Характерната за възпалени венци болка – какво трябва да знаете за нея?

Болката във венците е един от основните признаци за протичащ възпалителен процес. Тя ви подсказва, че нещо не е наред и трябва да обърнете необходимото внимание на вашето орално здраве. Ето основните неща, които е нужно да знаете за характерната за нея:

Може да бъде с различна сила и продължителност

Характерната за възпалени венци болка може да бъде с различна сила и продължителност. При някои хора е възможно инфекцията да протече почти безболезнено, докато при други е налице постоянен дискомфорт в ежедневието. Най-добрият вариант е веднага при усещане на болезненост или повишена чувствителност, да посетите вашия стоматолог за извършване на подробен преглед.

Понякога е придружена с други симптоми

Болката съвсем не е единственият признак, който може да ви подскаже за протичането на възпалителен процес в устната кухина. Понякога тя е придружена с кървене, както и поява на ранички. Наличието на няколко от тези симптоми е ясен знак, че не бива да отлагате повече посещението при стоматолога.

Обикновено се появява в начален стадий на заболяването

Трябва да знаете, че появата й обикновено става в първия стадий на протичащото заболяване. Така че ако посетите веднага специалист – стоматолог и се вземат адекватни и навременни мерки, проблемът ще бъде разрешен.

При наличие на възпалени венци, не се колебайте да дойдете на преглед в дентална клиника Медикъл Дент. Висококвалифицираните ни специалисти и модерната апаратура, с която разполагаме, ни позволяват да приложим максимално ефективно лечение с отлични крайни резултати за вашето орално здраве.

Може да бъде с различна сила и продължителност

Понякога е придружена с други симптоми

Обикновено се появява в начален стадий на заболяването

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button