Show Menu

Как да разпознаете гингивита? /част 2/

Как да разпознаете гингивита? /част 2/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

В този материал продължаваме с представянето на причините и симптомите на гингивита, който представлява едно от най-разпространените заболявания, засягащо устната кухина.

Същността на гингивита е възпаление на венците и както вече ви споменахме, основният фактор за развитието на това заболяване е именно неспазването на добра устна хигиена.

Редовните посещения при стоматолога са един от най-ефикасните начини да противодействате на възпаление, още в ранен стадий. Затова ви препоръчваме да не пропускате профилактичните прегледи при зъболекаря, дори, ако нямате конкретни оплаквания.

В случай, че имате един от по-долу изброените симптоми, то е най-добре да посетите специалист максимално бързо:

  • Често развивате рани в устата
  • Венците ви кървят и са отекли
  • Венците ви са чувствителни на допир
  • Забелязвате, че венците ви са придобили по-наситен червен цвят
  • Често имате лош дъх, без причина
  • При силно триене на венците с четката за зъби, усещате болка

Всеки един от тези признаци може да се явява ранно развитие на гингивит. Запомнете, че нормалния цвят на здравите венци е светлорозов. Ако забележите, че вашите венци имат по-тъмен цвят или са червени, то със сигурност имате възпаление на венците и трябва да вземете мерки за справяне с проблема. Стоматологът ви ще може да ви препоръча най-добрата тактика, за да решите най-лесно и ефективно проблема. Това най-вероятно ще включва специална паста за зъби, вода за уста, която е насочена към лечение на венците, както и продукти, които са с фокус върху справяне с  възпалените венци. Разбира се, ще имате нужда и то професионално почиства на зъбите и специално медикаменти, които да се преборят с бактериите в устната кухина.

Не забравяйте, че за да избегнете всичко това, ще трябва да започнете от редовното миене на зъбите си, почистването с конец, балансирана диета и разбира се – никакъв прием на тютюн. По този начин ще умеете сами да създадете красивата усмивка, за която винаги сте мечтали.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.