света е натрупан огромен опит, свързан с моменталното натоварване на винтовите импланти. Статистиката по въпроса за това те да могат да бъдат натоварени моментално е достатъчно достоверна и сега ние знаем как да постигаме бързо функционални и естетични резултати.

При съвременните познания, с които разполагаме, определено винтовите импланти ни дават възможност да получаваме резултати с много по-добра естетика и функционалност!

Защо да изберете винтови импланти?

Защо да изберете лечение в дентална клиника „MEDICAL DENT“?

Етапи на лечение

Концепция за лечение ALL ON 4

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

#1 Medical Dent Clinic

Запишете своята консултация при нас!

Запазете час при нас за безплатна консултация, с цел да изготвим прецизен персонален план за Вашия дентален случай. Доверете се на дългогодишния опит, професионализма и прецизната работа на нашия екип.

Medical Dent © 2023 Всички Права Запазени 

Call Now Button