Show Menu

Защо трябва да миете зъбите си, преди да заспите?

Защо трябва да миете зъбите си, преди да заспите?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Навярно сте запознати с правилото за миене на зъбите преди лягане – това е едно от условията да поддържате свежия си дъх.

Ако сте преминали скоро през процедура за избелване на зъби или друго естетично решения за вашата искряща усмивка, със сигурност не трябва да пропускате миенето преди лягане. Всъщност, ако не спазвате редовното четкане на зъбите с подходяща паста, то най-вероятно ще предизвикате натрупването на плака, която рано или късно ще доведе до образуването на кариеси и възпалени венци.

Имайте предвид, че плаката е ежедневна опасност за здравето на зъбите ви и колкото повече се задържа върху емайла, толкова по-голяма е вероятността да се превърне в зъбен камък. Именно зъбният камък е един от основните виновници за възпалението на венците , а без нужното лечение, може да се стигне и до загуба на зъб. Точно затова, е добре да посещавате стоматолога си периодично, за да почиства професионално, дори и минималните наслагвания на плака, така ще си гарантирате, освен белота, и здраве за усмивката си.

Миенето на зъбите е добре да се осъществява с четка с меки влакна и подходяща за вас паста. Например, независимо дали сте преминали през избелване на зъби или имате  фасети и импланти, то нощното почистване е крачка към перфектната усмивка. Не пренебрегвайте и наличието на флуорид в пастата за зъби – това е една от съставките, които заздравяват емайла.

Не забравяйте, че почистването на плаката в стоматологичния кабинет не е извинение да пренебрегвате стриктната хигиена вечер. Напротив, както вече споменахме плаката е ежедневен проблем, с който трябва да се борите, не само за да не застрашите белотата на зъбите, но и да запазите здравето си.


Прочетете за ползите и преимуществата от  поставянето на фасети.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Кариес и профилактика"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.