Show Menu
Силно възпалени венци – защо трябва да се вземат незабавни мерки?

Силно възпалени венци – защо трябва да се вземат незабавни мерки?

Силно възпалени венци са проблем, с който е възможно да се сблъска всеки един човек. Този проблем възниква вследствие протичането на сериозен инфекциозен процес в устната кухина. Пренебрегването на подобно състояние е огромна грешка, която би могла да има значителни последствия въурху вашето орално здраве. Представяме ви няколко основателни причини, поради които трябва да се вземат незабавни мерки при наличие на силно възпалени венци:

Силно възпалени венци - MEDICAL DENT

Признак, че нещо не е наред

Основната причина за силно възпалени венци е голямото количество натрупани бактерии в зъбната плака. Въпросните бактерии навлизат в устната кухина посредством приеманата в ежедневието храна, като базовите хигиенни навици (миене на зъбите, почистване с конец на междузъбните пространства) играят ключова роля за тяхното ограничаване и контрол. В този смисъл достигането до състояние на силно възпалени венци е ясен признак, който ви подсказва, че трябва да промените нещо по отношение на своя хранителен режим и/или орална хигиена.

Неприятни симптоми, които ви съпровождат в ежедневието

Често при наличието на силно възпалени венци се появяват редица неприятни симптоми, които съпровождат човек в ежедневието и го лишават от неговото спокойствие и комфорт. Като примери за такива симптоми бихме посочили кървенето и болезнеността на венците, отдръпването от зъбите, изтичането на гной, както и раничките по цялата уста. 

Силно възпалени венци 2 - MEDICAL DENT

Риск от сериозни заболявания

Силно възпалени венци са предпоставка за развитието на сериозни заболявания от типа на пародонтита и гингивита. Ако не бъдат овладени навреме, подобни заболявания могат да доведат до доста тежки последствия, включително и до загуба на зъби.

В случай, че имате проблеми със силно възпалени венци, ви препоръчваме веднага да дойдете на преглед в дентална клиника Медикъл Дент. Висококвалифицираните ни специалисти ще ви направят пълен стоматологичен преглед, след което ще ви назначат адекватно лечение за овладяване на възпалителния процес и минимизиране на пораженията от него.  


Признак, че нещо не е наред
Неприятни симптоми, които ви съпровождат в ежедневието
Риск от сериозни заболявания

Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.