Show Menu

Кои са основните правила за здрава усмивка? /част 2/

Кои са основните правила за здрава усмивка? /част 2/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

В тази статия ще ви запознаем с останалите важни правила за постигане на здрава и бяла усмивка. Те са в основата на добрата грижа както за устната кухина, така и за общото здраве на организма ви.

  • Лошият дъх може да е в резултат на сериозен проблем

Всъщност, постоянният лош дъх може да е вследствие на сериозен здравен проблем. При подобен случай, водата за уста не е лечение, а единствено начин за замаскиране на проблема. Не забравяйте, че може да става въпрос и за заболяване като  пародонтит, което изисква специфично лечение. Имайте предвид, че ако имате дълго време лош дъх, а полагате стриктна хигиена за устната си кухина, то задължително трябва да се консултирате със стоматолога си.

  • За здрави зъби ви трябва и правилна храна

Правилната хигиена е също толкова важна за здрави и красиви зъби, колкото и правилната храна, която приемате. Захарните изделия, газираните напитки и високо киселинните продукти, съвсем не са най-препоръчвани за дневното меню, ако се стремите към бяла усмивка. Много от веществата, които тези продукти съдържат, атакуват емайла на зъбите и водят до сериозни увреждания, в резултат на които може да се стигне до пародонтит и загуба на зъби.

  • Сменяйте четката за зъби

На всеки три месеца е добре да сменяте четката си за зъби. В случай, че имате дадена инфекция, която лекувате, то е препоръчително да сменяте четката, дори през един месец, тъй като някои бактерии са способни да останат и в самите влакна на четката за зъби. не забравяйте и да миете четката си с гореща вода, за да омекотите косъмчетата преди миене.

  • Заболяванията в устната кухина няма да изчезнат без лечение

Запомнете, че всеки проблем, който имате със зъбите или венците си, няма да отшуми, нито да изчезне, ако не предприемете нужното третиране. Затова, когато стоматологът ви посъветва да спазвате определени правила за лечение, не ги пренебрегвайте.   

Прочете защо е нужна  пародонтологична профилактика.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.