В коит случаи се нуждаете от:

Почистване на
зъбна плака

Зъбната плака е досаден, неестетичен и неприятен вредител, който за съжаление не може да бъде елиминиран веднъж и завинаги. Затова е необходимо борбата с него да е задължителна и редовна част от грижата за нашата здрава и красива усмивка. 

Какво представлява зъбната плака?

Наричаме я още бактериална плака, защото тя е точно това – натрупване на бактерии по зъбите. Получава се в резултат от “съюза” между естествената бактериална флора на устата с органичните вещества от приеманата храна. А пръв и най-верен помощник на този “съюз” е неправилната и нередовна орална хигиена. 

Затова горещо препоръчваме на нашите пациенти в никакъв случай да не подценяват необходимостта от редовно и прецизно почистване на зъбите след хранене. Както и да не пропускат посещенията при зъболекаря за професионални почиствания. Защото този “съюз” от грижи е правилният в борбата срещу зъбната плака. 

Ако не бъде своевременно отстранена чрез почистване, тя “узрява” и се превръща постепенно в зъбен камък. А той представлява бактериална бомба, която е в състояние да взриви здравето на вашите венци и зъби. 

Най-уязвими за образуване и задържане на плака са именно труднодостъпните за почистване участъци. Именно на тях трябва да обръщате най-много внимание при редовното измиване на зъбите. 

Как да се предпазите от поява на зъбна плака?

Зъбната плака може да нанесе сериозни поражения, но успешната битка с нея се свежда до едно много просто решение – ключът е в постоянството и прецизната грижа за оралната хигиена.

Не пропускайте миене на зъбите

Поне по два пъти на ден, а най-добре след всяко хранене. Почистването на зъбите трябва да е не само редовно, но и правилно. Много пациенти споделят, че полагат всекидневни грижи за усмивката си, но въпреки това не успяват да се спасят от денталните заболявания. Често се оказва, че причините за това са в неправилните техники, които те прилагат при почистването.  Затова всеки пациент в Medical Dent преминава специален инструктаж как да полага правилните грижи за зъбите си в домашни условия. 

Използвайте конец за зъби или интердентални четки

Не пренебрегвайте пространството между зъбите при почистване, защото именно там се събира голямо количество плака. Най-доброто средство за почистване на тези труднодостъпни участъци е конецът за зъби. Ако ви е трудно да го използвате, можете да го замените с интердентални четки. Консултирайте се с вашия зъболекар кой размер би бил най-ефективен за вас – важно е влакната на интерденталната четка да имат достатъчно добър контакт със зъба, но в същото време да не го нараняват. Използването на вода за уста също допринася за по-добрата устна хигиена и борбата с бактериите. 

Профилактика

Почистването на зъбите в домашни условия с четка и паста е много важно, но не и достатъчно условие за справяне със зъбната плака. Необходимо е през определен период от време да посещавате зъболекарския кабинет за професионално почистване. Тази профилактика е крайъгълният камък на ефективната защита срещу вредните налепи. Клиничното почистване най-често се прави с ултразвук, който прониква в дълбочина и елиминира плаката и бактериалния биофилм дори от най-труднодостъпните участъци на зъбите.
За оптимални резултати най-често препоръчваме дълбокото почистване с ултразвук да се комбинира с професионално полиране. То се прави чрез впръскване на топла вода със специална пудра под много високо налягане, елиминира дори и най-незначителните остатъци от биофилм по зъбите и изгражда защита срещу бързото формиране на нова плака.

Защо да се доверите на Medical Dent?

Дългите години клиничен опит на специалистите в дентална клиника Medical Dent доказаха по безспорен начин, че има смисъл да инвестираме активно в профилактика и превенция. С други думи – предпочитаме да пазим усмивката ви здрава и красива, вместо да я лекуваме.

Затова насочихме усилия към усъвършенстване на протоколите за безупречно почистване и поддръжка на оралната хигиена със съвременна техника от последно поколение. Разработихме специални указания, с които пациентите да продължат тези ефективни грижи у дома. Дори създадохме специализиран дентален център само за превенция и профилактика.   

В Medical Dent работят професионалисти на високо ниво от всички области на денталната медицина, които предлагат лечения на световно ниво и на разумни цени. Но най-любимото ни лечение е… да не се налага лечение. Гаранция за това е добрата и редовна превантивна грижа. Ще намерите тази грижа в Medical Dent.

Избелване <br>на зъби

Избелване
на зъби

Почистване на зъбен камък

Почистване на зъбен камък

Лечение <br>на гранулом

Лечение
на гранулом

Лечение <br>на пулпит

Лечение
на пулпит

Лечение <br>на кариес

Лечение
на кариес

Call Now Button