Show Menu
Подути венци – кои са най-често срещаните грешки?

Подути венци – кои са най-често срещаните грешки?

Почти всеки човек се е сблъсквал с явлението „подути венци“. Те предизвикват болка и дискомфорт в ежедневието, като същевременно могат да бъдат признак за различни заболявания в устната кухина. Важно е при наличието на подути венци да се реагира адекватно и да се вземат необходимите мерки за разрешаване на проблема. Ето няколко често срещани грешки, които ви препоръчваме да избягвате:

Подути венци - MEDICAL DENT

Пренебрегване на личната отговорност

Проблемът „подути венци“ често възниква вследствие практикуването на вредни навици в ежедневието. Подобен вреден навик е тютюнопушенето, тъй като токсините са предпоставка за протичане на остри възпалителни процеси в устната кухина. Негативен ефект върху здравето на венците оказва и консумирането на кисели храни и такива с високи количества захари. При наличие на подути венци се постарайте да ограничите тези вредни навици, както и да бъдете по-отговорни към оралното си здраве.

Влошаване на оралната хигиена

Подутите венци стават особено чувствителни и натискът върху меката тъкан при използване на четка или конец за зъби носи доста неприятни усещания. Това е причината редица хора да намаляват честотата на въпросните хигиенни практики. Влошената хигиена на устната кухина обаче стимулира развитието на инфекции, задълбочавайки още повече проблема. Съветът ни към вас е въпреки дискомфорта да продължавате да миете зъбите си по два пъти на ден и да почиствате редовно междузъбните пространства, за да не се позволява натрупването на зъбна плака в големи количества.

Подути венци 2 - MEDICAL DENT

Отлагане на прегледа при стоматолог

Както отбелязахме в самото начало на текста, наличието на подути венци може да бъде признак за протичащи по-сериозни проблеми и заболявания в устната кухина (пародонтит, гингивит). В този смисъл възможно най-скоро трябва да се направи посещение при стоматолог, за да бъде извършен необходимият преглед. Особено важен е въпросният преглед, ако освен подути венци, сте забелязали и други притеснителни симптоми – ранички в устата, гной между зъба и венеца, отдръпване на венците от зъба и т.н.

Дентална клиника Медикъл Дент събира на едно място висококвалифицирани специалисти и модерна апаратура, за да осигури на клиента максимално ефективно стоматологично лечение. Доверете се на екипа ни и разрешете напълно своите проблеми с подути венци!     


Пренебрегване на личната отговорност
Влошаване на оралната хигиена
Отлагане на прегледа при стоматолог

Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.