Show Menu

Електрическа или обикновена четка за зъби?

Електрическа или обикновена четка за зъби?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Електрическата четка за зъби се превърна в изключително популярна в последните години. Разбира се тази нова технология в поддържането на оралното здраве има и своите противници, според които почистването е напълно ефикасно и само с обикновената, стига да знаете, как да използвате правилно.

Класическата четка за зъби

Тя има редица предимства:

  • Ниска цена и достъпност – може да я намерите в почти всеки магазин, дори такъв, който не е специализиран, а разходите ви ще бъдат минимални, в сравнение с тези за електрическите модели.
  • Лесна е за пренасяне – за всички, които обичат да пътуват, тя е идеален начин да почиствате зъбите си, дори когато сте на път, тъй като е лека и не изисква никаква поддръжка.
  • Оказва минимално напрежение на венците и зъбите – ако имате чувствителни зъби или дори зъбни импланти, не е препоръчително да упражнявате натиск при търкане, тъй като това би наранило както венеца, така и емайла. С обикновената можете да регулирате лесно натиска върху и да прецените силата на движенията си.
  • Лесна за децата – тя е ефективна, безопасна и лесна за употреба от всички деца.

Електрическа четка – добър избор за определени случаи

Тя има конкретни предимства пред класическата такава, само в някои случаи. Например, при възрастни хора, които имат проблеми със сръчността или имат мостове и зъбни импланти, то тя е чудесен избор да почистват добре цялата си устна кухина, включително и междузъбните пространства. Според Американската Дентална Асоциация, хора, които имат затруднения с безпроблемното движение на раменете и ръцете си, биха направили правилен избор с нея. Тя ще улесни значително ефективната грижа за устната кухина.

Днешните електрически четки са с редица подобрения, които са в полза за ефикасността им като почистващо средство за орална хигиена. Подобни технологични новости са сензори за натиск, които сигнализират при оказване прекалено голямо напрежение при почистване.

Всъщност дори и най-евтиния модел ще поддържа чистотата на устната ви кухина, стига да се опитвате да почиствате и трудно достъпните пространства.

Доказани са и предимствата на тези, които имат променящи се движения на влакната. За разлика от моделите, които се въртят само в една посока, тези които сменят посоките на въртене премахват повече бактерии и защитават в по-голяма степен венците и зъбните импланти от натрупване на плака.

Независимо, дали използвате обикновена или електрическа четка, изберете такава с меки влакна или сменяйте влакната, когато се изхабят, препоръчително на всеки 3 месеца.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.