Микроскопът в стоматологията

Нови граници в повишаване на качеството на лечението   

Когато вземаш решение по време на лечението на пациент, това което виждаш е ключовият критерий за правилната клинична оценка. Колкото повече опит има някой, толкова повече са случаите в които се е наложилo да си послужи с увеличен, по-прецизен образ за да се вземе правилното решение.

Възможностите които предлага стоматологичният микроскоп многократно увеличават ограниченото човешко зрение. След неговата поява през 1953, хирургичният микроскоп става неделима част от правилната диагностика и голямо разнообразие от хирургични и медицински манипулации. Увеличението което микроскопа предлага е неразривна част от прогреса в медицината.

В стоматологията, микроскопът също поставя нови граници на визуализацията. В частност в областта на ендодонтията микроскопът е неделима част от съвременните методи на лечение и неминуемо повишава стандартите на цялото стоматологично лечение. Стоматологичният микроскоп вече е неделима част от съвременните методи за лечение на коренови канали и заляга във всички учебни програми в стоматологичните университети по цял свят.

Отвъд ендодонтската практика, ролята на микроскопа получава все по-голямо внимание поради силното увеличаване на качеството на стоматологичната работа, постигнатите по-естетични резултати и запазването на по-дълготрайни резултати в стоматологичното здраве на пациентите. В допълнение вградената камера и видео оборудване при модерните микроскопски системи позволява на стоматолога да включи и пациента до голяма степен в лечебният процес, и да повиши неимоверно сътрудничеството и кооперативноста на пациентите. Увеличената микроскопска картина струва повече от стотици думи. Тя позволява ясно да обясним лечението и да демонстрираме своите възможности.

Най-голямо признание получава микроскопът когато се използва в ендодонтската практика. Визуализацията на пукнатини и фрактури на емайла, често причиняващи болки, е улеснена с микроскоп. Много често клиницистът е изправен пред кореново-канална система която е с облитерирали орифициуми или е с извивки които са трудно преодолими. На всеки се случва да се сблъска с фрактуриран инструмент, запушил кореновият канал. Справянето с тези проблеми би било невъзможно ако не разполагахме с увеличителната сила на микроскопа.

Ето защо ние в MEDICAL DENT инвестирахме в закупуването на последно поколение ендодонтски микроскоп, който в съчетание с професионализма на лекарите успяваме да разрешим дори и най-усложнените ендодонтски случаи.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button