Show Menu

Електрическа или обикновена четка за зъби?

Електрическа или обикновена четка за зъби?
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

Електрическата четка за зъби се превърна в изключително популярна в последните години. Разбира се тази нова технология в поддържането на оралното здраве има и свотие противници, според които почистването на зъбите и дори зъбните импланти е напълно ефикасно и само с обикновена четка за зъби, стига да знаете, как да използвате правилно.

Класическата четка за зъби

Обикновената четка за зъби има редица предимства:

  • Ниска цена и достъпност – четка за зъби може да намерите в почти всеки магазин, дори такъв, който не е специализиран, а разходите ви ще бъдат минимални, в сравнение с тези за електрическа четка.
  • Лесна е за пренасяне – за всички, които обичат да пътуват, класическата четка е идеален начин да почиствате зъбите си, дори когато сте на път, тъй като е лека и не изисква никаква поддръжка.
  • Оказва минимално напрежение на венците и зъбите – ако имате чувствителни зъби или дори зъбни импланти, не е препоръчително да упражнявате натиск при търкане на зъбите, тъй като това би наранило както венеца, така и емайла. С обикновена четка за зъби можете да регулирате лесно натиска върху зъбите и да прецените силата на движенията си.
  • Лесна за децата – четката за зъби е ефективна, безопасна и лесна за употреба от всички деца.

Електрическа четка за зъби – добър избор за определени случаи

Електрическата четка има конкретни предимства пред класическата такава, само в някои случаи. Например, при възрастни хора, които имат проблеми със сръчността или имат мостове и зъбни импланти, то електрическата четка е чудесен избор да почистват добре цялата си устна кухина, включително и междузъбните пространства. Според Американската Дентална Асоциация, хора, които имат затруднения с безпроблемното движение на рамената и ръцете си, биха направили правилен избор с електрическа четка за зъби, която ще улесни значително ефективната грижа за венците и зъбите.

Днешните електрически четки за зъби са с редица подобрения, които са в полза за ефикасността им като почистващо средство за орална хигиена. Подобни технологични новости са сензори за натиск, които сигнализират при оказвано прекалено голямо напрежение върху зъбите.

Всъщност дори и най-евтината електрическа четка за зъби ще поддържа чистотата на устната ви кухина, стига да се опитвате да почиствате и трудно достъпните пространства.

Доказани са и предимствата на електрическата четка за зъби, която има променящи се движения на влакната. За разлика от електрическите четки, които се въртят само в една посока, тези които сменят посоките на въртене премахват повече бактерии и защитават в по-голяма степен венците и зъбните импланти от натрупване на плака.

Независимо, дали използвате обикновена или електрическа четка за зъби, изберете такава с меки влакна или сменяйте влакната на електрическата четка, когато се изхабят, репоръчителни на всеки 3 месеца.

Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.