Show Menu

Симптомите за възпалени венци и начините за лечение /част 1/

Симптомите за възпалени венци и начините за лечение /част 1/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Знаете ли, какво представляват заболяванията на венците? Те обикновено се проявяват като  възпалени венци и подпухналост на меката тъкан около зъбите. Самата подпухналост, най-често е резултат от наличие на бактерии в плаката, образувана около зъба. Именно бактерии в плаката съдържат токсини, които водят до възпаление на венците.

При неспазването на прецизна хигиена и неотстраняване на плаката редовно, въпросният лепкав слой се натрупва около зъбите и се превръща в главната причина за възпалени венци и зъби. Ако игнорирате подобен проблем и не потърсите професионална консултация от стоматолог, то може да се стигне до вадене на зъб.

Признаците, които водят до сериозни заболявания на зъбите и дори  пародонтит, не винаги се забелязват навреме, а често протичат и безболезнено. Имайте предвид, че колкото по-рано установите проблема, толкова по-лесно ще го излекувате. Затова ви препоръчваме да не пропускате редовните профилактични прегледи при зъболекаря.

За да сте сигурни какъв точно проблем имате с венците, то задължително трябва да бъдете прегледани от стоматолог. Представяме ви симптомите за възпалени венци, които трябва да ви бъдат индикатор за посещение при стоматологичния кабинет :

  • Кървящи или зачервени венци
  • Подпухнали или болезнени венци
  • Лош дъх в устата
  • Отдръпващи се от зъба венци
  • Гной между зъба и венеца
  • Ранички в устата

При подути венци често се получава болка, при натискане с четката за зъби, което кара хората да не мият добре и старателно зъбите си, заради болезнените венци. Това обаче, само задълбочава проблема и води до пародонтит.

Ако забележите подобни симптоми, то те най-вероятно са знак за първи стадий на заболяване на венците. Това означава, че ако предприемете нужните мерки, проблемът ще бъде преборен.

Очаквайте в следващия ни материал ефикасни начини за справяне с възпалените венци и превантивни мерки, които можете да вземете срещу проблемите с оралното си здраве.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.