Show Menu

Кои са най-често предизвикващите възпалени венци причини и фактори?

Кои са най-често предизвикващите възпалени венци причини и фактори?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Темата „Възпалени венци – причини“ е много важна за всеки един човек, който желае да запази и поддържа своето отлично орално здраве в дългосрочен план. Необходимо е да сте наясно с добрите навици и практики, които биха ви помогнали да избегнете проблеми с вашите венци. В следващите редове ще разберете кои са най-често предизвикващите възпалени венци причини и фактори, и възможно ли е по някакъв начин да влияете върху тях:

Възпалени венци причини - MEDICAL DENT

Възпалени венци – причини: Лоша орална хигиена

Главният фактор за развитието на възпалителни процеси на венците са съдържащите се в зъбната плака бактерии. Те попадат в устната кухина посредством приеманата в ежедневието храна. Най-сигурният начин да се ограничи техният брой е посредством спазването на базовите хигиенни навици – миене на зъбите поне по два пъти на ден и почистване на междузъбните пространства с конец. Помнете, че лошата орална хигиена почти винаги води до проблеми със зъбите и венците, а понякога е и предпоставка за сериозни заболявания.

Възпалени венци – причини: Неправилен хранителен режим и тютюнопушене

Негативен ефект върху здравето на венците оказва консумирането на прекалено големи количества кисели храни или пък на такива с високо съдържание на захари. Значим проблем са и цигарите заради съдържащите се в тях токсини, способни да доведат до отключване на различни възпалителни процеси. 

Възпалени венци причини 2 - MEDICAL DENT

Възпалени венци – причини: Общи заболявания на организма

Наличието на определени общи заболявания на организма също повишава риска от  възпаление на венците. Става въпрос за заболявания като диабет и някои нерядко срещани проблеми с имунната система. Ако страдате от подобни състояния, е силно препоръчително да си правите редовни профилактични прегледи при специалист – стоматолог и като цяло да следите внимателно оралното си здраве.

Дентална клиника Медикъл Дент събира на едно място висококвалифицирани специалисти и модерна апаратура, за да гарантира на пациентите си качествено и ефективно стоматологично лечение с отлични крайни резултати. Доверете се на нашия опитен екип и разрешете напълно проблемите си, свързани с възпалени венци!    

Научете повече за възпалените венци, причини и фактори.


Възпалени венци – причини: Лоша орална хигиена
Възпалени венци – причини: Неправилен хранителен режим и тютюнопушене
Възпалени венци – причини: Общи заболявания на организма

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.