Show Menu

Бъдещето вече е тук – Дигиталният етаж на MEDICAL DENT

Бъдещето вече е тук – Дигиталният етаж на MEDICAL DENT
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Грижата за вашата усмивка е приоритет за всички в MEDICAL DENT и потвърждаваме това с първия по рода си „Дигитален етаж“ в страната. Той е идея изцяло на д-р Бранимир Кирилов, имплантолог, орален хирург и ръководител на клиниката и представлява изключително богат и внимателно избран набор от дигитални и роботизирани апарати. Основната цел на всички 10 апарата на „Дигиталния етаж“ е да прецизира работата на стоматолозите и едновременно с това да намали оперативното време за лечение и възстановяване на пациентите.

Въвеждането в експлоатация на „Дигиталния етаж“ води до значителни предимства, както за пациентите, така и за стоматолозите. Едно от основните звена, което се оптимизира с помощта на роботизираните апарати е изработването на  коронка на зъб – процес, който само допреди няколко години изискваше бавно и мъчително сваляне на отпечатъци и отнемаше няколко седмици сега се извършва с помощта на снимка и отнема едва 1800 секунди или 30 минути! Всичко това е възможно с помощта на интероралния скенер, който сваля отпечатък от зъбните редици на пациента. Дигиталният отпечатък е много по-точен и прецизен и позволява лесно коригиране, както и определянето на цвета на коронката, спрямо останалите зъби.

Една от машините в новия Дигитален етаж.

Сред нововъведенията трябва да отбележим „хирургическите водачи“ – специални програми, чиято цел е да пресъздадат устната кухина на пациента в триизмерен модел, върху който да се нанесат корекциите още преди манипулацията. Това дава на стоматолога много по-точна и ясна преценка и повишава прецизността, а за пациента предимството е, че може да види крайния резултат още преди началото на манипулацията.

Към роботизираните апарати от „Дигиталния етаж“ сме добавили и две режещи машини, които служат за изработване на  фасети в рамките на няколко дни. С помощта на тези апарати се изрязва формата, която стоматологът е предвидил на лабораторния скенер от изключително биологично поносими материали, като цирконий, титан.

Според д-р Кирилов, създател на „Дигиталния етаж“ и водещ имплантолог в страната, „Стоматологията е изкуство, чиято творба не бива да се забелязва“. Именно затова сме се погрижили стоматологичната клиника MEDICAL DENT да разполага с най-висококачествената и модерна апаратура и най-добрите специалисти в България. Доверете се на високия ни професионализъм и си гарантирайте ефективност и бързина с „Дигиталния етаж“ на MEDICAL DENT!   

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Новини"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.