Show Menu

Симптомите за възпалени венци и начините за лечение /част 1/

Симптомите за възпалени венци и начините за лечение /част 1/
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

Знаете ли, какво представляват заболяванията на венците? Те обикновено се проявяват като  възпалени венци и подпухналост на меката тъкан около зъбите. Самата подпухналост, най-често е резултат от наличие на бактерии в плаката, образувана около зъба. Именно бактерии в плаката съдържат токсини, които водят до възпаление на венците.

При неспазването на прецизна хигиена и неотстраняване на плаката редовно, въпросният лепкав слой се натрупва около зъбите и се превръща в главната причина за възпалени венци и зъби. Ако игнорирате подобен проблем и не потърсите професионална консултация от стоматолог, то може да се стигне до вадене на зъб.

Признаците, които водят до сериозни заболявания на зъбите и дори  пародонтит, не винаги се забелязват навреме, а често протичат и безболезнено. Имайте предвид, че колкото по-рано установите проблема, толкова по-лесно ще го излекувате. Затова ви препоръчваме да не пропускате редовните профилактични прегледи при зъболекаря.

За да сте сигурни какъв точно проблем имате с венците, то задължително трябва да бъдете прегледани от стоматолог. Представяме ви симптомите за възпалени венци, които трябва да ви бъдат индикатор за посещение при стоматологичния кабинет :

  • Кървящи или зачервени венци
  • Подпухнали или болезнени венци
  • Лош дъх в устата
  • Отдръпващи се от зъба венци
  • Гной между зъба и венеца
  • Ранички в устата

При подути венци често се получава болка, при натискане с четката за зъби, което кара хората да не мият добре и старателно зъбите си, заради болезнените венци. Това обаче, само задълбочава проблема и води до пародонтит.

Ако забележите подобни симптоми, то те най-вероятно са знак за първи стадий на заболяване на венците. Това означава, че ако предприемете нужните мерки, проблемът ще бъде преборен.

Очаквайте в следващия ни материал ефикасни начини за справяне с възпалените венци и превантивни мерки, които можете да вземете срещу проблемите с оралното си здраве.

Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.