Show Menu

Възпаление на венец – неща, които е добре да знаете

Възпаление на венец – неща, които е добре да знаете
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Възпаление на венец е сред най-често срещаните проблеми, свързани с оралното здраве на човека. Понякога този проблем може да доведе до развитието на сериозни заболявания, като например пародонтит и гингивит. За да си спестите подобни неприятни последствия, е хубаво да сте информирани за всичко, свързано с процеса „възпаление на венец“ – как да се предпазите, за кои симптоми трябва да следите и какво да правите при наличието им. Ето няколко факта по темата, които ще ви бъдат доста полезни:

Възпаление на венец - MEDICAL DENT

Възпаление на венец се предизвиква от бактерии в плаката

Бактериите в плаката, образувана около зъба, са основният фактор, водещ до възпаление на венец. Въпросните бактерии попадат в устната кухина посредством ежедневно приеманата храна. За да ограничите тяхното количество, е нужно да поддържате отлична орална хигиена – задължително мийте зъбите си поне по два пъти на ден и почиствайте междузъбните пространства с конец след хранене.

Няколко симптома служат като индикатор за възпаление на венец

Сред симптомите, които биха могли да ви послужат като индикатор за протичащо възпаление на венец, са зачервяване, кървене или болки в тази зона, отдръпване от зъба и изтичане на гной, както и лош дъх и ранички в устната кухина. При наличие на част от тези симптоми незабавно потърсете консултация със специалист. 

Възпаление на венец 2 - MEDICAL DENT

Колкото по-рано бъде установено възпаление на венец, толкова по-лесно е лечението

За съжаление често споменатите по-горе симптоми се пренебрегват, а понякога самото възпаление на венец протича почти незабележимо. Така че е от огромно значение да си правите редовни профилактични прегледи, за да сте сигурни, че всичко е наред с вашето орално здраве.

Дентална клиника Медикъл Дент е най-подходящото място за вас при проблем с възпаление на венец. Висококвалифицираните специалисти и модерната апаратура, с която разполагаме, ни позволяват да приложим максимално ефективно лечение с отлични крайни резултати за нашите пациенти. 


Възпаление на венец се предизвиква от бактерии в плаката
Няколко симптома служат като индикатор за възпаление на венец
Колкото по-рано бъде установено възпаление на венец, толкова по-лесно е лечението

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.