Електрическа или обикновена четка за зъби?

Електрическата четка за зъби се превърна в изключително популярна в последните години. Разбира се тази нова технология в поддържането на оралното здраве има и своите противници, според които почистването е напълно ефикасно и само с обикновената, стига да знаете, как да използвате правилно.

Класическата четка за зъби

Тя има редица предимства:

  • Ниска цена и достъпност – може да я намерите в почти всеки магазин, дори такъв, който не е специализиран, а разходите ви ще бъдат минимални, в сравнение с тези за електрическите модели.
  • Лесна е за пренасяне – за всички, които обичат да пътуват, тя е идеален начин да почиствате зъбите си, дори когато сте на път, тъй като е лека и не изисква никаква поддръжка.
  • Оказва минимално напрежение на венците и зъбите – ако имате чувствителни зъби или дори зъбни импланти, не е препоръчително да упражнявате натиск при търкане, тъй като това би наранило както венеца, така и емайла. С обикновената можете да регулирате лесно натиска върху и да прецените силата на движенията си.
  • Лесна за децата – тя е ефективна, безопасна и лесна за употреба от всички деца.

Електрическа четка – добър избор за определени случаи

Тя има конкретни предимства пред класическата такава, само в някои случаи. Например, при възрастни хора, които имат проблеми със сръчността или имат мостове и зъбни импланти, то тя е чудесен избор да почистват добре цялата си устна кухина, включително и междузъбните пространства. Според Американската Дентална Асоциация, хора, които имат затруднения с безпроблемното движение на раменете и ръцете си, биха направили правилен избор с нея. Тя ще улесни значително ефективната грижа за устната кухина.

Днешните електрически четки са с редица подобрения, които са в полза за ефикасността им като почистващо средство за орална хигиена. Подобни технологични новости са сензори за натиск, които сигнализират при оказване прекалено голямо напрежение при почистване.

Всъщност дори и най-евтиния модел ще поддържа чистотата на устната ви кухина, стига да се опитвате да почиствате и трудно достъпните пространства.

Доказани са и предимствата на тези, които имат променящи се движения на влакната. За разлика от моделите, които се въртят само в една посока, тези които сменят посоките на въртене премахват повече бактерии и защитават в по-голяма степен венците и зъбните импланти от натрупване на плака.

Независимо, дали използвате обикновена или електрическа четка, изберете такава с меки влакна или сменяйте влакната, когато се изхабят, препоръчително на всеки 3 месеца.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button