Show Menu

Подути венци – кои са най-често срещаните грешки?

Подути венци – кои са най-често срещаните грешки?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Подути венци – грешки, които трябва да се избягват 

Почти всеки човек се е сблъсквал с явлението „подути венци“. Те предизвикват болка и дискомфорт в ежедневието, като същевременно могат да бъдат признак за различни заболявания в устната кухина. Важно е при наличието на подути венци да се реагира адекватно и да се вземат необходимите мерки за разрешаване на проблема. Ето няколко често срещани грешки, които ви препоръчваме да избягвате при подути венци: 

  • грешки при подути венци: пренебрегване на личната отговорност - проблемът „подути венци“ често възниква вследствие практикуването на вредни навици в ежедневието. Подобен вреден навик е тютюнопушенето, тъй като токсините са предпоставка за протичане на остри възпалителни процеси в устната кухина. Негативен ефект върху здравето на венците оказва и консумирането на кисели храни и такива с високи количества захари. При наличие на подути венци се постарайте да ограничите тези вредни навици, както и да бъдете по-отговорни към оралното си здраве.
  • грешки при подути венци: влошаване на оралната хигиена - подутите венци стават особено чувствителни и натискът върху меката тъкан при използване на четка или конец за зъби носи доста неприятни усещания. Това е причината редица хора да намаляват честотата на въпросните хигиенни практики при подути венци. Влошената хигиена на устната кухина обаче стимулира развитието на инфекции, задълбочавайки още повече проблема. Съветът ни към вас е въпреки дискомфорта, предизвикван от вашите подути венци, да продължавате да миете зъбите си по два пъти на ден и да почиствате редовно междузъбните пространства, за да не се позволява натрупването на зъбна плака в големи количества.
  • грешки при подути венци: отлагане на прегледа при стоматолог - както отбелязахме в самото начало на текста, наличието на подути венци може да бъде признак за протичащи по-сериозни проблеми и заболявания в устната кухина (пародонтит, гингивит). В този смисъл при подути венци възможно най-скоро трябва да се направи посещение при стоматолог, за да бъде извършен необходимият преглед. Особено важен е въпросният преглед, ако освен подути венци, сте забелязали и други притеснителни симптоми – ранички в устата, гной между зъба и венеца, отдръпване на венците от зъба и т.н. 
Подути венци - MEDICAL DENT

Подути венци – какви рискове крият?  

При наличието на подути венци най-големият риск за оралното ви здраве е това, че те всъщност биха могли да се окажат симптоми за сериозни заболявания на венците. Заболявания на венците, като например гингивит и пародонтит, при чието развитие е възможно да се стигне до доста неприятни последствия. Вижте малко повече информация за въпросните заболявания: 

  • подути венци: гингивит – вашите подути венци могат да означават, че страдате от гингивит. Гингивитът е една ранна и сравнително лека форма на възпаление на венците. Той обаче изисква вземането на навременни мерки за лечение, за да не се развие в пародонтит. При гингивита обикновено във венците се натрупва плака, съдържаща голямо количество бактерии. Оттам се стига и до симптоми като подути венци, които биха могли също така да са зачервени, да има болка и дразнене, и дори кървене. Кървенето на вашите подути венци вероятно ще става най-често по време на миене с четка за зъби или пък почистване с конец на междузъбните пространства. Хубавото при гингивита е, че не се стига до увреждане или загуба на кост. Но ако не се лекува, може да прерасне в пародонтит, а при него вече проблемите стават доста по-сериозни.
  • подути венци: пародонтит – съветваме ви да обърнете внимание на своите подути венци и да вземете навреме нужните мерки. Защото ако се стигне до развитие на пародонтит, симптомът „подути венци“ ще бъде най-малкият ви проблем. При пародонтита се получава увреждане и загуба на кост, в резултат на което венците се отдръпват от зъбите. В по-напреднал стадий вече се стига до разклащане на зъбите и бихте могли да загубите голяма част от тях. Поради тази причина при наличие на подути венци, кървене, болки при дъвчене или видимо отдръпване на венците от зъбите, трябва незабавно да се посети стоматолог. 
Подути венци 2 - MEDICAL DENT

Защо да посетите дентална клиника Медикъл Дент при проблеми с подути венци?  

При проблеми с подути венци или друг от посочените по-горе симптоми, правилното решение за вас ще бъде да посетите дентална клиника Медикъл Дент. По-надолу ще изведем няколко основателни причини да се доверите именно на нашия екип за лечение на подути венци: 

Лечение на подути венци в Медикъл Дент: Висококвалифицирани и опитни специалисти – дентална клиника Медикъл Дент разполага с висококвалифицирани специалисти с богат опит в лечението на подути венци и на всякакви заболявания на венците. Специалисти, които са с утвърдено име и репутация в стоматологичната сфера, и са носители на редица местни и международни награди. Ако дойдете при нас навреме, можете да сте сигурни, че ще ви предоставим ефективно лечение, с което ще разрешим напълно настоящите ви проблеми с подути венци и ще ви предпазим от по-сериозни последствия за оралното ви здраве.

Лечение на подути венци в Медикъл Дент: Модерна апаратура -  ние от Медикъл Дент сме наясно колко е важно наличието на необходимата апаратура за предоставяне на качествено и ефективно стоматологично лечение. Затова сме оборудвали всички свои кабинети с модерна апаратура, отговаряща на най-новите стандарти в сферата. Апаратура, благодарение на която нашите специалисти могат да разгърнат напълно способностите си и да осигурят на пациента желаните резултати от прилаганото лечение на подути венци.

Лечение на подути венци в Медикъл Дент: Удобна локация – и не на последно място, дентална клиника Медикъл Дент е разположена на изключително удобна локация. Локация, до която има достъпен транспорт от всички квартали и зони на София. Така че независимо дали се намирате у дома, в офиса или на което и да било друго място, ще можете достатъчно бързо и лесно да пристигнете при нас за необходимото ви лечение на подути венци.       

Дентална клиника Медикъл Дент събира на едно място висококвалифицирани специалисти и модерна апаратура, за да осигури на клиента максимално ефективно стоматологично лечение. Доверете се на екипа ни и разрешете напълно своите проблеми с подути венци!    

Подути венци – грешки, които трябва да се избягват

Подути венци – какви рискове крият?

Защо да посетите дентална клиника Медикъл Дент при проблеми с подути венци?

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.