Добрата орална хигиена

За спазването на добра орална хигиена е препоръчително почистването на устната кухина да следва 3 стъпки – четкане, обработка на междузъбните пространства и използване на вода за уста.

Независимо дали имате фасети или не – стриктното и периодично почистване е необходимо, за да поддържате белотата на усмивката си и като превантивна мярка срещу инфекции.

Правилното поддържане на отлична орална хигиена започва с премахване на замърсяванията от устната кухина. За целта се нуждаете от средство за чистене:

  • Изберете си средна по твърдост четка за зъби, тъй като прекалено твърдите косъмчета могат да увредят емайла;
  • Препоръчително е косъмчетата да са равни – така осигуряват максимално добро премахване на замърсяванията;
  • Сменяйте средството за чистене всеки месец.

Предлагаме ви лесни и полезни съвети за ефикасно поддържане на орална хигиена чрез правилна техника за чистене на дъвкателните органи:

  • Поставете снопчетата под ъгъл от 45 градуса спрямо линията на венеца и почистете с измитащо движение;
  • Започнете четкането от горните дъвкателни органи –  опитайте се да почистите всички зъбни повърхности, като последователно ги обработвате от външната и вътрешната страна, а след това преминавате към дъвкателните повърхности. Мийте всеки зъб поотделно;
  • Поставяйте четката косо – така достигате повърхностите на неправилно разположени зъби. Извършвайте движенията бавно с лек натиск. Не упражнявайте силен натиск, който да огъва снопчетата;
  • Долните дъвкателни органи се измиват със същата техника;
  • Изплаквайте след всяка употреба.

Помнете, че е важно да спазвате техниката, за да си гарантирате отлична орална хигиена, както и красива и здрава усмивка. Ако имате мостови конструкции или фасети, е препоръчително и да използвате ултразвукова четка, за да поддържате бялата си холивудска усмивка.   

Прочете за предимствата от поставянето на фасети в дентална клиника Medical Dent.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button